rajt
razumsko
po logičarsko
vida & gape
kle:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1158311131/45#53sm pokvoutu titudov zapis štuhecovih besed
in sicer tole:
Quote:ravnanje, ki ni v skladu z razumom, je v nasprotju z božjim bistvom.
na to sm zapisu:
Quote:tole pač ni res
namreč po mojih izkušnjah (nekoliko sm jih nižje dol pokvoutu) ni nujno, da bi ravnanje, ki je v skladu s tem kar je božje bistvo, kar je božja namera, bilo v skladu z razumom - logiko.
mnogokrat celo, razum razsuje tisto kar je bistvenega in od bistvenega nč dost več ne ostane - v ravnanju - delovanju - ampak samo še nebistveno - to pa ni bistvo boga ...
in to vsak dan sproti dokazujejo ljudje ki sledijo religijam ... pa tud ostali ... da ne bom krivičen slučajno ... ravnajo v skladu z razumom in zato jim popolnoma zmanjka časa za božje bistvo ...
na to, je jasno, po svoji lepi navadi, vida prpisala:
Quote:se mi dozdeva da je res
in na _to_; sm jest zapisu tole:
Quote:boš pa mal bolj elaborirat morala ...
pa je zadost jasno da mi ni vida nč dolžna in da elaborirat ne rabi ampak ... v tem primeru dialoga ne bo ... vsak bomo obdržal svoj pogled in to tko bo ...
dialog pa je nujna in če hočeš dialog, je treba dialogirat, na pa samo kvoutat od drugih stuff in se jim posmehovat brez vsakršne vsaj logičarske podlage, ki pa se jo tkoitak vsako da popolnoma razdret v trenutku, ko pripelješ v enačbo boga in božje bistvo.
raz-um-ljeno po zadnjih doganjih tisti ki res razumsko sestavljajo reči skupi
če nekoliko skratim ... če se razumu do konca prepustiš in usako reč preveriš razumsko do kamr se da ... izveš super natanko kaj je bog, kej sm jest in kaj si ti
izveš tud zakaj use tko čudaško izpade kot izpade ...
use je svetloba
materije sploh ni
materija je samo posledica pecepcije, ki pa je zabetonirana in če jo hočeš spremenit se je treba full potrudt ... in razum kle več ne pomaga nič ...
in takoj za tem sm reč elaboriru z zadevami ki sm jih pisu maximalno 5 let nazaj - odkar obstaja ta forum ...
o raz-um -u
če bi šu pa razum iskat in pol pejstat, bi bil pomoje prekratek dan ... tolk cajta pa nimam, še dobr da kode uporabljam ...
in valjda končno
tvoje klobasanje:
Quote:Le zakaj neki to zahtevaš? Le zakaj neki bi MORALA?
morati je pač beseda ki jo imamo v slovenščini na uporabo ... in zato da bom jest razumel, se bo mogu očitno nekdo potrudt in mi stavek bolj približat
ne pozabt
stavek
Quote:ravnanje, ki ni v skladu z razumom, je v nasprotju z božjim bistvom.
(čeprov je totalni uboj od stavka - dvakrat negacija)
a ni lažje rečt
kar je v skladu z razumom je v skladu z božjim bistvom
kot da bi nekako ves čas poudarjali tisto kar ni božje bistvo ...
to gape na krajše zapiše tko:
Quote:če bo hotla da bom tud jest razumel
nekako
zdej čigave besede so, te besede katere je vida šteknla kot res, kot odgovor na moj
Quote:tole pač ni res
je men do konca nepomembno
se reče
unga k je napovednik pisu pač ne bom spraševal
lahko pa vprašam vido ... napisu sm sicer butasto besedo - morati - pa useen - nameravu sm razlago - njenega pogleda na to reč, da zakaj se to tko njej zdi.
razumeš?
argumenti?
za razum
da bom lažje raz-um-el
ker zdej ne
zdej razumem glih obratno
če je to še razum, če že ni vedenje
(kolk lepa beseda)
rajt ... spet ... slabo besedo sm izbral (ne morem sprejet kao)
jest ne razumem da je karkoli želel
neki je pač naredu!
če nadaljujem kjer sm se učeri ustavu
(želje so izvor usega trpljenja)
in nekako res ni pomembno kaj je hotu revež dosežt s tem svojim predavanjem (1 dan po obletnici dvojčkov), dejstvo je da je ratal kar je ratal.
in to kar je ratal je naredu.
se reče
te interpretcije kaj je on hotu dosešt s svojim govorom se mi zdijo prazne marnje
kaj je naredu ... to je blj zanimivo ...
zame
za vaš razum pak ...