Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 9300 times)
Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Kako "pomagati" Drniju sestopiti
18.08.2006 at 23:29:12

Počasi bo treba pogledati resnici v oči in nekaj narest, da ta karikatura od svetovnega rešitelja da mir. Kot je danes povedal Ervin Hladnik Milharčič, smo v svetu že prepoznavni kot ena smešna država, ki ne da bi vedela za kaj gre, "rešuje" svetovne probleme.
Že ko je Drni začel s temi svojimi izpadi sem dobil občutek, da bo stvar na koncu izpadla sila bedno za nas kot državo, da ne omenjam njega. Že parkrat mi je bilo nerodno, ker je moj predsednik in kot kaže, bo kmalu nerodno precejšnjemu delu Slovencev.
Je pa žalostno, da mu toliko ljudi naseda. V bistvu je to dokaz, da je tale naša zapoznelo new age scena ena sama mentalna revščina.
V bistvu pa vse tole samo potrjuje moje domneve še iz časov pred osamosvojitvijo, da je Drni en podpovprečnež in že vsaj 10 letno vedenje, da gre za stremuha. Slednje se še zlasti vidi danes, ko se ne morejo poenotiti niti ko je Križnar v totalnem dreku. Celo na njegovem hrbtu se duvata, predvsem Drni, malo manj pa Rupsi. Lahko pa da je tudi obratno, ali da sta oba enako odnosno nezrela, kot bi temu rekel znani hrvaški psiho. V Sudanu sta namreč na isti dan (+- 1 dan) prišla vladni in predsednikov odposlanec, pri čemer drug za drugega ne vesta, Drni pa za vlado ni dosegljiv.
Svašta

Torej kako to vse bolj mučno stanje preseči? Verjetno bo to zlo težko, saj bo edina rešitev tak ali drugačen sestop. Morda pa bo rak ali pa "rak" nenadoma zelo napredoval in se bo častno umaknil - sicer dvomim, da se bo to zgodilo kaj kmalu, razen če bo udaril rak brez narekovajev.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Kako "pomagati" Drniju sestopiti
Reply #1 - 20.08.2006 at 20:10:39

dej no dej oldi

spremembe niso nikol prov prijetne ... u začetku ...

men se zdi še kr odličen ... mah kaj odličen ... najodličnejši predsednik države

in ... ne samo da ima narod takega voditelja kot si ga zasluži ... ne samo to ... on je prov odraz napredka v deželi ... ki je zahtevu svoj davek ...

po vrsti ... velika večina se pri slavi (zase) ustavi ... na poti ... on se ni ...

se reče ... no drni sestopiti ...
oldi(ji raznorazni) spremeniti percepcijo ... asap ...
da šteknt kaj se goditi ... u deželi naši ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #2 - 20.08.2006 at 21:04:08

Sem se kar malo bal, da bi takale reakcija. Če ima kdo Dnevnik, naj prebere Milharčičev komentar v Zeleni piki. Sam sem ga pravkar in to je to, kar sem napisal. Drni nam dela - s svojim naivnim vpletanjem v stvari, ki jih ne razume in ki jih je nemogoče reševati z nekim pozitivističnim pristopom - samo sramoto. Sploh pa bodo odnosi Rupsija in Drnija izgleda ratali zabava za cel svet.
Tam doli se gre za konkretne interese, ne pa za nek nesporazum in - po Milharčiču, Sudanci Križnarja čisto upravičeno smatrajo kot zahodnega vohuna, saj po njihovi logiki dela za zahod, pa naj Drni še tako govori o neki humanitarnosti.

Kar se pa pozitivnega pristopa tiče pa gre za eno opuščeno stranpot v razvoju zahodne psihologije, ki so jo pograbili eni kao vsevedeži in iz nje delajo famo, Drni jim je ap nasedel. Seveda pozitivni pristop pomaga v medčloveških odnosih, pri spopadanju z vsakdanjimi problemi ipd, ko pa imaš na drugis trani državo, oblast, kapital ipd, si pa lahko samo smešen pajac. Imeti smešnega pajaca za predsednika pa ni ravno prijetno, še zlasti ko greš v tujino in te kdo vpraša od kod si in si deležen značilnega nasmeška.

Sicer je pa tole zelo lepa slika razmer oziroma razklanosti zahodne civilizacije. Za nekatere je Drni rešitelj, za druge pajac in kako anj potem enotno izplavamo iz te godlje, ki jo zahod kuha? Zato sem odprl novo temo, potreben pa bi bil nov forum ali mapca, kakorkoli že temu rečejo admini.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #3 - 20.08.2006 at 21:05:55

Oldio wrote on 18.08.2006 at 23:29:12:
Torej kako to vse bolj mučno stanje preseči? Verjetno bo to zlo težko, saj bo edina rešitev tak ali drugačen sestop. Morda pa bo rak ali pa "rak" nenadoma zelo napredoval in se bo častno umaknil - sicer dvomim, da se bo to zgodilo kaj kmalu, razen če bo udaril rak brez narekovajev.

Tole mi meji že na sadizem in umotvor bolnega človeka, če drugemu smrt želi oz. mogoče se ga bomo rešili, če ga bo rak premagal. Ali pa sem mogoče samo narobe razumel?

Quote:
Počasi bo treba pogledati resnici v oči in nekaj narest, da ta karikatura od svetovnega rešitelja da mir. Kot je danes povedal Ervin Hladnik Milharčič, smo v svetu že prepoznavni kot ena smešna država, ki ne da bi vedela za kaj gre, "rešuje" svetovne probleme.

Sicer ne vem kaj hoče Hladnik s tem povedati, ampak kljub temu, da ga ima za karikaturo, je na svetu še premalo takšnih karikatur, ki bi opozarjali na človekove pravice in lakoto in še in še tega in predvsem mir. Če mi naredimo peticijo za kaj vem kaj in zberemo mnogo podpisov ne bo toliko zaleglo, kot če bo Drni to povedal na glas. Pa čeprav Hladnik pravi, da je karikatura.

Quote:
Že ko je Drni začel s temi svojimi izpadi sem dobil občutek, da bo stvar na koncu izpadla sila bedno za nas kot državo, da ne omenjam njega. Že parkrat mi je bilo nerodno, ker je moj predsednik in kot kaže, bo kmalu nerodno precejšnjemu delu Slovencev.

Kdaj ti je pa bilo nerodno? Meni ni bilo še nikoli nerodno. Bi mi blo bolj nerodno, če bi bil Američan in bi moral gledat kakšne neumnosti Bush klati.

Quote:
Je pa žalostno, da mu toliko ljudi naseda. V bistvu je to dokaz, da je tale naša zapoznelo new age scena ena sama mentalna revščina.

Kdo mu naseda? Pri čem mu naseda? Saj nikomur nič ne vsiljuje. Tudi članstvo v Gibanju je takšno, da kdor nima za članarino, mu je ni treba plačat. Rajši poglej koliko ljudi naseda RKC in koliko ljudi naseda raznim prodajalcem in kvazi zdravilcem.

Quote:
V bistvu pa vse tole samo potrjuje moje domneve še iz časov pred osamosvojitvijo, da je Drni en podpovprečnež in že vsaj 10 letno vedenje, da gre za stremuha.

In tega podpovprečnežaje poznal cel svet in se je bil vsak voditelj pripravljen z njim pogovarjat. In je dosegel, da so jugo vojaki čez noč zapustili Slovenijo. Pa kakorkoli je to dosegel in s kakršnim i koli sredstvi je to dosegel, si upam trditi, da en podpovprečnež tega ne bi bil sposoben doseči.

Quote:
Celo na njegovem hrbtu se duvata, predvsem Drni, malo manj pa Rupsi. Lahko pa da je tudi obratno, ali da sta oba enako odnosno nezrela, kot bi temu rekel znani hrvaški psiho. V Sudanu sta namreč na isti dan (+- 1 dan) prišla vladni in predsednikov odposlanec, pri čemer drug za drugega ne vesta, Drni pa za vlado ni dosegljiv.

Vsi vemo(upam da vsi vemo) kakšen tip je Rupel in zakaj ga je prejšnja vlada razrešila ministrovanja. In pol pride Janša in prejšnji vladi očita zapravljivost, sam pa za ministra postavi pribežnika, ki je stranko zamenjal samo zaradi tega, da se bo zopet lahko na naše stroške sam vozil in najemal draga letala na naše stroške. je pa res, da si takega spodrsljaja ne bi smel privoščiti niti Drni niti Rupsi.

Večkrat tudi slišim od ljudi, da naj Drnovšek raje poskrbi za domače reveže, kot pa da hoče biti svetovni mirovnik. Ampak kolikor spremljam dogajanja, je Drni pripravljen prisluhniti vsakomur in se udeleži vsake proceseje, kjer je kak problem. Vendar on nima kompentenc, da bi rekel, dajmo denar tja in tja in za to in to cesto itd. Je bolj za to Janša in njegovi ministri kompententen. Ampak Janša gre raje na razne proslave in mitinga, da lahko ima tam, v zadnjem času res lepe govore. In čisto je priliznjen postal.

In če ne bi karikatura Drni toliko po Darfurju hodil, bi svet še danes ne vedel kakšna klavnica je tam.

Oldi, s tem ti nočem pamet solit ali karkoli vsiljevat. To je le moje mnenje in moj pogled na tematiko, ki si jo odprl.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #4 - 20.08.2006 at 21:25:59

Glede sadizma v zvezi z rakom nisem mislil tako hudo, nikakor pa ne s kako privoščljivostjo. Naj se le da pregledati in če je ali pa če ni raka naj reče da je in gre v invalidsko penzijo, če je to pri predsednikih izvedljivo.

Bušman je seveda v mnogočem večja slika kot Drni, samo njega kot predsednika USA morajo vsi resno jemati, Drnija pa nihče, še domači ministri ne.

Kar se tiče stremuštva oziroma častihlepnosti pa gre za nekaj podobnega kot nekdanji kandidat Krambi. On je bil sila užaljen, če njegovo donacijo niso obesili na veliki zvon, pa čeprav so bili tisti dializni aparati plod prevare, saj on na njih ni mogel prav nič inovirati, saj jih še prižgati ni znal. S svojo zgodbico je prevaral celo Trstenjaka, ap ne bis edaj o tem. Drni je enak, samo zanj je slovenska slava ništrc, zato hoče postati nobelovec ali vsaj da ga vlačijo po CNN kot rešitelja neke velike zadeve.

Tako je moje mnenje in seveda Igorju ni kaj zameriti, sva pač drugačnih misli in le upava lahko, da se bo enkrat razkadilo in se bo videlo kdo od naju se je bolj motil.

Sicer pa, sodeč po temle in Milharčičevem pisanju se Tomotu nič dobrega ne piše. Diktator ga bo verjetno pustil več mesecev trohneti v zaporu kot poduk vsem tistim, ki se preveč vtikajo v njihove zadeve. Moja skromna povsem v zraku lebdeča napoved je, da, ko se bo stvar polegla, ga bo izpustil, zato bi bilo morda bolje, da vsi čim prej dajo mir.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #5 - 21.08.2006 at 01:48:05

men je res hecno, da je v današnjem času enim ljudem hujše, da kdo izpade smešen, kot pa serijski morilec
nope, človek se mora kontrolirat, lepo obnašat, resen bit in na nasploh kot vsi ostali spodobni ljudje ustvarjat sliko - dokler ga gledajo in snemajo in dokler sosedje oken ne zaprejo... da ja ne bodo govorli
kak se že takim ljudem ki radi grdo vidijo in radi slabo govorijo o drugih reče?
malomeščani? snobi? privoščljivci? moralisti?
who cares imho
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #6 - 21.08.2006 at 07:42:00

Če si s tem mislil na moje mnenje glede Drnija in Bušmana, si usekal povsem mimo.
Bušman res ni inteligenten, samo Drni je pa naiven, naivnost pa ravno ni vrlina inteligentnih, saj se ji inteligentni smejijo, če ne gre za kaj žalostnega, kot v tem primeru.

PS: Kot kaže, bi Tomota lahko rešil Malteški vitez, ki bi prepričal njihovega pravosodnega ministra. Ta ima namreč moč izničiti razsodbo sodišča.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #7 - 21.08.2006 at 08:59:56

Drni ve kaj dela. In dobr dela. Seveda bojo zmeri obstajal tud nevoščljivci, ki morjo pač igrat svojo vlogo, zarad boljše definicije. Ni jih treba obsojat ali sovražit in se pretirano z njimi ukvarjat.  

Drniju ni treba sestopit, ampak se le še mal bl definirat, pa bo. A vse ob svojem času.

Splača se spoznat in sprejet samga sebe. A to ni tolk lahko, ker to pomen, da morš opustit zmotnega-sebe, na kerga si pa navezan. Ni pa nemogoče. S pravilno prakso in vztrajnostjo se da.  

Hari bol.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #8 - 21.08.2006 at 09:15:57

gape wrote on 20.08.2006 at 20:10:39:
po vrsti ... velika večina se pri slavi (zase) ustavi ... na poti ... on se ni ...

a to sklepaš po tem, k je reku, da nou več kandidiral za predsednika in da bo rajš duhovni vodja?
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #9 - 21.08.2006 at 09:39:04

Quote:

a to sklepaš po tem, k je reku, da nou več kandidiral za predsednika in da bo rajš duhovni vodja?

niti ne
blj po tem da ljubi (če ne to jim da pa vsaj pozornost) tud une u afriki
in se je pripravljen angažirat za njih in pot valjda ni lahka ...
to je pot proti ljubim use ljudi ... prestop polovice poti
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #10 - 21.08.2006 at 10:01:56

gape wrote on 21.08.2006 at 09:39:04:
Quote:

niti ne
blj po tem da ljubi (če ne to jim da pa vsaj pozornost) tud une u afriki
in se je pripravljen angažirat za njih in pot valjda ni lahka ...
to je pot proti ljubim use ljudi ... prestop polovice poti

aja, to.
Back to top

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #11 - 21.08.2006 at 10:07:57

Bi se vi proti Hitlerju tudi borili s pozitivnim mišljenjem. Vse prevečkrat je pozitivni pristop čisto donkihotstvo, ki se mu smeje celo Rosinant ali kaj je že bilo njegovo kljuse.

Sicer pa, če si eden ključnih krivcev za birocid nad izbrisanimi, ti tudi rešitev Darfurja ne bo pomagala, zasral si kup enih Slovencev, da naših ex bratov ne omenjam. Že samo iz tega se lepo vidi, kje tiči njegova dobrota.

Sicer pa, ali se vam včasih dobrotniki ne zdijo odvisniki od biti dober, ker to paše. Nekaterim je ta občutek več vreden kot vse slabo, kar pri tem doživljajo, zato ni treba vsakega dobrotnika jemati kot čisto zlato.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #12 - 21.08.2006 at 10:41:25

Oldio wrote on 21.08.2006 at 10:07:57:
Sicer pa, ali se vam včasih dobrotniki ne zdijo odvisniki od biti dober, ker to paše. Nekaterim je ta občutek več vreden kot vse slabo, kar pri tem doživljajo, zato ni treba vsakega dobrotnika jemati kot čisto zlato.

se ful strinjam s tabo.

da bi drugmu lahko zares pomagu, tj. brez slabih posledic, ga moraš najprej popolnoma poznat. in sebe seveda.

Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #13 - 21.08.2006 at 11:33:46

men se zdi še kr odličen ... mah kaj odličen ... najodličnejši predsednik države

in ... ne samo da ima narod takega voditelja kot si ga zasluži ...

Se strinjam, totalno.

In mi je totalno smešno... glej, tako smešno :  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley da se Oldi sramuješ tega, kar počne naš predsednik... kako malomeščansko... moraš biti pa res zelo zakletkan, da je tebi neordno....
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #14 - 21.08.2006 at 12:20:33

Drnovšek je zame še vedno edini slovenski politik svetovnega kalibra - je pa res, da je zadnje čase tega svojega političnega kapitala in veličine že zakockal.

Drnovšek je na tem Sudansko/Darfurskem izpitu pogrnil v celoti in to je dejstvo. Pogrnil je tudi zato, ker bi to svojo zunanjo politično akcijo moral uskladiti in usklajevati z vlado (tako je dejansko v drek potisnil celotno sliko Slovenije kot nekega političnega subjekta na svetovnem mednacionalnem parketu).

Če je hotel Darfur prikazati kot svetovni problem, bi svojo diplomatsko bitko moral začeti na svetovnem parketu - lahko tudi v smislu tihe diplomacije, vsekakor pa bi moral delovati usklajeno s Slovensko zunanjo politiko in slovenski interesi v zunanji politiki (čeprav dandanes živ bog ne ve, kakšni naj bi ti interesi Slovenije sploh bili).

Če pa bi hotel na hitro reševati Darfurce pa bi jim moral poslati orožje, dovolj orožja (in mogoče še kakšnega inštruktirja), da bi lahko vzpostavili konkreten dialog z arabsko vlado v Sudanu, ne pa dobronamernih amaterskih odposlancev.
Naivno je pričakovati, da se bo nekdo začel pogajati s svojim nasprotnikom, dokler se jasno zaveda svoje premoči, tako kot je še bolj noro predpostavljati, da bi od takih pogajanj imela šibkejša stran kakršnekoli koristi.

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4