Quote:Kaj zdaj namesto denarja študiraš že lastništvo zemlje in odnose, ki izhajajo iz tega?
(če boš šla po tej poti naprej, boš pojutrišnjem skupaj z morda še kakšnim preostalim komunistom (če je ša kakšen kje) zagovarjala odpravo vse lastnine)

Kar se mene tiče, trenutno v tem ne vidim problema, bolje da Angleži pokupijo hiše na Goričkem in jih vzdržujejo (saj ne bi pustili propadat svoje lastnine), kot da jih prerase grmovje. "Škoda" pri tem pojavu je dvig cen za potencialne slovenske vikendaše. Vsi ostali pa tako bežijo od tam s trebuhom za kruhom.
Glede na cene nepremičnin v okolici Ljubljana naprimer, pa ne vidim nevarnosti, da bi tujci tukaj navalili kot muhe na med.
lp bp
A mi nisi ravno ti začel prvi razlagat o problemu lastništva zemlje, ko sem začenjala svoje raziskovanje denarja?

Z lastnino pa itak že od nekdaj imam težave....

No sem pa ravnokar naletela na tezo, da se je cel problem začel ko je človek 'udomačil' konja
Quote:Walter Wink suggests this culture of greed, in which a few powerful individuals oppress everyone else, began about three thousand years ago, when people first domesticated the horse. "Prior to the domestication of the horse," he writes, "plunder had been unrewarding, since one was forced to carry the loot one one’s own back. The horse and the wheel suddenly made conquest fantastically lucrative."2 He goes on to say that because looting by horseback allowed conquerors to seize desirable females, the value of women depreciated, they became a commodity, and the patriarchy was born. In addition, warfare became the preoccupation of most states since they were now about the business of conquering others, or defending themselves against those who would conquer them, which meant they had to begin taxing people in order to pay for their armies. "After 3000 B.C.E," Wink continues, "we encounter evidence of warfare on a grand scale. Social systems became rigidly hierarchical, authoritarian, and patriarchal."3 Today we have planes, trains, tractor trailers, tankers and pipelines for transporting our spoils of victory, which, as many suspect, may be the only reason for the current war in Iraq.
http://www.cliftonunitarian.com/toddstalks/queenofdeathvalley.htm Glede cen nepremičnin pa - po moje so tud v Ljubljani še vedno precej nižje kot v Angliji. In ne glede na to, kako prijazni so Angleži, ostaja eno dejstvo: manj premožni Angleži si lahko privoščijo kupiti nadpovprečno drage nepremičnine v Sloveniji. Proces v obratni smeri je po moje kar nekajkrat bolj težaven. To je tisto kar mene 'boli' in kar se mi zdi problem.

Tudi številni Angleži se zavedajo, da gre pač za novo obliko kolonizacije.
Aja, še to: Slovenija na angleškem trgu nepremičnin čedalje bolj postaja 'dobra naložba'.