Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 
(Read 33556 times)
picola
5
*****
Offline

Življenje je lepo
Posts: 667
Novo mesto
Gender: female
Vodni filtri
23.02.2006 at 18:38:04
 
Se opravičujem, če smo o tej temi že kdaj govorili, sam trenutno nimam časa brskat naokrog...

Zanima me, če uporabljate vodne filtre, katere in kako ste z njimi zadovoljni ter seveda, koliko stanejo. Odločava se za nakup filtra, vendar se v poplavi ponudb nikakor ne znajdeva.
Tnx za info. Smiley
Back to top
 

Ljubezen vedno prevlada!
 
IP Logged
 
Bamby
5
*****
Offline

No pain no gain
Posts: 999

Gender: male
Re: Vodni filtri
Reply #1 - 24.02.2006 at 06:56:38
 
Oh, že kar nekaj časa tudi sam iščem filter za vodo in sem do sedaj pri vsej poplavi ponudb prišel edino do zaključka, da je le 5 (ali vsaj 4) stopenjska filtracija z eno TFC (Thin Film Composit) polprepustno membrano (obratna osmoza), tista stvar med katero bom izbral. Vse ostalo se mi zdi le bolj ali manj boljše kot nič. Končno, tudi voda, ki jo prodajajo bi bila potrebna prefiltriranja.
Back to top
 

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13526
The Land of YaBB
Re: Vodni filtri
Reply #2 - 24.02.2006 at 09:12:45
 
spomnu

http://www.was.si/slo/index.php

tega dalajo slovenci, kolkr vem ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
picola
5
*****
Offline

Življenje je lepo
Posts: 667
Novo mesto
Gender: female
Re: Vodni filtri
Reply #3 - 25.02.2006 at 22:25:39
 
Ok, mal sem brskala po netu in ugotovila, da so najboljši filtri definitivno z reverzno osmozo. Ok. Samo nikjer ne piše, koliko stanejo. Nikjer nobene cene...Po vsej verjetnosti so dragi kt ps...A ima kdo kakšen podatek v to smer?
Back to top
 

Ljubezen vedno prevlada!
 
IP Logged
 
pikanai(Guest)
Guest
Re: Vodni filtri
Reply #4 - 01.03.2006 at 14:27:42
 
Če koga zanima - stane cca 210.000 Sit  http://www.espring.com/

Opis
eSpring™ sistem za prečiščevanje pitne vode za obstoječo pipo (sistem vsebuje napravo in komplet cevi za obstoječo pipo) je rezultat dvajsetletnih raziskav na področju tehnologije prečiščevanja vode.
Je prvi sistem za prečiščevanje pitne vode za domačo uporabo s kombinacijo tehnologije ultravijolične žarnice in večstopenjskega ogljikovega filtra, patentiranega v ZDA, združene z naprednim elektronskim modulom. Naredili in razvili so ga naši inženirji in znanstveniki, ki imajo po vsem svetu več kot 270 patentov za čiščenje vode - potrjenih ali prijavljenih v postopku.
eSpring™ sistem za prečiščevanje pitne vode lahko celo leto zagotavlja dovolj čiste, bitre in okusne vode za šestčlansko družino - ali skupaj 5.000 iztočenih litrov - preden je potrebno prvič zamenjati filtrski vložek.

Lastnosti in prednosti
V ZDA patentiran, večplasten filter iz aktivnega stisnjenega ogljikovega bloka učinkovito odstrani preko 140 onesnaževalcev, vključno s svincem in živim srebrom (več kot katerikoli drug sistem na osnovi oglja). Ultravijolična žarnica uniči več kot 99,99 % bakterij in virusov, ki se nahajajo v vodi, in tako še bolj izboljša kakovost in varnost vode.

Sistem je testirala in potrdila organizacija NSF International po standardih NSF/ANSI 42, 53 in 55. Sistem so potrdili neodvisni strokovnjaki za področje čiščenja vode, kar zagotavlja najvišjo stopnjo verodostojnosti za trditve o delovanju eSpring™sistema za prečiščevanje pitne vode.

Ker je naprava manjša, kompaktna in sodobne oblike, bo zavzela manj prostora in je zato priročnejša za uporabo. Privlačen videz povečuje všečnost izdelka.

Ogljikov/UV filter zadostuje za prečiščevanje do 5000 litrov vode ali enoletnega delovanja (odvisno kaj se zgodi prej), zato je sistem ekonomičen za uporabo, saj je treba filtre menjavati redkeje. Večja ekonomičnost zaradi nižjih stroškov menjave vložkov pomeni tudi nižji strošek na liter vode. Elektronski čip, ki je del ogljikoveg filtra, meri porabljeni čas in litre. Uporabniki so zato lahko mirni, saj jim naprava natančno prikaže preostali čas delovanja filtra. Sistem se po zamenjavi filtra avtomatično ponastavi. Induktivna elektronska povezava med UV žarnico in samo enoto (patentirano v ZDA) zagotavlja zanesljivo delovanje. Ker električne vezi niso več potrebne, je vložek trpežen, hkrati pa ga enostavno vstavimo in odstranimo. Ni več izločanja vroče vode, tudi če naprava dalj časa ni bila v uporabi, saj UV žarnica začne delovati takoj, izkorišča tako imenovani "elektronski balast". Zaslon s svetlečimi diodami (LED zaslon) uporablja lahko razumljive ikone/grafiko, ki prikazuje preostali čas delovanja filtra in status sistema. Zaradi prilagodljivega nameščanja lahko napravo postavimo na mesto, ki nam najbolj ustreza.


Back to top
 
 
IP Logged
 
Pikanai
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 6
Ljubljana
Gender: female
Re: Vodni filtri
Reply #5 - 01.03.2006 at 14:31:08
 
No, sedaj sem se pa prijavila...  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
picola
5
*****
Offline

Življenje je lepo
Posts: 667
Novo mesto
Gender: female
Re: Vodni filtri
Reply #6 - 02.03.2006 at 21:56:53
 
Espring poznam, ja...(predstavil mi ga je sodelavec) Samo sem našla enega z reverzno osmozo, ki stane 139.000 sit z dostavo in montažo. Po vsej verjetnosti bom kupila tega.
Back to top
 

Ljubezen vedno prevlada!
 
IP Logged
 
llll(Guest)
Guest
Re: Vodni filtri
Reply #7 - 03.03.2006 at 13:11:15
 
Bamby wrote on 24.02.2006 at 06:56:38:
Oh, že kar nekaj časa tudi sam iščem filter za vodo in sem do sedaj pri vsej poplavi ponudb prišel edino do zaključka, da je le 5 (ali vsaj 4) stopenjska filtracija z eno TFC (Thin Film Composite) polprepustno membrano (obratna osmoza), tista stvar med katero bom izbral. Vse ostalo se mi zdi le bolj ali manj boljše kot nič. Končno, tudi voda, ki jo prodajajo bi bila potrebna prefiltriranja.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pikanai
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 6
Ljubljana
Gender: female
Re: Vodni filtri
Reply #8 - 09.03.2006 at 12:57:26
 
Super, Picola!

Boš povedala, kako si zadovoljna....
Ustno priporočilo je najboljše... Roll Eyes
Back to top
 
 
IP Logged
 
espring
Ex Member
Re: Vodni filtri
Reply #9 - 22.03.2006 at 23:36:57
 
Pozdrav vsem izvedencem za pitno vodo!

Reverzna osmoza je eden izmed boljših načinov, ni pa najboljši, saj ne odstrani bakterij in proizvaja veliko količino odpadne vode... ki jo potem izločate kam?.. v tla, potem gre v zrak in potem to pada na nas in zopet naokoli Smiley zelo naravi in človeku prijazno...

Priporočam kombinacijo aktivno-ogljikovega stisnjenega bloka in UV žarnice... kakršenkoli sistem pa mora imeti tudi nadzor, ki ti sporoči, kdaj je filter v okvari ali mu je potekel rok za servis ali menjavo vložka...

Če se že zavedate, da voda ni več taka kot 5 let nazaj in da bo v prihodnje pitna voda samo še skozi filtre, potem je čas, da nas pokličete... po kratkem telefonskem dogovoru pridemo na dom in vam za vselej rešimo težavo s pitno vodo... če ne drugega, pa boste po polurni predstavitvi vseh možnosti vsaj vedeli kaj imate dandanes na izbiro... karkoli naredite za svoje zdravje je boljše kot nič... pokličite na 031 554 166...

Me veseli, da se je Slovenija začela zavedati problema pitne vode... v prihodnosti bo bogat tisti, ki bo imel največji vir pitne vode... te pa je zaenkrat ostalo samo še 1%... če bomo še naprej tako skrbno in zavestno uničevali naše vode, potem smo lahko zelo v skrbeh za naše bodoče vnučke in vnukinje Smiley

V Nemčiji je bila vstekleničena voda popularna že takrat, ko mi še vedli nismo zanjo... na Baliju pa imajo NEpitno vodo iz pipe, vstekleničena pa mora obvezno imeti dodatno plastiko na pokrovčku, da nebi slučajno kupili fake vode iz pipe... pri nas pa je država tako prijazna, da nam v naše pitne vode ZASTONJ primeša klor, kot da se ne zaveda, da je klor STRUP, na katerega pa so se žive male živalice že itak navadile in so odporne nanj... samo ena bakterija je potrebna da preživi in nato nastane celo leglo teh bakterij, ki verjetno zelo koristijo vsem nam, še posebno z okusom klora Smiley

Razmislite o teh stvareh in pokličite strokovnjake... 031 554166
Back to top
 
 
IP Logged
 
espring
Ex Member
Re: Vodni filtri
Reply #10 - 22.03.2006 at 23:49:30
 
Samo še nekaj za tiste, ki mislijo, da bodo večno živeli...

Poglejte si to stran Shocked: www.worldometers.info
Najbolj me je impresiral ta podatek: deaths caused by cancer this year!

Zelo zanimivo je tudi branje misli našega predsednika na www.gibanje.org kjer bo tudi govora o pitnih vodah...

Back to top
 
 
IP Logged
 
Kranski(Guest)
Guest
Re: Vodni filtri
Reply #11 - 24.03.2006 at 00:50:11
 
espring - ma prav

Reverzna osmoza ma res omejene efekte. Kolker sem gledal je potrebno pogledat teste. Pa še tam ne moreš biti siguren če jih ne potrdi neodvisna organizacija. (Z dnarjem narediš vse sorte - tud teste)

Vgradne filtre sicer dobiš od 30.000 sit naprej samo so bol blažev žegen.

Gledat je potrebno po kvaliteti enake produkte da lahko primerjaš cene.
Sam sem se odločil tako:
Naprava naj vsebuje stisnen oglikov blok z večstopensko filtracijo (ostalo ima ali prešibko filtriranje ali pa možnost preboja vode skozi kapilare po dolgotrajni uporabi) - oglik naredi z vodo čudeže
Obvezno sterilizator - ne zaradi paranoje ampak zato ker se na filtrih drugače kopiči nesnaga ne pa uničuje.
Pa elektroniko ki vse skupaj nadzira.

Bi rekel da ima espring res prav.

Back to top
 
 
IP Logged
 
picola
5
*****
Offline

Življenje je lepo
Posts: 667
Novo mesto
Gender: female
Re: Vodni filtri
Reply #12 - 24.03.2006 at 16:18:07
 
Jst imam čisto drugačne informacije z neta...A lahko ti(vidva) postrežeta s kakšnim drugim linkom, ki 'dokazuje' to, kar trdita vidva?

http://www.tehnofan.si/primerjava.php


Back to top
 

Ljubezen vedno prevlada!
 
IP Logged
 
espring
Ex Member
Re: Vodni filtri
Reply #13 - 24.03.2006 at 19:45:38
 
Jest se nebi ravno šel teh igric kdo je boljši ali cenejši ipd... ker temu nikoli ne bomo naredili konca... lahko si pa vsi zainteresirani pridete pogledat naš gratis seminar o pitni vodi, kjer bomo vse te tehnike filtriranja razčlenili v prafaktorje in potem bo vsak zase vedel kaj je zanj najbolje...

Drug teden bomo vsak dan imeli en tak seminar po celi Sloveniji, tako da kdor si hoče priti zadevi do dna, lahko pokliče na 031 554 166 in si rezervira mesto... vkolikor ne bo našel zase primernega termina, se lahko dogovorimo tudi za individualen termin, ki pa je prav tako gratis...

Glede cene ja pa tako kot povsod drugod... filtri za vodo se dobijo tudi že za 20.000 sit, tako kot tudi kakšna stara Katrica Smiley novega Mercedesa pa še nisem nikjer videl cenejšega od par mio sit... zato jaz zase in za moje zdravje vem kateri filter je primeren po ceni kot tudi po kvaliteti... drugi pa se odločite sami... prepričali nismo še nobenega, niti ni to naš namen... veliko ljudi pa je preverilo zadevo in so se prepričali sami...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Richgirl
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 2

Gender: female
Re: Vodni filtri
Reply #14 - 24.03.2006 at 23:52:56
 
Hja, espring, zgleda, da imaš ti res taboljšga!

Resnica, draga picola je pa takale. Ti moraš tvojo vodo najprej testirat. Voda po Sloveniji je "obogatena" z zelo različnimi dodatki in če se ne boš odločila za pravega, si boš naredila medvedjo uslugo. Ti moraš vedeti, ali se želiš rešiti samo težkih kovin, trdih delcev, pesticidov, vodnega kamna, bakterij... Zakaj bi kupovala drag filter, če je potrebno tvojo vodo samo prekuhat in zakaj bi metala trideset jurjev stran in nič naredila, če je tvoja voda zelo onesnažena in rabiš mašinco kot se reče. Morda moraš pa svojo vodo samo revitalizirat in informirat? Če imaš možnost, daj vodo najprej na analizo, če ne, se oglasi, ti bom poizkusila pomagat.
Hiti počasi in lepo se imej!
Back to top
 

Pravilno zastavljen cilj je že skoraj dosežen.&&Vaša bogatašinja!
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3