Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 16842 times)
ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Klerofašizem na Slovenskem
12.01.2006 at 12:56:23

"Noben klerik nima pravice pričakovati spoštovanja do svoje vere,
če sam ni pripravljen spoštovati drugače mislečih, drugovercev in ateistov.
In prav nobene pravice nima obsojati kogar koli za kar koli,
dokler hinavsko brani duhovnike pedofile."

Svetlana Makarovič, pesnica

Intervju s Svetlano Makarovič je bil objavljen v prvi letosnji stevilki Mladine:
http://www.mladina.si/tednik/200601/clanek/slo-intervju--jani_sever/

Vesela sem, da je, pa da bobu vedno rece bob,
Smiley
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Re: Klerofašizem na Slovenskem
Reply #1 - 12.01.2006 at 13:16:55

Glede na to, da si doktorica sprejemanja, ti predlagam da malo posrfaš po gapeforumu, kjer je apologete pedofilije možno najti tudi med neklerikalci, mogoče boš presenečena, ampak celo predlagajo, da bi problem pedofilije rešili s tebi tako ljubim "vseobsegajočim sprejemanjem"  Roll Eyes

Sicer pa ... kaj ima fašizem kot tak s pedofilijo ...  ???

In ne pričakuj spoštovanja, če ga sam nisi sposoben do drugih ... velja za vse enako, tudi zate tetka ARS, ki si nekoč že pokazala morilska nagnjenja v primeru pobojev drugačemislečih ...

p.s. pa ne pozabi drugačemisleči je lahko samo tisti, ki "misli" ... vseobsegajočesprejemajoče kreature te funkcije ne zmorejo ... (velaj tudi za ortodoksne klerikalce)
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #2 - 12.01.2006 at 15:19:27

sinjeoka wrote on 12.01.2006 at 13:16:55:
Glede na to, da si doktorica sprejemanja, ti predlagam da malo posrfaš po gapeforumu, kjer je apologete pedofilije možno najti tudi med neklerikalci, mogoče boš presenečena, ampak celo predlagajo, da bi problem pedofilije rešili s tebi tako ljubim "vseobsegajočim sprejemanjem"  Roll Eyes

Sicer pa ... kaj ima fašizem kot tak s pedofilijo ...  ???

In ne pričakuj spoštovanja, če ga sam nisi sposoben do drugih ... velja za vse enako, tudi zate tetka ARS, ki si nekoč že pokazala morilska nagnjenja v primeru pobojev drugačemislečih ...

p.s. pa ne pozabi drugačemisleči je lahko samo tisti, ki "misli" ... vseobsegajočesprejemajoče kreature te funkcije ne zmorejo ... (velaj tudi za ortodoksne klerikalce)

Tvoja domišljija je res neizmerna;
tvoja dojemanja meni praviloma neblizu ali pa nerazumljiva;
tvoji načini meni velikokrat močno tuji ali pa oddaljeni.
A to še zdaleč ni pomembno. Kot tudi to ne,
s čim sem vztrajno mezenje tvojega "gnoja" povzročila; ali pa kdo drug.
Najbolj pomembno je, da se puca!
Srečno, punca!
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #3 - 12.01.2006 at 16:00:44

moj gnoj, sama debata ne puca nobenega gnoja, ne mojega in ne tvojega, pardon ti si sama brezmadežna belina cepležjana s sprejemanjem ...

Na temle forumu je bilo natipkanih že mnogo besed o pretirani toleranci naše družbe do pedofilije, in veš kaj, tako kot že mnogokrat se je pokazala dvoličnost, sprejemanja. Sprejemali naj bi namreč pedofile zaradi njihovih travm v otroštvu in boh ne daj, da bi jih obsojali. Ne ne , to vseobsegajočim sprejemnežem ne pade na kraj pameti.

Verjetno ti ni neznano, da v javnost priplava le vrh ledene gore, vseh pedofilskih dogajanj. Pa vendar če ne drugega je polemika okoli "registra pedofilov" postregla s podatki, da je pedofilija običajno problem zaprtih okolij. statistično gledano, so pedofili največkrat očimi (ali drugi sekundarni partnerji), strici, dedki, družinski prijatelji in sosedje. Problem pedofilije v institucijah (kamor  sodi poleg zaporov, dijaških domov tudi Cerkev) je manj pogosta.

Z mojega vidika je pedofilija (ne glede na to kdo ali kaj) in storilec vredna vsega obsojanja. In mi je čisto vseeno ali jo stori g. Rode, g. papž, g. Bajuk, g. Kučan, g. Metelkovec, g. profesor ... za vse veljajo enaka pravila in vsi bi sodili v keho.

Glede na to, da so vsaj 12 let imeli vlado, ki je bila baje prosvetljena z antiklerikalizmom, se sprašujem zakaj ni opravila svoje dolžnosti in spravila v keho "vse te pedofilske duhovnike". Slednje ne samo da je bila njihova pravica, ampak celo dolžnost ... Seveda ti verjetno veš zakaj tega niso storili, jaz namreč ne, pa bi želela vedeti ...

Nenazadnje mogoče še to. Pred novim letom sem po netu iskala fotografije svetega tovariša Tita, ki sem jih potrebovala kot prilogo za eno izmed duhovitih daril. Izbrskala sem celo fotografijo, na kateri razsvetljeni Tito grabi za prsa flower girl. S strani nekaterih (starejših) ljudi mi je bilo pojasneno, da je fotografija zelo znana in da je bila celo objavljena v dnevnem časopisju. V javnosti pa se je s spoštovanjem govorilo, kakšen dedec je naš predsednik  Roll Eyes.

Skratka ... najhujši problem v naši družbi je ambivalenten odnos do kriminala. Pri čemer so pedofili v vrstah RKC - klerofašisti (čeprav res nevem kaj imajo fašisti s pedofilijo - ti pa verjetno tudi ne), država ki je bila 60 let osvobojena "klerofašizma", pa ni uspela obračunat s pedofili. Čeprav bi lahko oz. bi celo morala.

Mogoče pa je državni odpustek za "klerofašistične" grehe, državni garnituri prinesel kakšen benefit, ki je odtehtal "škodo".  Veš draga moja arska, zločinec v takem primeru ni samo klerofašistični pedofil, ampak tudi oblastnik, ki takemu stanju ne naredi konca. (preslikava primera Lipa).  In seveda je krivda tudi na strani javnosti in na strani raznoraznih arsk, ki brez razmislekleka blejajo, namesto da bi razmišljale.

Makarovička ima super pesmi, ampak kot človek je pač podn. (pa še otrok ne mara)
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #4 - 12.01.2006 at 16:07:28

Kar se mene tiče se nagibam proti antiteizmu, saj počasi postaja dejstvo, da so vse religije izvor zla vse bolj očitno, da je pač notranja lastnost kleričnih religij, da ne morejo dopuščati drugih religij (tu bi na pozitivno stran postavil edino zen budizem mogoče celo izviren zen kot pozitivno religijo, ki ima cilje tukaj in se načeloma ne jebe z metafiziko). Najhujše zlo religij je, da so vse usmerjene proti resnici.

Kar pa se klerofašizma tiče, je jasno, da je katolištvo naravnost idelno za to (je RKC fašistična ustanova, ki vedno znova išče svoje pomočnike - za izvajanje svojih hudodelstev), če pa se ozremo v ZDA vidimo, da je že Bush starejši povezal nacionalizem in krščanstvo (je konec 80 izjavil, da nihče, kdor ni kristjan, ne more biti patriot - kar pomeni, da je takorekoč izločil same očete ameriške državnosti...).

Mislim, da je Seneka nekoč prijavil, da raja v religiji vidi resnico, modri neumnost, vladarji pa korist.

In na Slovenskem klerofašisti (klerofašisti so zato, ker še vedno niso priznali, da so oni krivi za vse zločine pred med in po II. svetovni vojni - torej niso še prekinili s svojo tradicijo, temveč vse skupaj samo poskušajo prevaliti na drugo stran - ki sicer ni čistih rok: njihov največji greh je, da v 50 letih niso iztrebili vsaj slovenske RKC) ponovno osvajajo svoje stare pozicije in seveda tudi nove pozicije moči.

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #5 - 12.01.2006 at 16:17:10

sinjeoka wrote on 12.01.2006 at 16:00:44:
Makarovička ima super pesmi, ampak kot človek je pač podn. (pa še otrok ne mara)

Po merilih blondinke iz PFa vsekakor ne, po mojih merilih pa je Svetlana frajerka, za razliko od vseh konvertitov, ki so naravnost iz UDBE in KP prestopili v RKC (tu mi gre na kozlanje pri raznih jamrajočih Jamdrekih, katerim je bilo že v prejšnjem sistemu dovoljeno vse, samo glavno korito je bilo premajhno še zanje, sedaj ko so končno v koritu pa blebetajo, kako so jih prej onemogočali...), je Svetlana vedno hodila po svoji poti in stala za svojimi stališči. Pri čemer sploh ni nujno, da bi se z njo strinjal - pokazala je več pokončnosti in konsistentnosti kot večina sedanjih borcev za svobodo...

In vsaj pedofilka ne more biti - če že ne mara otrok.

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #6 - 12.01.2006 at 16:19:53

t wrote on 12.01.2006 at 16:07:28:
Kar se mene tiče se nagibam proti antiteizmu, saj počasi postaja dejstvo, da so vse religije izvor zla vse bolj očitno, da je pač notranja lastnost kleričnih religij, da ne morejo dopuščati drugih religij (tu bi na pozitivno stran postavil edino zen budizem mogoče celo izviren zen kot pozitivno religijo, ki ima cilje tukaj in se načeloma ne jebe z metafiziko). Najhujše zlo religij je, da so vse usmerjene proti resnici.

Kar pa se klerofašizma tiče, je jasno, da je katolištvo naravnost idelno za to (je RKC fašistična ustanova, ki vedno znova išče svoje pomočnike - za izvajanje svojih hudodelstev), če pa se ozremo v ZDA vidimo, da je že Bush starejši povezal nacionalizem in krščanstvo (je konec 80 izjavil, da nihče, kdor ni kristjan, ne more biti patriot - kar pomeni, da je takorekoč izločil same očete ameriške državnosti...).

Mislim, da je Seneka nekoč prijavil, da raja v religiji vidi resnico, modri neumnost, vladarji pa korist.

In na Slovenskem klerofašisti (klerofašisti so zato, ker še vedno niso priznali, da so oni krivi za vse zločine pred med in po II. svetovni vojni - torej niso še prekinili s svojo tradicijo, temveč vse skupaj samo poskušajo prevaliti na drugo stran - ki sicer ni čistih rok: njihov največji greh je, da v 50 letih niso iztrebili vsaj slovenske RKC) ponovno osvajajo svoje stare pozicije in seveda tudi nove pozicije moči.

uživajte!

Bostonski škofiji v odškodninskih tožbah zaradi pedofilije še Bush ni mogel pomagat  Roll Eyes, celo bankrot ji grozi  Roll Eyes

sekularizacija je kul, ker je RKC odrezala od države (v ožjem pomenu) in jo potisnila v sfero t.i. civilne družbe. Posledično se ji je vzel monopol nad razlago temeljnih družbenih verdnot.

Od tu dalje pa so države Evrope krenile v dve smeri. Nekatere so dopustile pluralizem, nekatere pa so eno monopolistično organizacijo zamenjale za drugo. Slednje se zdaj ukvarjajo s problemom kako resekularizirat državo od monoponega nereligističnega parazita.

Boštvo in brezboštvo sta v teh državah le dve pojavni obliki iste bolezni.

Seveda je sestop iz monopolnega položaja boleč, sploh zato ker moraš svojemu oponentu prizanti, če ne drugega, da sme živeti, delati, misliti in govoriti.
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #7 - 12.01.2006 at 16:22:27

ajja btw a si je kdo včeraj ogledal Sveto in svet: je izgledalo, kot da je Mula Omar prestopil v RKC in dobil v fevd RTV SLO - za začetek je odpustil stiliste in stilistke, tako da je teta Manca izgledala bolj poflodrljivo kot tista najnovejša pridobitev od RTVSLO voditeljic. Skratka kleroestetika se je že začela.

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #8 - 12.01.2006 at 16:29:46

sinjeoka wrote on 12.01.2006 at 16:19:53:
Bostonski škofiji v odškodninskih tožbah zaradi pedofilije še Bush ni mogel pomagat  Roll Eyes, celo bankrot ji grozi  Roll Eyes

sekularizacija je kul, ker je RKC odrezala od države (v ožjem pomenu) in jo potisnila v sfero t.i. civilne družbe. Posledično se ji je vzel monopol nad razlago temeljnih družbenih verdnot.

Od tu dalje pa so države Evrope krenile v dve smeri. Nekatere so dopustile pluralizem, nekatere pa so eno monopolistično organizacijo zamenjale za drugo. Slednje se zdaj ukvarjajo s problemom kako resekularizirat državo od monoponega nereligističnega parazita.

Boštvo in brezboštvo sta v teh državah le dve pojavni obliki iste bolezni.

Seveda je sestop iz monopolnega položaja boleč, sploh zato ker moraš svojemu oponentu prizanti, če ne drugega, da sme živeti, delati, misliti in govoriti.

Bush niti ne bi hotel pomagati RKC - je v povsem drugi ligi zelotov - je po njegovo RKC preveč nežna, predvsem premalo fundamentalna.

Sploh ne gre za boštvo/brezboštvo, gre za to, da religije niso nikoli bile na strani resnice, temveč je to multimiliardni biznis - gre za ekonomijo duš, predvsem pa denarja.

Problem je v tem, da je večina ljudi tako prestrašenih pred velikim bastardom Smrtjo, da se bodo oprijeli vsake rešilne slamice - in religije to sranje z velikim dobičkom prodajajo. In seveda gre tudi za opij. Gre za svobodo - kar se mene tiče, lahko govorijo, kar hočejo, toda dokler ne dokažejo, da je to, kar govorijo res, do tedaj jih je potrebno izločiti iz polja resnice na polje sranja...

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #9 - 12.01.2006 at 16:34:34

t wrote on 12.01.2006 at 16:17:10:
In vsaj pedofilka ne more biti - če že ne mara otrok.

Grin je pa svojo ljubezen do otrok bolje prodala (skomercializirala), v primerjavi s svojo visoko umetnostjo

pokončnost in konsistentnco lahko občudujemo tudi pri notoričnih povratnikih ... (kar običajno pedofili so)

pokončnost in konsistenca  Roll Eyes rulz
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #10 - 12.01.2006 at 16:35:53

t wrote on 12.01.2006 at 16:29:46:
Sploh ne gre za boštvo/brezboštvo, gre za to, da religije niso nikoli bile na strani resnice, temveč je to multimiliardni biznis - gre za ekonomijo duš, predvsem pa denarja.

res je ...
(če med religije šteješ tudi ideologije z nesmrtnimi balzamiranimi bogovi od egipčanskih faraonov, Stalinov, Leninov do Mao ze Dongov, in pa samo potrošništvo)
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #11 - 12.01.2006 at 16:47:00

sinjeoka wrote on 12.01.2006 at 16:35:53:
res je ...
(če med religije šteješ tudi ideologije z nesmrtnimi balzamiranimi bogovi od egipčanskih faraonov, Stalinov, Leninov do Mao ze Dongov, in pa samo potrošništvo)

U bistvu štejem religije med ideologije, potrošništvo je v tem momentu bistvo vsega - je zato krivično udrihati čezenj (še posebej nesmiselno, ker je jasno, da več ko bomo imeli, več bomo potrošili - ima pa RKC za to idealno rešitev: ustvariti čim več revežev in trpečih in spet bo vse tako, kot je nekdaj bilo). Ja sicer pa se strinjam.

Jeba je, da je trenutno pri nas za nas najbolj jebena RKC, globalno pa ravno Bushistična ideologija, ki se dojema kot, da se bori na strani dobrega proti zlu, hkrati pa s tem zlo ustvarja, še huje sama postaja to isto zlo, proti kateremu se bori. Je problem v tem, da preprosto niso edini nosilci resnice kot dobrega, da njihov sistem ni najboljši niti najbolj primeren...

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #12 - 12.01.2006 at 18:00:01

S tezo, da več kot imaš, več potrošiš se ne strinjam, presežek lahko tudi prihraniš in/ali vložiš dalje. Od potrošništva na dolgi rok prospreira tisti, ki se mu pravilno upre in je sposoben ločit med potrebo oz. željo (nujni ne pa zadostni pogoj za vsakega kapitalista).

Bush pa zdaleč ni edini demon na tej Zemlji, imaš tudi Kitajce, ki so z veseljem prevzeli Sudansko nafto potem ko je Sudan doživel gospodarske sankcije, ali pa Rusijo, ki je dojela, da ima nafto in z. plin - bitka za resurse, ki so geografsko različno razporejeni je pač neizogibna ... vpliv nase lahko zmanjšaš samo s krčenjem lastne cone udobja. Če smo že pri nafti, že sam pogled po ljubljanskih vozniških navadah je jasno, da je vsaj polovica jutranjih vozačev vzela avto zaradi komotnosti (na kar seveda vpliva obupna javnoprevozna politika klerofašistov?).

Vprašanje univerzalnosti človekovih pravic je pereče že od samega njihovega nastanka. Vendar pa če rečemo, da Bush ne sme izvažati recimo v Irak zahodnjaške koncepcije človekovih pravic, potem tudi zahodu ni treb "sprejemati" mnogoženstva, faraonskega obrezovanja, mutilacije in umorov iz časti na lastnih ozemljih skozi apologijo kulturnega relativizma.

Marketing navideznega boja proti razslojevanju smo doživeli v sneženem štrajku.

Kaj je revščina je podvrženo subjektivni percepciji., Poleg tega naša presita družba ne loči več med socialo (ki je vezana na absolutni prag revščine) in blaginjo. Za socialo je lahko odgovorna država, za blaginjo pa posameznik. Pri nas, sploh glede na pregovorno zavistnost, pa je reven vsak, ki ima manj kot blaginjo, ki jo vidi pri sosedu (tudi če je ta blaginja navidezna, ali posledica 20 letnega dela po 16ur/dnevno)

Seveda sosed iz zgornje prilike je vse prej kot reven. Moje osebno mnenje o Metelkovcih je, da primarno trpijo za sindromom zavisti. Taista lastnost cepljena na ruralne plemenske vrednote je odgovorna za poboje, institucionalizirano krajo (nacionalizacijsko in tranzicijsko) ...
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #13 - 12.01.2006 at 18:37:49

ARS wrote on 12.01.2006 at 15:19:27:
Tvoja domišljija je res neizmerna;
tvoja dojemanja meni praviloma neblizu ali pa nerazumljiva;
tvoji načini meni velikokrat močno tuji ali pa oddaljeni.
A to še zdaleč ni pomembno. Kot tudi to ne,
s čim sem vztrajno mezenje tvojega "gnoja" povzročila; ali pa kdo drug.
Najbolj pomembno je, da se puca!
Srečno, punca!

A si kdaj Sinjeoki tako na prste stopila, da jo še danes peče?  Grin

Dobro je Svetlana povedala. Tokrat. Drugače mi je malo prtegnjena včasih. 8)
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #14 - 12.01.2006 at 18:42:02

sinjeoka wrote on 12.01.2006 at 18:00:01:
S tezo, da več kot imaš, več potrošiš se ne strinjam, presežek lahko tudi prihraniš in/ali vložiš dalje. Od potrošništva na dolgi rok prospreira tisti, ki se mu pravilno upre in je sposoben ločit med potrebo oz. željo (nujni ne pa zadostni pogoj za vsakega kapitalista).

To drži samo do določene mere, ker se brez povečevanja potrošnje zadeva šreprosto ustavi: potrebno je dati ljudem zaslužiti, da krog teče naprej.

Bush pa zdaleč ni edini demon na tej Zemlji, imaš tudi Kitajce, ki so z veseljem prevzeli Sudansko nafto potem ko je Sudan doživel gospodarske sankcije, ali pa Rusijo, ki je dojela, da ima nafto in z. plin - bitka za resurse, ki so geografsko različno razporejeni je pač neizogibna ... vpliv nase lahko zmanjšaš samo s krčenjem lastne cone udobja. Če smo že pri nafti, že sam pogled po ljubljanskih vozniških navadah je jasno, da je vsaj polovica jutranjih vozačev vzela avto zaradi komotnosti (na kar seveda vpliva obupna javnoprevozna politika klerofašistov?).

Problem z Bushem je v njegovi glavi: to da on misli, da je Božji bojevnik na strani dobrih sil. Zato ga lahko Kitajci pojejo kadarkoli. Problem naš se je lepo pokazal potem, ko so Rusi za Ukrajince uvedli tržni sistem - je že bila panika, če bi temperature padle pod -6. Problem je v tem, da se preprosto ne dela na tistih virih, ki bi si jih lahko uredili (to je nujno vsaj še ena nuklearka) potem pa seveda na elektriko - kar je u bistvu čista iluzija, saj nas bodo klerofašistki preprosto dali v milost in nemilost odvisnosti od ostalih. Če nimaš svojih resursov si pač v pizdi - biomasa bo resnično zacarjevala.

Vprašanje univerzalnosti človekovih pravic je pereče že od samega njihovega nastanka. Vendar pa če rečemo, da Bush ne sme izvažati recimo v Irak zahodnjaške koncepcije človekovih pravic, potem tudi zahodu ni treb "sprejemati" mnogoženstva, faraonskega obrezovanja, mutilacije in umorov iz časti na lastnih ozemljih skozi apologijo kulturnega relativizma.

Marketing navideznega boja proti razslojevanju smo doživeli v sneženem štrajku.

Demokracija na konicah bajonetov?

Bush je samo naredil novih par milijonov teroristov!

Kaj je revščina je podvrženo subjektivni percepciji., Poleg tega naša presita družba ne loči več med socialo (ki je vezana na absolutni prag revščine) in blaginjo. Za socialo je lahko odgovorna država, za blaginjo pa posameznik. Pri nas, sploh glede na pregovorno zavistnost, pa je reven vsak, ki ima manj kot blaginjo, ki jo vidi pri sosedu (tudi če je ta blaginja navidezna, ali posledica 20 letnega dela po 16ur/dnevno)

Seveda sosed iz zgornje prilike je vse prej kot reven. Moje osebno mnenje o Metelkovcih je, da primarno trpijo za sindromom zavisti. Taista lastnost cepljena na ruralne plemenske vrednote je odgovorna za poboje, institucionalizirano krajo (nacionalizacijsko in tranzicijsko) ...

Po moje pa to ne drži. Revščino z lahkoto določimo povsem statistično. To me spominja na klobasnje teologov, ki so si izborili državne plače, in sedaj z nasmeškom razlagajo, kako so lepo verni ravno tam, kjer izgleda največja revščina... (me prime, da bi jim dal tinto pit!) ...In kako je vse preveč poudarka na materialnih dobrinah...in seveda šele skozi trpljenje lahko pridemo do prave vere...

...ko bo jeba dovolj velika, bodo pa cvilili, kako se spet nanje spravlja lumpenproletariat...

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4