moj gnoj, sama debata ne puca nobenega gnoja, ne mojega in ne tvojega, pardon ti si sama brezmadežna belina cepležjana s sprejemanjem ...
Na temle forumu je bilo natipkanih že mnogo besed o pretirani toleranci naše družbe do pedofilije, in veš kaj, tako kot že mnogokrat se je pokazala dvoličnost, sprejemanja. Sprejemali naj bi namreč pedofile zaradi njihovih travm v otroštvu in boh ne daj, da bi jih obsojali. Ne ne , to vseobsegajočim sprejemnežem ne pade na kraj pameti.
Verjetno ti ni neznano, da v javnost priplava le vrh ledene gore, vseh pedofilskih dogajanj. Pa vendar če ne drugega je polemika okoli "registra pedofilov" postregla s podatki, da je pedofilija običajno problem zaprtih okolij. statistično gledano, so pedofili največkrat očimi (ali drugi sekundarni partnerji), strici, dedki, družinski prijatelji in sosedje. Problem pedofilije v institucijah (kamor sodi poleg zaporov, dijaških domov tudi Cerkev) je manj pogosta.
Z mojega vidika je pedofilija (ne glede na to kdo ali kaj) in storilec vredna vsega obsojanja. In mi je čisto vseeno ali jo stori g. Rode, g. papž, g. Bajuk, g. Kučan, g. Metelkovec, g. profesor ... za vse veljajo enaka pravila in vsi bi sodili v keho.
Glede na to, da so vsaj 12 let imeli vlado, ki je bila baje prosvetljena z antiklerikalizmom, se sprašujem zakaj ni opravila svoje dolžnosti in spravila v keho "vse te pedofilske duhovnike". Slednje ne samo da je bila njihova pravica, ampak celo dolžnost ... Seveda ti verjetno veš zakaj tega niso storili, jaz namreč ne, pa bi želela vedeti ...
Nenazadnje mogoče še to. Pred novim letom sem po netu iskala fotografije svetega tovariša Tita, ki sem jih potrebovala kot prilogo za eno izmed duhovitih daril. Izbrskala sem celo fotografijo, na kateri razsvetljeni Tito grabi za prsa flower girl. S strani nekaterih (starejših) ljudi mi je bilo pojasneno, da je fotografija zelo znana in da je bila celo objavljena v dnevnem časopisju. V javnosti pa se je s spoštovanjem govorilo, kakšen dedec je naš predsednik

.
Skratka ... najhujši problem v naši družbi je ambivalenten odnos do kriminala. Pri čemer so pedofili v vrstah RKC - klerofašisti (čeprav res nevem kaj imajo fašisti s pedofilijo - ti pa verjetno tudi ne), država ki je bila 60 let osvobojena "klerofašizma", pa ni uspela obračunat s pedofili. Čeprav bi lahko oz. bi celo morala.
Mogoče pa je državni odpustek za "klerofašistične" grehe, državni garnituri prinesel kakšen benefit, ki je odtehtal "škodo". Veš draga moja arska, zločinec v takem primeru ni samo klerofašistični pedofil, ampak tudi oblastnik, ki takemu stanju ne naredi konca. (preslikava primera Lipa). In seveda je krivda tudi na strani javnosti in na strani raznoraznih arsk, ki brez razmislekleka blejajo, namesto da bi razmišljale.
Makarovička ima super pesmi, ampak kot človek je pač podn. (pa še otrok ne mara)