Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 17723 times)
bp
Ex Member

Re: Kaj se dogaja?
Reply #45 - 08.11.2005 at 09:27:22

titud wrote on 07.11.2005 at 21:05:04:
Tole tvoje sem šele zdej opazu, bi se strinjal, le da  bi dodal zaključek: predlagana reforma bo  umetno izzvala   krizo, katere izhod bo prikazan v nujnosti  nacionalnega   medrazrednega  pakta. V tem korporativnem  paktu   bo pravico do obstoja prizanana le tistim, ki si jo bodo uspeli izpogajat s pozicije moči, najšibkejši pa bodo sistemsko  izbrisani.    

Jest bi rekel takole: reforma, ki bistveno ne spremeni strukture stroškov, ki ne posega bistveno na odhodkovno stran oz. se ne dotakne produktivnosti in učinkovitosti, je p..... dim. Prednost davčnih oaz je, da so redke, tako da lahko iz tega naslova poberejo investicije in dodatne prihodke samo prvi (pa še ti morda samo začasno), kar pa mi tukaj nismo.

Vsej retoriki navkljub, je takšna reforma samo prekladanje denarja iz enih žepov v druge.

bp
Back to top
« Last Edit: 08.11.2005 at 11:19:16 by bp »  

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Vsem enako - tako je prav!
Reply #46 - 09.11.2005 at 00:01:15

EDS jemlje vsem enako v procentih.

DD daje vsem enako v denarju.

Inflacijski EDS dobiček si morajo razdeliti lastniki vseh podjetij, ne le nekaterih.

Tako je prav in nič drugače!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #47 - 11.11.2005 at 22:03:59

Quote:
Vidim tudi, da je vedno gor nekaj gostov, ki samo prebirajo. Ali smo se polenili in delamo samo še z miško z nogami na mizi. Tako je najbolj komot. Smiley

Jaz verjamem, da forum ne bo umrl, čeprav toliko pisanja, kot je bilo pred leto, dvema , ali tremi verjetno več ne bo.

Aja, Rose, dobrodošla nazaj. Wink Kiss

Hvala Iga. Men se tut zdi vse tako kot zgoraj opisano, ker navsezadnje je to verjetno najboljši 'slovenski' forum v kategoriji.  Wink

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #48 - 17.11.2005 at 14:51:24

Back to top

WWW WWW  
IP Logged