titud wrote on 11.04.2005 at 12:55:13:Vsi smo najprej skoz podobe ustvarjene kreacije. Nismo najprej kreacije, ki se v podobah samo razpoznavajo, ampak smo kreacije zaradi razpoznavanja v teh podobah. V zarcalni fazi razpoznavanja sebe v teh zrcalih tud obtičimo zafiksirani v fascinatnost te podobe. Postanemo podobe - zombiji.
Realityshow je fascinacija nad to facinicajo, negacija negacije, skoz katere je dialetično treba it do nove kvalitete, nazaj do izvirnika. Zato ne ugasnt pa ukint fascinacijo, do konca pa brez ostanka se je treba potistovetit s temi podobami, saj le tako tud sebe doživiš in razkriješ kot podobo o seb - kot zombija.
Siaj, po moje bi bla to edina prava metoda učinkovitega znanstvenega eksperimenta.
ja ja ja titud
ampak -- sem se resno začela spraševat, v čem je razlika
jaz kakšno istovetenje doživim v kinu, al pa velik ekran, pa nek specifičen okus imam, (walda iz ene perspektive tud neumnosti) ne vem, tko kot se ne moram istovetit z vsakim pop komadom me tud tovrstni showi ne zanimajo preveč, raje delam kaj drugega
ta vprašanja pa seveda so pomembna
dosti jih raziskuje teorija kina, oz. filma
glede soap oper se je tudi že dosti napisalo, predvsem ženske
ena knjiga dobra obstaja, zdej ne vem točno naslova, ampak ženska (resna znanstvanica) je analizirala soap opere skozi svojo lastno fascinacijo, skratka začela se je spraševat, zakaj jaz to rada gledam, zakaj uživam ob tem ... torej takšna samoanaliza podkrepljena s teorijo
ti seveda postavljaš to po titudovsko - dobro skratka in vredno razmisleka
ampak jaz se ob podobnih showih res sprašujem o tem a smo kam prišli, al je zgodovina samo radirka, al je še čedalje slabše
pa ne gre se za cheap moraliziranje - spraševat sem se začela - kako v bistvu tud ene čigumije ne morjo več reklamirat, ne da se bi ženski joške napele in se pri tem odpela njena bluza