Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 30579 times)
Loops of Infinity
Ex Member

Re: Sanjska ženska - neumna reklama
Reply #45 - 11.04.2005 at 12:21:25

titud wrote on 11.04.2005 at 11:39:43:
Definitivno je to predvsem medijski show, zmanipulirana, zrežirana, predelana, naštudirana in kar je še tega oddaja, pri kateri je o avtentičnosti protagonostostov brez veze rapravljat. Če bi bla point iskrenost/spontanost, pol ne bi blo showa, pol bi bil ena sama nelagodnost tako pri akterjh kot pri gledalcih, ki bi bla čist negledljiva in od katere ne bi imel noben nč.

Dajte tisti, ki trdite, da je zadeva vnaprej zrežirana, naštudirana vsaj nekak argumentirat tole. Valda, da so postavljena določena pravila igre, scenske postavitve, samo to še ne pomeni, da v njej ni prostora za spontanost, iskrenost in kreiranje dogodkov.

Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #46 - 11.04.2005 at 12:22:16

titud wrote on 11.04.2005 at 12:19:40:
..ampak to še ne pomen, da se je izključu iz realityshowa... iz realitiyshowa se po moje  lahko izključišle, če se vanjga vključiš s polno zvestjo, da gre za podobe, ki so bolj real od živih - vključno s tvojo...

Titud, mi je zelo žal, da večino tvojega komentarja reality showa sploh ne razumem. A mi lahko po domače, kot petnajstletnemu mulcu, razložiš tole zgoraj?
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #47 - 11.04.2005 at 12:25:22

titud wrote on 11.04.2005 at 12:19:40:
..ampak to še ne pomen, da se je izključu iz realityshowa... iz realitiyshowa se po moje  lahko izključišle, če se vanjga vključiš s polno zvestjo, da gre za podobe, ki so bolj real od živih - vključno s tvojo...

a je to kakšno stanje zadetosti?

Grin Grin Grin

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #48 - 11.04.2005 at 12:27:43

Quote:
Dajte tisti, ki trdite, da je zadeva vnaprej zrežirana, naštudirana vsaj nekak argumentirat tole. Valda, da so postavljena določena pravila igre, scenske postavitve, samo to še ne pomeni, da v njej ni prostora za spontanost, iskrenost in kreiranje dogodkov.

meni se sploh sicer ne postavlja vprašanje spontanosti

ker dejstvo je, da sodelujejo tukaj vsi s svojo spontano neumnostjo

ja, in verjamem, da se tudi zabavajo  Grin Grin Grin

a sem videla tudi ene solzne očke zadnjič  Cheesy
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #49 - 11.04.2005 at 12:32:45

Quote:

Evo, tudi jaz tako razmišljam. Osebno sem edijevo nemoč zadnjič doživela kot prav nič zrežirano.
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #50 - 11.04.2005 at 12:35:58

siaj wrote on 11.04.2005 at 12:27:43:
ker dejstvo je, da sodelujejo tukaj vsi s svojo spontano neumnostjo

Ne razumem tega. Lahko malce razložiš? Namiguješ, da so neumni tisti, ki sodelujejo oz. ker sodelujejo?
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #51 - 11.04.2005 at 12:53:20

Quote:
Ne razumem tega. Lahko malce razložiš? Namiguješ, da so neumni tisti, ki sodelujejo oz. ker sodelujejo?

ja sej ti kar gre no  Wink kar dobro me razumeš, približno

niso pa tok neumni, da ne bi honorarja sprejeli, seveda

so pa spontano, "naravno" neumni se pravi iskreno neumni

A imaš mogoče ti kaj proti neumnim ljudem? Loops.?

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #52 - 11.04.2005 at 12:55:13

Lilith wrote on 11.04.2005 at 12:22:16:
Titud, mi je zelo žal, da večino tvojega komentarja reality showa sploh ne razumem. A mi lahko po domače, kot petnajstletnemu mulcu, razložiš tole zgoraj?

Vsi smo najprej skoz podobe ustvarjene kreacije. Nismo najprej kreacije, ki se v podobah samo razpoznavajo, ampak smo kreacije zaradi razpoznavanja v  teh podobah. V zarcalni fazi razpoznavanja sebe v teh zrcalih  tud obtičimo  zafiksirani v fascinatnost  te podobe. Postanemo podobe - zombiji.  

Realityshow je fascinacija nad to facinicajo, negacija negacije, skoz katere je dialetično treba it do nove kvalitete, nazaj do izvirnika.  Zato ne ugasnt pa ukint fascinacijo, do konca pa brez ostanka se je treba potistovetit s temi  podobami, saj le tako tud sebe doživiš in razkriješ  kot podobo o seb - kot zombija.

Siaj, po moje bi bla to edina prava metoda učinkovitega znanstvenega eksperimenta.  
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #53 - 11.04.2005 at 12:59:33

siaj wrote on 11.04.2005 at 12:53:20:
A imaš mogoče ti kaj proti neumnim ljudem? Loops.?

Če že imam kaj, imam proti te vrste neumnosti, ko človek misli, da ni neumen.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #54 - 11.04.2005 at 13:04:31

Quote:

Kako pa ločiš med človekom, ki je neumen (pa misli da ni) in med pametnim človekom?
Oz. takole te bom vprašala - ali meniš, da je prav vsak, ki o sebi misli, da ni neumen - dejansko neumen...ali pa dopuščaš možnost, da se med takimi tudi najde pameten?
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #55 - 11.04.2005 at 13:07:47

Quote:

uh, sem se kar oddahnila ...

jaz nisem taka namreč

o ostalih dilemah glede neumnosti ti je pa že Lilith napisala

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #56 - 11.04.2005 at 13:22:47

Lilith wrote on 11.04.2005 at 13:04:31:
Kako pa ločiš med človekom, ki je neumen (pa misli da ni) in med pametnim človekom?
Oz. takole te bom vprašala - ali meniš, da je prav vsak, ki o sebi misli, da ni neumen - dejansko neumen...ali pa dopuščaš možnost, da se med takimi tudi najde pameten?

Ta problem je razrešil skorat, ko je spoznanje o lastni  nevednosti pripoznaval za  najvišji izraz modrosti.

Drgač pa ko smo ravno pri neumnosti in  podobah: tud če so samo podobi/zombiji,  to ne pomen, da smo neumni. Tudi kot zombiji se zahko zavedamo svoje nevednosti, to je tega, da nismo zombiji...
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #57 - 11.04.2005 at 13:25:57

titud wrote on 11.04.2005 at 13:22:47:
Ta problem je razrešil skorat, ko je spoznanje o lastni  nevednosti pripoznaval za  najvišji izraz modrosti.

Takle relativizem ti po moje lahko tudi zelo škodi - če ne drugje, pa pri postavljanju lastnega življenja.

Meni je bližje misel Fliserjeva misel, da obstajajo tri faze v življenju in posledično tri vrste ljudi:
1. vedo vse, vse jim je jasno
2. skapirajo, da so se motili o vsem, nič jim ni več jasno
3. ponovno izgradijo pogled na svet, vse jim je jasno

Prva in tretja stopnja izgledata podobni, sta pa oddaljeni "milijone let", če malce potenciram.
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #58 - 11.04.2005 at 13:26:03

titud wrote on 11.04.2005 at 12:55:13:
Vsi smo najprej skoz podobe ustvarjene kreacije. Nismo najprej kreacije, ki se v podobah samo razpoznavajo, ampak smo kreacije zaradi razpoznavanja v  teh podobah. V zarcalni fazi razpoznavanja sebe v teh zrcalih  tud obtičimo  zafiksirani v fascinatnost  te podobe. Postanemo podobe - zombiji.  

Realityshow je fascinacija nad to facinicajo, negacija negacije, skoz katere je dialetično treba it do nove kvalitete, nazaj do izvirnika.  Zato ne ugasnt pa ukint fascinacijo, do konca pa brez ostanka se je treba potistovetit s temi  podobami, saj le tako tud sebe doživiš in razkriješ  kot podobo o seb - kot zombija.

Siaj, po moje bi bla to edina prava metoda učinkovitega znanstvenega eksperimenta.  

ja ja ja titud

ampak -- sem se resno začela spraševat, v čem je razlika

jaz kakšno istovetenje doživim v kinu, al pa velik ekran, pa nek specifičen okus imam, (walda iz ene perspektive tud neumnosti) ne vem, tko kot se ne moram istovetit z vsakim pop komadom me tud tovrstni showi ne zanimajo preveč, raje delam kaj drugega

ta vprašanja pa seveda so pomembna

dosti jih raziskuje teorija kina, oz. filma

glede soap oper se je tudi že dosti napisalo, predvsem ženske

ena knjiga dobra obstaja, zdej ne vem točno naslova, ampak ženska (resna znanstvanica) je analizirala soap opere skozi svojo lastno fascinacijo, skratka začela se je spraševat, zakaj jaz to rada gledam, zakaj uživam ob tem ... torej takšna samoanaliza podkrepljena s teorijo

ti seveda postavljaš to po titudovsko - dobro skratka in vredno razmisleka

ampak jaz se ob podobnih showih res sprašujem o tem a smo kam prišli, al je zgodovina samo radirka, al je še čedalje slabše

pa ne gre se za cheap moraliziranje - spraševat sem se začela - kako v bistvu tud ene čigumije ne morjo več reklamirat, ne da se bi ženski joške napele in se pri tem odpela njena bluza
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #59 - 11.04.2005 at 13:45:47

Lilith wrote on 11.04.2005 at 13:04:31:

Ne vem kako ločim. Nekako vidim, kako se do drugih vede.

Definitivno ni vsak neumen, ki misli da ni neumen.

Po drugi strani pa nasprotje od neumnega ni nujno pametno.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9