Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9
(Read 30563 times)
Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Re: Sanjska ženska - neumna reklama
Reply #30 - 11.04.2005 at 08:30:24

A meni prosim lahko kdo razloži kakšen sploh je namen oddaje Sanjska ženska ( ali Sanjski moški ) in drugih tovrstnih medijskih zadev.
Kakšen odnos se v tovrstnih stvareh ustvarja med : televizijo - nastopajočimi in potencialnimi gledalci ?

Pa še   to dodatno vprašanje imam ?

Čisto tako po zdravi človeški pameti - koliko ima vsak, ki se odloči ali pristane za sodelovanje v tovrstnih oddajah sploh "pravico"  do tega , da se slabo počuti ( oziroma do mojega sočustvovanja) ?
Back to top

Svašta.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #31 - 11.04.2005 at 09:57:37

Lilith wrote on 10.04.2005 at 22:36:15:
Ko je skapirala, da je tip tiste sorte, ki bi vse naredil, da bi se lepo razumela, pa mal manj samozavesten, je zavohala svojo priložnost, da si "nafila egiča" (hehe, naš priljubljeni izraz) tako, da ga poniža pred vesoljno Slovenijo. Ni pa vedela, da je v bistvu the joke on her.
Skratka, po vsej sili je hotela neko specifično temo odpret - najprej o pianistih (pa tip ni kaj dosti vedel, v naslednji sekundi pa se je izkazalo, da ona ve še manj), potem je citirala neko izjavo Lermontova ( pe je tip ni slišal...Lilith pa se fejst zdi, da tudi sama ni imela pojma, kako si tisto izjavo razložit), pol ji je tip rekel, naj ne forsira nekih tem, saj se lahko tako o vsakdanjih stvareh pogovarjata. Pol pa ga je začela gušit, kaj lahko on njej da oz. pokaže, pa mu očitala , da se ne zna sam sebe gor držat...Skratka, za bruhat attitude.

Skratka, the beach je vase zaverovana, plehka egotrip bejba, ki še sama prav ne ve, kaj bi rada. Ah, z izjemo samopromocije.  Roll Eyes

Tud meni se je sprva zasrala Grin Shocked. Samo pol sem pa začela razmišljat, ker je bila kar powerfull manifestacija. Najprej, kako pa to, da je pa z vsakim drugačna? Z kakšnim drugim ali več njih ne bo ne duha ne sluha o tej njeni kao manipulativni lastnosti. Jaz jo pravzaprav občudujem v tem, da je bila zmogla biti ob tem človeku to, kar je pač čutila ob njem v tistem trenutku. V tem vidim lepoto resničnosti. Med tema dvema se je jasno pokazalo, da je ego trčil ob ego; oba sta kao samostojni osebnosti z bolj ali manj izdelanimi cilji ali vsaj željami in logično, da jima ni bil všeč pogled v ogledalu, ker je trčil ob resničnost. Nista pristala na zgolj biti oz. zanj se mi je zdelo, da je, vendar preveč očitno, preveč razgaljeno, da bi ona lahko tako sprejela. V nemoči je od njega terjala, da zapolni njeno praznino. S tega stališča je ona izgubila. Če pa upoštevamo še sceno, pressing, da bi bil zmenek "zanimiv, saj je navsezadnje to igra - v tem pogledu pa... show goes on and we'll see  8).
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #32 - 11.04.2005 at 10:11:47

Toni_Zamene wrote on 11.04.2005 at 08:30:24:
A meni prosim lahko kdo razloži kakšen sploh je namen oddaje Sanjska ženska ( ali Sanjski moški ) in drugih tovrstnih medijskih zadev.
Kakšen odnos se v tovrstnih stvareh ustvarja med : televizijo - nastopajočimi in potencialnimi gledalci ?

Čisto tako po zdravi človeški pameti - koliko ima vsak, ki se odloči ali pristane za sodelovanje v tovrstnih oddajah sploh "pravico"  do tega , da se slabo počuti ( oziroma do mojega sočustvovanja) ?

zelo dobra vprašanja  Smiley -- žal premalo prostora in časa, da bi na vse lahko odgovorila

namen oddaj tipa "sanjska ženska" je predvsem zaslužit čim več keša

v bistvu je to soap opera, za katere se je že v 60-ih letih izkazalo, da so pravi prodajni hit in zajamejo kar nejširše množice -- predvsem pa ženske

Why? se je za vprašat -- zelo veliko tovrstne oddaje gledajo tudi upokojenke, mogoče nam je sedaj malo bolj jasno

ja in seveda tetke sočustvujejo s protagonisti in protagonistkami oddaje ... in zraven še suspenz -- kaj bo sledilo

tole pa za Matejino vprašanje

tudi jaz sem videla Sinjeoko v živo -- ama se mi ne zdita Sinjeoka in Sanjska čist nič podobni

je pa res, da sem le enkrat nekaj časa oddajo gledala, ker jo pač moram zaradi "stroke" (a je nom nikol več)

je pa res, da sem Sinjeoko tudi bolj od daleč videla in se nisem z njo pogovarjala, pač naju niso predstavili

zdi se mi predvsem razlika v tem, da Sinjeoka izgleda precej precej mlajša
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #33 - 11.04.2005 at 10:59:55

Loops, imaš prav, da je bilo powerful. Sem potem sama razmišljala - kot da bi mu hotela ves svoj sram obesiti, ga narediti tako nebogljenega kot se ziher v svoji koži včasih počuti. Da je temu tako sem začutila ko je bila v eni preteklih oddaj v bazenu s tistim kosmatim tipom...kaj je že bil, morda Zoki?...ki se je do nje obnašal zelo vsiljivo, kar polastit se je  je hotel. Zanimivo, tam ji je bilo (vsaj po moje) veliko huje - a ni zmogla it proč.

A ne, kako je veliko lažje trenirati power na bolj nebogljenih od nas?
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #34 - 11.04.2005 at 11:00:59

Toni, roko na srce, sem upala, da boš vsaj ti znal na to odgovorit -ker jaz ne vem. Saj kakšno mnenje pa verjetno imaš?
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #35 - 11.04.2005 at 11:15:27

drugi poskus: Grin Grin

narcizem občinstva (ki dobiva že masovne razsežnosti)

narcizem akterjev oddaje - borba za VIDNOST ki se danes pojmuje predvsem kot tista vidnost "biti-viden-v-mediju" (če ne, te ni)

čustvena nepotešenost - praznina - invalidnost

dolgčas

zasvojenost z sanjarijami

iluzija

identifikacija

naslajanje ob intimi drugih

potreba po šimfanju in klevetah (tako se sproža predvsem ženska agresivnost)

nezadržna potreba po poneumljanju, ki je ne bomo uspeli nikoli do konca doumeti (neumnosti res ne moreš)

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #36 - 11.04.2005 at 11:27:16

Lilith wrote on 10.04.2005 at 22:36:15:
Skratka, the beach je vase zaverovana, plehka egotrip bejba, ki še sama prav ne ve, kaj bi rada. Ah, z izjemo samopromocije.  Roll Eyes

A ni vse skupaj tudi zrežirano? Torej, malo reality, malo zrežirano? Nateg!!!
Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #37 - 11.04.2005 at 11:28:46

Lilith wrote on 11.04.2005 at 10:59:55:
A ne, kako je veliko lažje trenirati power na bolj nebogljenih od nas?

Le sama sebe je zmanipulirala; pa to bi še blo na koncu koncev čist ok, če ne bi takšni lahkega srca odšli novim dogodivščinam naproti, prepričani, da je tisti ta drug luzer???

Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #38 - 11.04.2005 at 11:31:39

Lilith, Siaj,

g. Slavoj Žižek je na nekem mestu izjavil, da se vse pomembno za človeka dogaja skozi točko perverzije. In Siaj, imaš prav, v tej oddaji je ta perverznost neumnost ( vseh udeleženih ).

Glede namena te oddaje pa ne vem kaj je :  ali je   to dokumentarec ljubezni ; ali dokumenterec vedenja snubcev ; ali dokumentarec  seksa ; ali dokumentarec o neumnosti ?
Back to top

Svašta.

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #39 - 11.04.2005 at 11:39:27

Toni, daj, mene ono bolj zanima - o pravici do slabega počutja...
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #40 - 11.04.2005 at 11:39:43

Definitivno je to predvsem medijski show, zmanipulirana, zrežirana, predelana, naštudirana in kar je še tega oddaja, pri kateri je o avtentičnosti protagonostostov brez veze rapravljat. Če bi bla point iskrenost/spontanost, pol ne bi blo showa, pol bi bil ena sama nelagodnost tako pri akterjh kot pri gledalcih, ki bi bla čist negledljiva in od katere ne bi imel noben nč.

Po drugi strani pa kamera ob zavesti, da si sneman, deluje   kot zarcalo, v kateri se vsak akter odraža v podobi, ki je bistvu bolj živa od akterja samega, saj se v njej ustvarja. V lastni režiji ali režiji koga drugega ali   vzajemno, zato ima slika v tem zrcalu tud tako moč, ki  nas vse zapelje. Tko nas zapeljeta  sanjska ženska in emerlada na v bistvu enak način s  živostjo svoje podobe.

To so resne stvari, vredene refleksije, ne pa positovečanja, ker če poistovečamo, pol sami postanemo ustvrjačci  svoje  žive zrcalne  podobe, postnemo del  realityshowa. Zato se meje tega realityshowa tako prehodne: nikol se ne ve, kdaj smo že not.      
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #41 - 11.04.2005 at 11:51:38

Valentinaa wrote on 11.04.2005 at 11:27:16:
A ni vse skupaj tudi zrežirano? Torej, malo reality, malo zrežirano? Nateg!!!

Precej zrežirano:

v MAG-u dne 6.aprila piše:

"ZMAGE;

Zapeljivci, ki so se sukali okoli sanjske ženske Miše Margan, so skoraj brez izjeme podlegli čarom Sanjske, a zmagovalec je bil lahko le en sam. Štirindvajsetletni študent prava Jernej Furst je bil menda najbolj prepričljiv. Vendar v zmagi ne bo mogel prav uživati, saj je Mišino srce osvojil nekdo, ki na žalost POP TV ni bil v konkurenci, ja pa vsaj zaposlen pri njih. In ni mu ime Robert."

Wink
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #42 - 11.04.2005 at 11:54:38

Lilith wrote on 11.04.2005 at 11:39:27:
Toni, daj, mene ono bolj zanima - o pravici do slabega počutja...

Lilith,
če sprejmem to oddajo tako kot jo je predstavil Titud potem gre tako ali tako zgolj za  nategovanje gledalca. Tako, da v takšnem primeru je za gledalca edino ustrezno samozaščitno ravnanje, da preklopi na drug program ali ugasne TV.

Zame osebno je bolj aktualen tisti drugi del. Namreč duh časa, ki zaradi ugodnega blagostanja ,kar kliče k rušenju tabujev , ki je v tem primeru pamet ( beri: spodobnost ). DAJMO NAREDIT NEKAJ NOREGA, ODŠTEKANEGA, .... .

Glede pravice do slabega počutja :
Vseeno ali so dogodki v oddaji vnaprej  dogovorjeni ali ne je narava udeleženosti takšna, da jim jaz te pravice ne dajem. Vsak je dobro vedel kaj ga ( lahko ) čaka !
Back to top

Svašta.

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #43 - 11.04.2005 at 12:03:58

Toni,

Zabava, kaj je to zaeno čudo?

lp bp
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #44 - 11.04.2005 at 12:19:40

Toni_Zamene wrote on 11.04.2005 at 11:54:38:
Tako, da v takšnem primeru je za gledalca edino ustrezno samozaščitno ravnanje, da preklopi na drug program ali ugasne TV.

..ampak to še ne pomen, da se je izključu iz realityshowa... iz realitiyshowa se po moje  lahko izključišle, če se vanjga vključiš s polno zvestjo, da gre za podobe, ki so bolj real od živih - vključno s tvojo...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9