Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 
(Read 30537 times)
Loops of Infinity
Ex Member

Re: Sanjska ženska - neumna reklama
Reply #120 - 26.04.2005 at 08:50:25

Lilith wrote on 25.04.2005 at 08:09:32:
Tale »sanjska« sproža v ljudeh dve vrsti odzivov- prevladujočo naklonjenost ali pa prevladujočo antipatijo. Sama sem v slednji kategoriji in ravno te dni sem ugotavljala, da ljudje, s katerimi se dobro razumem, delijo moje mnenje glede »sanjske«, preostali pa so praviloma njeni fani.

In če malce premislimo, je v tem neka globja logika. Všeč so nam namreč ljudje, ki so nam po svoji psihologiji podobni. Z ostalimi si nimamo prav veliko za povedati.
V smislu tiste stare modrosti: povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si.

Jaz postanem čist nesrečna, če mi nekdo povzroči filing antipatije. Kako naj se s tem soočim? Velikokrat spoznam, da je prehoden. Kam gre on pol? Recimo, men se zdi ful dvolično, da bi potem karkoli komunicirala vnadalje s tistim človekom, ali pa da vnadalje prenašam situacijo, človeka. Če mu pri sebi rečem ne, nikakor ni občutka svobode. Vezana na občutek svobode? Zato se raje naredim kot da antipatije ni, s tem pa spet SEBE ZANIKAM. Vsa kao duhovnost temelji na tem, da vzroki ležijo v tebi. Ampak vse preučevanje in iskanje v vzrokov v sebi, da maš kao ti problem, če čutiš antipatijo do nekoga, več ne znese. Poskušala - a lot. S tem sem si samo omajala samozaupanje.

Naj mi nekdo reče, da ni treba sprejemat, in da s tem ni nič narobe s tabo. Undecided
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #121 - 26.04.2005 at 08:52:12

Loops, ni treba sprejemat, in s tem ni nič narobe s tabo Wink
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #122 - 26.04.2005 at 08:53:39

m wrote on 26.04.2005 at 08:52:12:
Loops, ni treba sprejemat, in s tem ni nič narobe s tabo Wink

Roll Eyes Tongue

Še 1x! Grin

Back to top

IP Logged

japka
5

Reply #123 - 26.04.2005 at 08:58:19

loops, ni ti treba sprejemat, in s tem ni nič narobe s tabo  Wink  Smiley

..lep dan ti želim
 Smiley
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #124 - 26.04.2005 at 09:09:22

Quote:
Naj mi nekdo reče, da ni treba sprejemat, in da s tem ni nič narobe s tabo. Undecided

moj glas sicer nič ne šteje tukaj, toda Loops, bravo - vsega ti ni treba sprejemat.
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #125 - 26.04.2005 at 09:14:34

Evo, pa sem spet pri sprejemanju, četud, da ni treba sprejemat ...

m in db Kiss

Zakaj mi ta misel enega modrega ne gre iz glave: Skušaj vsemu reči DA, in ne iskati pomoči od zunaj.

Kako si jo vi razlagate?

Rada bi, da se zavedam, da tisti, ki ne sprejemajo in mislijo, kako boljši so, jih nesprejto počaka nekje nekoč v neki obilki. Zakaj bi me pol še bolel njihov ne?

Za vsakim ne je da, a ni res? Zakaj pol skušati vsemu reči da?

Sinja, šteje, šteje, in me veseli, da si še tu. Smiley

Nov topic? Sprejemanje - stopešnajstič? Grin

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #126 - 26.04.2005 at 09:47:45

Quote:
Zakaj mi ta misel enega modrega ne gre iz glave: Skušaj vsemu reči DA, in ne iskati pomoči od zunaj.

reči 'da' sam tistemu kar je za tebe tisti hip res. silit se v nek splošni 'da' nima smisla, itak se ti 'da/ne' mnenja skos spreminjajo, in četud rečeš kdaj 'ne', ne boš nič zamudila, k use pride enkrat na vrsto.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #127 - 26.04.2005 at 10:27:33

Loops, vseobsegajoče sprejemanje je en velik crap. Grin

Zdaj pa čisto zares.
Pozorna sem postala na tvoj stavek, da se počutiš »dvolično, če bi še vnaprej komunicirala z antipatičnim človekom«.  Že v naslednjem koraku pa prepoznavaš občutek nesvobode, ki ti ga ta tvoja notranja norma daje. Ker točno to in samo to ta zapreka dejansko je. Notranja norma, pravila lepega vedenja, ki si si jih pri sebi zgradila. In ki te seveda omejujejo in preprečujejo tvojo spontanost, pristnost.
Iz tega skušaš pobegniti z zanikanjem antipatije, kar pa spet ni pravi odgovor – spet tlačiš sebe.

Povej mi, zakaj je zate tako zelo nezdružljivo komunikacija…antipatičen človek….torej komunicirati z antipatičnim človekom? Ali pa še bolje – razmisli pri sebi, ali se česa bojiš.

»skušaj vsemu reči da«….to ne pomeni sprejemanje nekih vsebin za svoje…po moje gre bolj za zavedanje, da te vsebine obstajajo – torej bi bilo sprejemanje v tem kontekstu nasprotje zanikanja. Tako pa je že bolj »sprejemljivo«, mar ne?

Potem nekje v tvojem pisanju začutim, kot da te bolijo zavrnitve, če si jih deležna. Ali bi bilo možno, da od tod tvoja »težnja«, da je treba vse sprejemati?

Včasih smo tako zelo ujeti v neke vzorce vedenja, da enostavno ne moremo delovati pristno brez spremljajoče navlake (občutki krivde, sramu, ….). Tudi intelektualizacija oz. verbalno žongliranje s temi pojmi po moje ni rešitev.

Be yourself. Ampak prej bo treba še odkriti, kdo sploh si. Good luck.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

miha--
Guest

Reply #128 - 26.04.2005 at 14:44:40

Quote:
Jaz postanem čist nesrečna, če mi nekdo povzroči filing antipatije. Kako naj se s tem soočim? Velikokrat spoznam, da je prehoden. Kam gre on pol? Recimo, men se zdi ful dvolično, da bi potem karkoli komunicirala vnadalje s tistim človekom, ali pa da vnadalje prenašam situacijo, človeka. Če mu pri sebi rečem ne, nikakor ni občutka svobode. Vezana na občutek svobode? Zato se raje naredim kot da antipatije ni, s tem pa spet SEBE ZANIKAM. Vsa kao duhovnost temelji na tem, da vzroki ležijo v tebi. Ampak vse preučevanje in iskanje v vzrokov v sebi, da maš kao ti problem, če čutiš antipatijo do nekoga, več ne znese. Poskušala - a lot. S tem sem si samo omajala samozaupanje.

pomoje narobe razumes besedo sprejemanje.. in se potem hitro zaplete..

sprejemanje je neke sorte razumevanje

sprejemanje ni prenasanje nekoga ki ti ni vsec..

mogoce si pozabila sprejeti dejstvo (v sebi), da ti je nekdo lahko antipaticen, in zaradi tega si potem prisla v "dvolicnost",zaradi misljenja, ce ti je nekdo antipaticen, da to pomen da ga ne sprejemas..
meni se lahko zdi nekdo antipaticen, in ga shkrati se sprejemam ..

mogoce bi , "live and let live", lahko na nek nacin parafraziral z  "sprejmi se, in sprejmi druge"
- če pustiš drugim živet, da so taki kakršni so, pomen na nek način da jih sprejemas..
čudne so te besede, ampak besede so edin način,da stvari opišemo
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9