Quote:Pred osmimi meseci sem nehal kadit, kar je huda odvisnost, po nekaterih raziskavah skoraj enaka heroinski (predvsem zaradi nekaterih substanc, ki jih tobačna industrija dodaja zaradi povečanja odvisnosti).
Lahko rečem, da po mojih izkušnjah ni bila odločilna volja, ampak dogodek, ko sem nevarno zbolel in so me odpeljali v bolnico in sem tam preprosto nehal, čeprav sem bil že po nekaj urah sposoben spizdit na balkon in enega prižgat. Pa nisem šel, ni me bilo več strah ne abstinenčne krize ne ničesar drugega. Počutil sem se kot na križišču, ena pot je vodila na britof, druga pa naprej v neznano, in odločil sem se za drugo. Kot bi preklopil stikalo. Edino, česar sem se bal je, da ponoči ne bi spal, zato sem 14 dni pred spanjem vsak večer vzel dvojno dozo Helexa.
Res ne vem, kako izgleda heroinska odvisnost (ali pa od kakšne druge trde droge), ampak zdi se mi, da mora biti stvar precej podobna. Tisti, ki jim trajno uspe, verjetno doživijo nekakšno mini "razsvetljenje", ki se tiče samo tega problema.
Volja po moje ni odločilna, ljubezen (prdvsem do sebe) pač.
Se zelo strinjam z napisanim. Tudi po mojih izkušnjah ni odločilna volja,takrat ko človek želi nehat z škodljivimi razvadami in odvisnostmi. Iz enega pomembnega razloga.In sicer,ko človek uporabi moč volje,še vedno povezuje prenehanje nekega početja z negativnim(jooooj,moram nehat kadit,pa tako je luštno

) in slej ko prej volja popusti in si spet tam.Če pa začneš povezovat prenehanje razvade z pozitivnim(juhuuuuu,nehal bom kadit-v tvojem primeru,Miro:nehal bom kadit in bom živel-nič več zadaha, pa raka,pa slabega počutja,zadihanosti,več samozavesti,itd,itd),potem pa obstaja bistveno več možnosti za prenehanje nekega početja. Pa kakršnokoli že je.Lahko je to tut prenehanje lenarjenja,al pa če človek želi začet s kakšno stvarjo pa se nikakor ne zmore pripravit...Fantastična (ampak res fantastična!!!!!) knjiga na to temo Prebudite velikana v sebi.
Kar pa se tiče začetnih gapetovih misli...Moje mnenje je,da kemija lahko mogoče res ozdravi fizično zasvojenost, psihično pa mora poštimat vsak sam v svoji glavi.