Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5120 times)
stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Re: Ponudba
Reply #15 - 11.12.2004 at 20:38:28

A, veš kaj, jaz ne govorim o nobeni čudežni soli, tudi ne himalajski, vladi pa predlagam le znižanje normativa za jodiranje iz 15mg/kg na 3mg/kg in uvedbo Delnice Države.
Ti, kot, da si padel z lufta, daj preberi vsaj knjigo, pa boš videl, kaj mislim o čudežih Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #16 - 12.12.2004 at 21:00:06

stane wrote on 11.12.2004 at 20:38:28:
A, veš kaj, jaz ne govorim o nobeni čudežni soli, tudi ne himalajski, vladi pa predlagam le znižanje normativa za jodiranje iz 15mg/kg na 3mg/kg in uvedbo Delnice Države.
Ti, kot, da si padel z lufta, daj preberi vsaj knjigo, pa boš videl, kaj mislim o čudežih Wink

Ja, saj sem že slišal za tole, da se naj bi zmotili pri nekih izračunih pri koncentraciji za jodiranje soli, ampak še vedno ne verjamem, da če bi bilo to tako pomembno, da bi ta fakt spregledali strokovnjaki širom sveta... To enostavno ne morem verjeti. Na vseh živilih so točno napisane sestavine, iz česa vse so setavljene, ker gre to vse preko laboratorija....
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #17 - 12.12.2004 at 21:13:21

Zadnjič je Unicef zbiral $ za jod  ??? Roll Eyes pravijo, da bo rešil življenje ne vem koliko Afričanom, skratka blah blah, mimogrede, dopis mi je šel prav na živce tako kot je bil sestavljen - zgleda kot, da so ga oblikovali za neinteligenten, naiven folk pa še dobr se jim je zdel, vsak tadrug stavk je bil pregovor (bruh) - ampak, ok kar sem hotu povedat, je da pravijo, da smo lahko hvaležni, da imamo jod v soli ker nekje po svetu nimajo te sreče, da ga organizem nujno rabi...

no, jest ne vem, se ne spoznam, mislim pa, da je vedno vse v doziranju. sam uporabljam zeliščno sol, ki mi je po okusu dbest, pa še to v minimalnih količinah (saj konec koncev je tako kot koncentracija joda v soli, važno tudi koliko soli poješ)
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #18 - 12.12.2004 at 21:26:20

Doza joda v soli se zvišuje ob istočasni propagandi proti uživanju soli.
Se nekdo iz tebe norčuje ???
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #19 - 12.12.2004 at 21:33:31

???
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #20 - 12.12.2004 at 22:14:56

Undecided
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #21 - 13.12.2004 at 21:09:28

stane wrote on 12.12.2004 at 21:26:20:
Doza joda v soli se zvišuje ob istočasni propagandi proti uživanju soli.
Se nekdo iz tebe norčuje ???

Stane, oprosti, ampak med milijoni odličnih znanstvenikov po celem svetu, pa že ne bi prišli prej do tega dognanja, da, kaj jaz vem, sol nima ustreznih koncentracij joda? To pa je res težko za verjeti, ker deluje fantastično in neverjetno...
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #22 - 13.12.2004 at 22:38:27

Za tako ugotovitev ti ni potrebno biti znanstvenik, le kozi daj poizkusit zdravo sol in jedilno Grin
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #23 - 19.12.2004 at 14:18:52

stane wrote on 13.12.2004 at 22:38:27:
Za tako ugotovitev ti ni potrebno biti znanstvenik, le kozi daj poizkusit zdravo sol in jedilno Grin

Mislim ,da  je za kozo sol le sol in ji je malo mar., kakšna je koncentracija joda.
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #24 - 19.12.2004 at 14:55:56

Misliti se pravi nič vedeti, koza Grin
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #25 - 19.12.2004 at 15:41:41

stane wrote on 19.12.2004 at 14:55:56:
Misliti se pravi nič vedeti, koza Grin

Dobro, pa recimo da drži tvoja teorija? Je to kak kemik znanstveno potrdil, da je temu res tako in vzel v obzir daljnosežne posledice, ki naj bi po tvojem vplivale na organizem zaradi soli, ki ni v pravilnih koncentracijah jodirana?
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #26 - 19.12.2004 at 16:19:29

Preden ti odgovorim, povej ti meni, če poznaš kakšno analizo, zakaj je bilo potrebno pred štirimi let podvojiti petdeset let star normativ o jodiranju jedilne soli v Sloveniji.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #27 - 25.12.2004 at 11:29:33

Iz http://www.gov.si/pv/

Če je ta govor res originalno Janšev, ne more odkloniti moje ponudbe.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2