Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 934 times)
Madan Gopal Das
Ex Member

Kako?
09.12.2004 at 11:09:54

tako, da spravim sebe na pravo pot.

ce ne spravim sebe na pravo pot in sam ne hodim po njej, ni sans da kogarkol drugega spravim na pravo pot.

in tud, ce jaz hodim po pravi poti, se vedno ni nujno da bo nekdo drug hodil ob meni ali mi sledil na tej pravi poti. ce zeli lahko, ni mu pa nujno.

ce hocem drugim zares pomagat moram vedno naprej znati sebi. in ce skodujem sebi sem do neke mere odgovoren tudi za skodo drugim.

katera je pot za katero jaz menim, da je univerzalno prava? za katero pot menijo Vedski spisi da je univerzalno prava? za katero pot menijo realizirani svetniki da je univerzalno prava?

Šri Krišna Čaitanja Mahaprabhu je sam Gospod Šri Krišna, v razpoloženju svojega najvišjega častilca Šrimati Radharani. V tej dobi prepirov in hinavstva, se je milostno pojavil, da bi vsem trpečim ali na pol zadovoljnim živim bitjem tega sveta s svojim zgledom in navodili pokazal pot za dosego njihove najvišje dobrobiti. Njegov nauk govori o slavah "Šri Krišna sankirtana" oz. popolnega (pravilnega) petja Svetih imen Boga, Šri Krišne.

cheto darpana marjanam
bhava maha davagni nirvapanam
sreyah kairava chandrika vitaranam
vidha vadhu jivanam
anandambudhi vardhanam
pratipadam purnamritasvadanam
sarvatma snapanam
param vijayate sri krishna sankirtanam

Vsa slava Šri Krišna sankirtanu; ki očisti ogledalo zavesti; ki pogasi žgoč ogenj oz. odstrani vse nadloge materialne eksistence; ki v srcu prebudi najvišje dobro; ki da popolno znanje; ki nenehno povečuje ocean spiritualnega zadovoljstva; ki na vsakem koraku omogoča okušanje spiritualnega zadovoljstva; ki popolnoma očisti telo, um in dušo.

je sploh potrebno se kaj drugega?

Hari bol.
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1