Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 
(Read 26239 times)
Gru Gru
YaBB Moderator
p

Re: Voliti ali ne voliti?
Reply #90 - 07.10.2004 at 12:40:20

titud wrote on 07.10.2004 at 12:21:42:
Jest mam stalno opravka z npr. študenti, ki jamrajo, da so jim banke blokirale račun glih zarad neplačevanje mobitela al pa kaj podobnega.  Ne zgleda glih, da bi jim tolerirali tistih 77 tisočakov al pa jim račun blokirajo zarad kakšnih drugih razlogov, pol pa pač odpirajo račune pr drugih bankah, ki za njihove blokirane račune ne vedo al pa jih ne zanimajo, ker je boljš, da so prdobl slabga komitenta kot pa nobenga.

... in kaj se s tem naučijo študenti (ne vsi), ne da je treba prej zaslužt in pol trošit, temveč trošit pol pa iskat lukno kako nastal minus pokrivat...

Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #91 - 07.10.2004 at 12:58:17

titud wrote on 07.10.2004 at 12:21:42:
Jest mam stalno opravka z npr. študenti, ki jamrajo, da so jim banke blokirale račun glih zarad neplačevanje mobitela al pa kaj podobnega.  Ne zgleda glih, da bi jim tolerirali tistih 77 tisočakov al pa jim račun blokirajo zarad kakšnih drugih razlogov, pol pa pač odpirajo račune pr drugih bankah, ki za njihove blokirane račune ne vedo al pa jih ne zanimajo, ker je boljš, da so prdobl slabga komitenta kot pa nobenga.

zato ker te nategujejo

oziroma zato, ker verjetno ne vedo, da lahko pridejo do denarja samo na šalterju banke

pri čemer so študenti malo poseben primer ... za njih namreč velja, da imajo eksistenco zagotovljeno s strani staršev

Pa še to ... meni je Mobitel zablokiral cifro šele po 2 mesecih, ko sem pozabila plačat račun za junij (julij in avgust sta bila OK, ama junija sem očitno položnico založila)

preden gre zadeva na sodišče traja vsaj pol leta, preden sodišče karkoli stori tarja še 2 meseca, nato so študentki domov dobili sklep o izvršbi zoper katerega se lahko pritožijo in šele po cca 1 mesecu gre zadeva na banko in v blokado računa. Če torej zračunam imajo tvoji jamrajoči študentje približno 9 mesecev časa za delat prek študenta zato, da zaslužijo za stare dolgove.

A se ti ne zdi, da nekdo manipulira s tabo?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #92 - 07.10.2004 at 14:12:39

Men v bistvu dol visi razlog njihove blokade, ker nism v poziciji upnika. Z odpiranjem novih  TN pa očitno nategujejo svoje bivše in bodoče upnike, ki pa so si v bistvu spet sami krivi, če  jim pod tako izmuzljivimi  pogoji za izterjavo dolgov  sploh kaj dajejo na up.

V pricipu pa bi blo fajn, da je izterjava bolj definirana in učikovita, ker pod takimi pogoji bo vzpostvljeno tud večje  zaupanje in folka ne bodo na bankah pa v trgovinah več  obravnaval kot potencialne kriminalce, čeprav majo  namen in možnosti vso robo obročno odplačat al pa plačevat porabo/najemnino.  K temu po moje prispeva tud javna dostopnost  TN in zakonsko urejen oseben bankrot,  zato  jest take stavri  načeloma odobravam.      
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #93 - 07.10.2004 at 16:08:20

titud wrote on 07.10.2004 at 14:12:39:
Men v bistvu dol visi razlog njihove blokade, ker nism v poziciji upnika. Z odpiranjem novih  TN pa očitno nategujejo svoje bivše in bodoče upnike, ki pa so si v bistvu spet sami krivi, če  jim pod tako izmuzljivimi  pogoji za izterjavo dolgov  sploh kaj dajejo na up.

V pricipu pa bi blo fajn, da je izterjava bolj definirana in učikovita, ker pod takimi pogoji bo vzpostvljeno tud večje  zaupanje in folka ne bodo na bankah pa v trgovinah več  obravnaval kot potencialne kriminalce, čeprav majo  namen in možnosti vso robo obročno odplačat al pa plačevat porabo/najemnino.  K temu po moje prispeva tud javna dostopnost  TN in zakonsko urejen oseben bankrot,  zato  jest take stavri  načeloma odobravam.      

temu pa jaz pravim pišmeuhovski odnos

1. pod zmuzljivi pogoji izterjave  dajejo na up?  po eni strani zagovarjaš uvedbo osebnega bankrota, ki bi pomenil res odličen izhod za zapravljive dolžnike, po drugi strani pa se usajaš, da s tabo v vsaki trgovini delajo kot s potencialnim kriminalcem wtf?

jaz pa recimo nočem, da bi z mano delali kot s kriminalcem in mojo TRR številko javno obelodanili na internetu

2. kaj pa upniško-dolžniško razmerje v primeru neplačevanja preživnine ... aja saj res otroci, dajejo svojim staršem na up svoje življenjske potrebe ... again wtf?

3.po eni strani se pizdiš, da je sistem slab, po drugi strani ga bojkotiraš seveda s tem, ko študentom pomagaš prelivati denar iz blokiranega računa na novoodprt neblokiran... iz pisanja sklepam, da se ukvarjaš s posredovanjem kadra in da tu zadaj tiči tudi tvoj poslovni interes ... med kadrovskimi agencijami je namreč precej konkurence in seveda, če ti ne boš ustregel zapufanemu študentku nategovat upnike, jim bo pa katera druga kadrovska agencija ... seveda pa je fajn, da tistih 10% pade tebi v žep ... za nič dela 10% ... le kdo bi se branil  Roll Eyes

no tle je en hakeljc, če te kadrovsko agencijo kak še posebej azjeban upnik dobi v precep in ugotovi asistenco pri prelivanju sredstev ... seveda lahko predlaga izvršbo direkt na poslovni račun te kadrovske agencije ... tko da ima štapa za take tazadnje  Grin  Grin  Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #94 - 08.10.2004 at 09:31:53

sinjeoka wrote on 07.10.2004 at 16:08:20:
temu pa jaz pravim pišmeuhovski odnos

1. pod zmuzljivi pogoji izterjave  dajejo na up?  po eni strani zagovarjaš uvedbo osebnega bankrota, ki bi pomenil res odličen izhod za zapravljive dolžnike, po drugi strani pa se usajaš, da s tabo v vsaki trgovini delajo kot s potencialnim kriminalcem wtf?

Tko kot je osebni bakrot  po eni strani izhod zapravljive dolžnike je po drugi strani  jasen signal za pohlepne trgovce z novci, do kje je zanje še sprejemljiv rizk.

Quote:
2. kaj pa upniško-dolžniško razmerje v primeru neplačevanja preživnine ... aja saj res otroci, dajejo svojim staršem na up svoje življenjske potrebe ... again wtf?

Jest bi bil koj za to, da izplačevnje  preživnin prevzame nase država in da po drugi strani hkrat  prevzame  izterjavo od očetov. Če ne zna preživnine izterjat sama, naj za izterjavo poblasti nekoga, ki bo za to početje finančno stimuliran. Ampak naj se vse skupaj dogaja po enih pravilih igre, med   katerimi je tud zakonsko opredeljen osebni bankrot. Če je oče zakonsko   dokazano osebno bankrotiran, naj  dolg za prevživnino  plačuje  država, ki mu je status osebenega  bankrotiranca omogočla.    

Quote:
3.po eni strani se pizdiš, da je sistem slab, po drugi strani ga bojkotiraš seveda s tem, ko študentom pomagaš prelivati denar iz blokiranega računa na novoodprt neblokiran... iz pisanja sklepam, da se ukvarjaš s posredovanjem kadra in da tu zadaj tiči tudi tvoj poslovni interes ... med kadrovskimi agencijami je namreč precej konkurence in seveda, če ti ne boš ustregel zapufanemu študentku nategovat upnike, jim bo pa katera druga kadrovska agencija ... seveda pa je fajn, da tistih 10% pade tebi v žep ... za nič dela 10% ... le kdo bi se branil  Roll Eyes

no tle je en hakeljc, če te kadrovsko agencijo kak še posebej azjeban upnik dobi v precep in ugotovi asistenco pri prelivanju sredstev ... seveda lahko predlaga izvršbo direkt na poslovni račun te kadrovske agencije ... tko da ima štapa za take tazadnje  Grin  Grin  Grin

Kolkr se jest spoznam na odpiranje TN, jih maš lahko več in blokada ni edin razlog za odpiranje drugih. Ko bodo banke imele med sabo usklajen sistem informiranja in bo zakon od njih zahteval, da  se hkrat blokira vse račune, tud jest ne bom imel več razloga vsake stranke sumit kot potencialnega kriminalca oz.  neprostovljno sodelovat v kriminalnih rabotah.  Ker temu ni tko, je po moje ta javni dostop do TN ene vrste izraz nesopobnosti države, da obvlada banke, kar je sicer žalostno, a boljše kot nč. Če je  moj poslovni interes, da bom preverjal  TN, mi je ta možnost vsaj dana. Ne vem pa zakaj bi država imela motiv to preverjenje silit nas, ki z njo nimajo nobenme  veze in nobenega lastnega poslovnega ineteresa, banke, ki jim daje koncesijo za delovanje preko BS, pa  ne?      

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #95 - 08.10.2004 at 10:25:40

titud wrote on 08.10.2004 at 09:31:53:
Tko kot je osebni bakrot  po eni strani izhod zapravljive dolžnike je po drugi strani  jasen signal za pohlepne trgovce z novci, do kje je zanje še sprejemljiv rizk.

tebi se očitno tudi pod razno ne sanja kaj je to bankrot in kaj je to prisilna poravnava ...

Jest bi bil koj za to, da izplačevnje  preživnin prevzame nase država in da po drugi strani hkrat  prevzame  izterjavo od očetov. Če ne zna preživnine izterjat sama, naj za izterjavo poblasti nekoga, ki bo za to početje finančno stimuliran. Ampak naj se vse skupaj dogaja po enih pravilih igre, med   katerimi je tud zakonsko opredeljen osebni bankrot. Če je oče zakonsko   dokazano osebno bankrotiran, naj  dolg za prevživnino  plačuje  država, ki mu je status osebenega  bankrotiranca omogočla.    

tukaj se pa celo strinjam s tabo, država bi morla prevzeti nase plačevanje preživnin in izterjavo zneskov ... toda osebni bankrot, vsaj kakor je trenutno predlagan (odpis dolgov dolžnika) je pa nekaj proti čemur sem absolutno proti.... dolžniki naj kar lepo odplačajo svoje dolgove - za njihovo minimalno socialo je pa itak že poskrbljeno ... tko da res ne vidim, zakja jih ne bi smeli rubiti do konca

Kolkr se jest spoznam na odpiranje TN, jih maš lahko več in blokada ni edin razlog za odpiranje drugih. Ko bodo banke imele med sabo usklajen sistem informiranja in bo zakon od njih zahteval, da  se hkrat blokira vse račune, tud jest ne bom imel več razloga vsake stranke sumit kot potencialnega kriminalca oz.  neprostovljno sodelovat v kriminalnih rabotah.  Ker temu ni tko, je po moje ta javni dostop do TN ene vrste izraz nesopobnosti države, da obvlada banke, kar je sicer žalostno, a boljše kot nč. Če je  moj poslovni interes, da bom preverjal  TN, mi je ta možnost vsaj dana. Ne vem pa zakaj bi država imela motiv to preverjenje silit nas, ki z njo nimajo nobenme  veze in nobenega lastnega poslovnega ineteresa, banke, ki jim daje koncesijo za delovanje preko BS, pa  ne?      

em ... nisi me dobro razumel ... govorila sem o tvoji odgovornosti za prelivanje sredstev, ko ti je okoliščina blokiranega računa znana (ker očitno si kar seznanjen s tem, kar pomeni, da neka povrata informacija pride tudi do tebe)

in banke očitno imajo nek centralno vodeni sisitem na BS kaj se dogaja z TRR posameznih komitentov ... midva pa se pogovarjava o dostopnosti teh informacij za upnike. Meni se zdi, da določene informacije lahko nekdo dobi, samo če izkaže en interes, ne pa da so informacije dostopne široki javnosti ... in takrat ko je nek interes legitimno izkazan, takrat mora sistem zadosti učinkovito omogočiti ažurne informacije ... seveda zgolj upniku

res ne vidim razloga, zakaj je treba dat na net vse TRR, če pa je neplačnikov in akutnih bleferjev le 10% ... zakaj ne bi simpel imeli na črni listi, ki je javno dostopna samo seznam ljudi, ki imajo blokiran račun (seveda z dostavko, da ga ne smejo odpreti drugje)
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #96 - 08.10.2004 at 10:52:18

sinjeoka wrote on 08.10.2004 at 10:25:40:
tebi se očitno tudi pod razno ne sanja kaj je to bankrot in kaj je to prisilna poravnava ...

Jest razumem bankrot oz. stečaj kot stanje, v katerem ti je bla vzeta vsa poslovna (opravilna?) sposbnost in prevzame odgovrost zanjo država oz. njen pooblaščenec (sodišče..) za obdobje, dokler se  iz premoženja in tekočih prihodkov ne poplača upnikov v maksimalni možni meri oz. se jim ta dolg ne reprogramira na obdobje po zaključku stečaja oz. vrnitvi osebne poslovne sposobnosti. V ta bankrot je torej po moje vključena tud prisilna poravnava in bankrot še ne pomen, da upnik ne bo dobil nč ampak tolk, kolkr je objektivno pod nadzorom države možno izterjat.    

Quote:
em ... nisi me dobro razumel ... govorila sem o tvoji odgovornosti za prelivanje sredstev, ko ti je okoliščina blokiranega računa znana (ker očitno si kar seznanjen s tem, kar pomeni, da neka povrata informacija pride tudi do tebe)

Moja odgovornost je sledit mojmu poslovnemu interesu in ne poslovnemu  interesu drugih, ki so morda celo moji konkurenti.

Quote:
in banke očitno imajo nek centralno vodeni sisitem na BS kaj se dogaja z TRR posameznih komitentov ...

TRR sisdtem očitno ma, očitno pa nima interesa, da bi zahtevala hkratno zapiranje vseh TRR določene osebe zaradi blokade enega. Očitno za to obstaja močan lobi konkurečnih bank, tko da je BS se tovrsten nadzor preložila na javnost.  

Quote:
midva pa se pogovarjava o dostopnosti teh informacij za upnike. Meni se zdi, da določene informacije lahko nekdo dobi, samo če izkaže en interes, ne pa da so informacije dostopne široki javnosti ... in takrat ko je nek interes legitimno izkazan, takrat mora sistem zadosti učinkovito omogočiti ažurne informacije ... seveda zgolj upniku
res ne vidim razloga, zakaj je treba dat na net vse TRR, če pa je neplačnikov in akutnih bleferjev le 10% ... zakaj ne bi simpel imeli na črni listi, ki je javno dostopna samo seznam ljudi, ki imajo blokiran račun (seveda z dostavko, da ga ne smejo odpreti drugje)

S tem se v celoti  strinjam, ker tud če bi interno med bankami obstajal sistem, ki bi onemogočal imetje več TRR ob blokadi enega, to dejstvo zainteresirane javnosti ne bi smelo izključevat.    
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7