Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 7
(Read 26317 times)
Miro
Ex Member

Re: Voliti ali ne voliti?
Reply #45 - 03.10.2004 at 13:07:48

Quote:
Ja, osli so pametne živali... voli pač ne.

Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #46 - 03.10.2004 at 13:50:10

Quote:
Znan pregovor pravi, da gre osel samo enkrat na led.

Quote:
Ja, osli so pametne živali... voli pač ne.

Že mogoče, vendar ne vsi, to velja samo za osle, ki poznajo led, ostali so pač neumni osli.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #47 - 03.10.2004 at 14:53:44

Osliči so dobri Grin
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #48 - 03.10.2004 at 17:26:54

Voliti ali ne voliti...

oziroma priljubljena floskula "politika me ne zanima"

glede na to, da se na volitvah odloča kako se bo porabilo vaše in moje pol plače in ostalčih dohodkov, potem mi res ni jasno, kako je lahko sploh kdo nezainteresiran za volitve. Jaz osebno bi lahko v naslednjih 4 letih cca 5,5 milijona sit precej bolj smotrno vložila kot ga bodo naši politiki kdajkoli.

Pa da razčistim še z nečim... kaj so moja pričakovanja na volitvah. (ali odgovor picoli)

Jaz ne pričakujem dobro plačane službe, lastne hiše, plačanih počitnic, .... od slovenske vlade. Moje edino pričakovanje do vlade je, da mi bo ustvarila možnosti, da si bom te stvari lahko pridobila. Te možnosti se trenutno ne zagotavlja vsem enako. Klientelizem je postala rakova rana slovenske družbe in če uspe naslednji vladi odpraviti ali vsaj bistveno zmanjšati to bolezen, potem je zadostila mojim pričakovanjem.

Drugače pa dragi Miro, demokracije se še učimo.
Back to top

IP Logged

Miro
Ex Member

Reply #49 - 03.10.2004 at 18:11:27

Bojkot volitev ima popolnoma drug cilj, kot tisti 'politika me ne zanima'.

Oblastniki so vedno zadovoljni z visoko udeležbo, ker to pomeni da so ovčke še vedno na špagci in blejajo po njihvi želji.

Nizka, predvsem zelo nizka udeležba pa jim nažene strah v kosti, ker se pričnejo bati, da se nekaj kuha. V tem primeru lahko pričakujemo, da nas bodo podkupovali s kako drobtinico.

Edino bojkot in državljanska nepokoršina preprečujejo, da bi se oblast totalno povampirila.

Če bi tega na bilo, bi leta 1989 iz Slovenije naredili čežano.
Back to top

IP Logged

Se skrivam(me iščete(jo))
Guest

Reply #50 - 04.10.2004 at 02:23:56

A eviva il comunismo e la liberta? Aha.
Thank you kindly!
Now i know.

Govorim angl. zato ker so mi oprali možgane in zagovarjam THE US of A in UK , ne pa kot nekateri, ki imajo široke poglede na svetovne probleme in živijo v svobodnem svetu, ne pa zatirani in poneumljeni, kot neke ovce.

Razneslo nas bo kot Krakatoa.

Sicer pa splezajte na Dhaulagiri, itd. itd.

Aja BTW (WTC) A.I. prevlada, Conspiracy theory itd. itd..
Back to top

IP Logged

Sstone
Guest

Reply #51 - 04.10.2004 at 02:27:35

Sicer pa, Janny je zamgal, baje. Ali bojkotiraste ali ne, upa, da boste dosegli svoje, ker vsi imamo svoj cilj, tko, da vsak ima po svoje prav, samo treba se je "usest" in zmenit kako in kaj, ker, če ne ne bo nč od tega.

Ajde, srečno.

Aja, imate 90 sek za kratke replike.
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #52 - 04.10.2004 at 06:08:59

Quote:
Sicer pa, Janny je zamgal, baje. Ali bojkotiraste ali ne, upa, da boste dosegli svoje, ker vsi imamo svoj cilj, tko, da vsak ima po svoje prav, samo treba se je "usest" in zmenit kako in kaj, ker, če ne ne bo nč od tega.

Ajde, srečno.

Aja, imate 90 sek za kratke replike.

Ti ne rabiš replik, niti kratkih niti dolgih, ti rabiš Slovar Slovenskega knjižnega jezika (SSKJ).
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #53 - 04.10.2004 at 07:35:06

Quote:
Bojkot volitev ima popolnoma drug cilj, kot tisti 'politika me ne zanima'.

Oblastniki so vedno zadovoljni z visoko udeležbo, ker to pomeni da so ovčke še vedno na špagci in blejajo po njihvi želji.

Nizka, predvsem zelo nizka udeležba pa jim nažene strah v kosti, ker se pričnejo bati, da se nekaj kuha. V tem primeru lahko pričakujemo, da nas bodo podkupovali s kako drobtinico.

Edino bojkot in državljanska nepokoršina preprečujejo, da bi se oblast totalno povampirila.

Če bi tega na bilo, bi leta 1989 iz Slovenije naredili čežano.

pomešal si hruške in jabolka

osamosvojitveni referendum je moral izbrati absolutno večino vsega volinega telesa, ker se je lahko le na ta način upravičila pred mednarodno skupnostjo slovenska zahteva po samostojni državi. (torej izpolnjevali smo mednarodni standard za priznanje mednarodne pravne subjektivitete)

dočim navadne splošne volitve nimajo te logike. Oblast dobi tisti, ki zmaga na volitvah, pa če je zanj volilo le 5% volilcev. Majhna udeležba ne odvzsme legitimitete taki vladi.

V čem je keč?

V pasivni volilni pravici. Vsak slovenski državljan ima pravico ne samo voliti (aktivna volilna pravica), ampak tudi biti voljen(pasivna volilna pravica). Zato lahko kot tak sam in neodvisen kandidat, kot skupina somišljenikov ali kot stranka nastopi na volitvah. Edino kar mora je zbrati določeno število podpisov.

Samo s sedenjem in jamranjem pa se ne naredi nič.
Back to top

IP Logged

sstone
Guest

Reply #54 - 04.10.2004 at 12:07:18

Ok, hvala, sem ga že kupil, berem, ko preberem pridem in kaj povem, tko kot bog zapove.
Torej še enkrat thank you kindly.
Back to top

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #55 - 04.10.2004 at 12:20:46

Jaz nisem šel volit, ker že politike ne spremljam lep čas. Mi pa je ljubo, da se je celotna politična garnitura menjala, ker 12 let LDS-ovcev, pa je res dolga era, da politična stranka kraljuje na oblasti. Dobro, da je veter zavel v drugo, obratno smer, zato počakajmo na rezultate... Ampak, saj veste, kaj pravijo za politiko, da je k***.  Wink
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #56 - 04.10.2004 at 15:02:45

Nisem volil, ker se nisem mogel odločit, katera stranka bo naredila v prihodnjih letih najmanj škode Grin
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #57 - 04.10.2004 at 16:03:35

Smiley
Božja volja se je uresničila s tem ko si volil, ali nisi volil.
Amen. Wink
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #58 - 04.10.2004 at 17:35:57

Ko bo veljala DD, boš moral elektronsko voliti, če ne, se ti bo dividenda nalagala na računu Grin

Tudi amen Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Miro
Ex Member

Reply #59 - 04.10.2004 at 17:52:39

sinjeoka wrote on 04.10.2004 at 07:35:06:
pomešal si hruške in jabolka

osamosvojitveni referendum je moral izbrati absolutno večino vsega volinega telesa, ker se je lahko le na ta način upravičila pred mednarodno skupnostjo slovenska zahteva po samostojni državi. (torej izpolnjevali smo mednarodni standard za priznanje mednarodne pravne subjektivitete)

dočim navadne splošne volitve nimajo te logike. Oblast dobi tisti, ki zmaga na volitvah, pa če je zanj volilo le 5% volilcev. Majhna udeležba ne odvzsme legitimitete taki vladi.

V čem je keč?

V pasivni volilni pravici. Vsak slovenski državljan ima pravico ne samo voliti (aktivna volilna pravica), ampak tudi biti voljen(pasivna volilna pravica). Zato lahko kot tak sam in neodvisen kandidat, kot skupina somišljenikov ali kot stranka nastopi na volitvah. Edino kar mora je zbrati določeno število podpisov.

Samo s sedenjem in jamranjem pa se ne naredi nič.

Hrušk in jabolk ne mešam. Razlika je pač v tem, da ti globoko veruješ v sistem, "mednarodno pravno subjektiviteto" (kako učeno in kako butasto hkrati), s katerim "smo" (kdo? - jaz že ne) izpoljnevali mednarodno priznanje le-te (kakšna čast).

Vsakdo ima pravico sodelovati v tej igri, nima pa pravice zamenjati igre. Remember Genova? Tam se je med drugim pokazal pravi obraz "demokratičnega" sveta. Ali pa dejstvo, da prva država demokracije v imenu varnosti državljanom prijateljskih držav pobira prstne odtise ob vstopu v državo. Ali pa pretepanje nasprotnikov vojne v Iraku s strani naših varuhov reda. Itd.

Ampak vernih ne moreš pripraviti do tega, da bi videli.

Bojkot ni jamranje, bojkot je nekaj drugega, draga sinejoka. Bojkot je upor, sicer v milejši obliki, lahko pa se zgodi, da bo kmalu dobil tudi kakšno bolj konkretno obliko.

Leta 1989 je bil na eni strani režim, na drugi pa ljudstvo - tako, kot danes. Takrat se je režim bal, zato se je Kučan odločil za samostojno državo. Če bi bil revolt manjši, bi se odločil za Slobota. Tako pač funkcionira politika - ali si na strani močnejšega ali pa propadeš. Zato je Kučan s pomočjo nekaj klerofašistov ustvaril novo oblastno elito, ki vlada še danes - od danes naprej v drugi pojavni obliki.

Referendum je bil pa samo cirkus za lahkoverne (cca 95% Slovenčkov). Mimogrede, s ponosom izjavljam, da sem tudi tisti referendum bojkotiral.

Ne priznajem ovaj sud.
(tovariš Josip Broz Tito)
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 7