sasom:
Quote: Kaj je po vašem razlog za neučinkovitost človeštva pri reševanju svetovnih problemov?
glavni razlog je v tem, da ne vemo "kdo smo" in posledično iščemo mir in zadovoljstvo (rešujemo probleme) na napačnih koncih
namrec, danes najbolj razsirjeno in poznano znanstveno izhodišče razlage našega obstoja je, da smo mi (slučajen!!!) proizvod materije in posledično, da smo mi materialno telo
zato seveda iščemo rešitve naših problemov samo v materialnih stvareh (denar, lepota, umska gimnastika, avto, žena, otroci, kapitalizem, socializem, ipd...)
naši pravi problemi pa so v bistvu- rojstvo, bolezen, staranje in smrt....in zakaj so to naši glavni problemi ? zato, ker smo mi večna individualna duša (čista zavest), ki hrepeni po večnem obstoju, večnem zadovoljstvu in popolnem znanju, tega pa nam na žalost nobena minljiva stvar ne more dat in tega nam naše minljivo telo ni sposobno nudit
če bi mi res bili minljivo materialno telo se ne bi tako upirali spremembam le tega...saj noben od nas noče umret...zakaj ? zaradi tega ker smo po svoji izvorni naravi neumrljivi, večni
rešitev naših problemov torej ne bi smeli iskati v takšnih ali drugačnih (minljivih) materialnih stvareh, ampak bi se morali obrniti k Bogu, Šri Krishni, ki je hkrati naš Izvor,Oče, Prijatelj in Ljubimec....prostovoljno seveda
Hari bol