Joj, joj, joj. Ne me razumet v absolutnih kategorijah. Ne razmišljat tako bipolarno, ampak v zveznih linijah. Sm mislu, da je to jasno.
No bom drugače napisal. Prizadevam si za manj hierarhično družbo, družbo v kateri bo ekonomska politika in politika nasploh deprivatizirana (danes v rokah kapitalistov in strankarskih liderjev). Morda je bolje govoriti o enakosti možnosti, ki je danes ni. Saj tudi razlike v plači so na mestu, toda naj se o tem sporazume družba kot celota in ne preko kaotičnega tržnega mehanizma.
Jasno je tudi, da živimo v specializirani družbi, kjer se poklici med seboj razlikujejo, a politika in ekonomija je področje, ki se tiče nas vseh enako, zato bi morali imeti tudi enak vpliv.
[quote]
Bardo_Thodol wrote on 01.01.1970 at 01:00:08:Če silite v parlament (na volitvah 2008 8) ), dejansko dokazujete, da bi radi postali tisto, kar so že tisti, ki so že v parlamentu.
Enakost, mir, skupno dobro in podobne parole nimajo v svojih programih samo levičarji, ampak tudi tisti, ki se imajo za sredino, pa desničarji, pa še kakšni bolj eksotični.
Kaj se pa konkretno v praksi iz papirnatih parol prav rado izcimi, pa itak že vemo.
No ne vem če se lahko reče 4 letom za ustanavljanje stranke hitenje. Če se ustanavljanje izkaže za tako kompleksno nalogo, lahko zaradi mene traja tudi dlje.
To kar pa dejanjsko dokazujem, pa lahko pokaže samo čas. Spet je tu bipolarna logika. Če si v parlamentu si nujno slab. Ne vem iz kje takšno diktatura nujnosti. Saj so tudi včasih mislili, da človek ne more leteti pa poglej ga zdaj.
Kako misliš (Bardo_Thodol ), da pride do sprememb, da se zadeve spelje na "smetišče zgodovine". Kaj pride čarobna vila, pomiga s palčko in tipi topi je vse OK. Brez miganja osebkov ne gre. Če vidiš, da lahko nekaj narediš, zakaj ne bi - saj se samoorganiziraš.
Mi je popolnoma jasen strah, da si umažeš svojo čisto dušo s tem ko vstopiš v politiko. Tako pač je. Teorija je eno praksa pa drugo, ampak samo s teoretiziranjem se ne pride nikamor. Če politiki nimajo razloga, da bi se spremenili, se tudi ne bodo.
Sej lahko, da se ti ne bi lotil takšnega projekta, ampak jaz bi se in morda tudi kdo drug. Me zanima kaj si misli množica antiglobalistov in 50% apatičnih volilcev.
Ne bi bil rad lider takšne stranke, ampak bi rad sodeloval v takšni stranki. Stranka bi se morala razlikovati od ostalih, a bi bila samo tako dobra kot so njeni člani. Od članov bi se pričakovalo(ker je to nehierarhična stranka) da nastopijo in odpustijo tistega, ki si poskuša prilastiti več pravic kot mu pripadajo. Kot sem rekel moč se podeljuje, če pa imamo dovolj visoko demokratično kulturo pa bo pokazal čas.