Prvo absolutno nobene sile!!! V tem smo vsi skupaj. Sej opozicije ne smeš kar izbrisat. Sploh pa vsi deklarirajo na ves glas, da so za boljši jutri (samo se mi poraja vprašanje a samo za njihov ali tudi od okolice). Levi in desni vsi. Vsi so samo good minded people, a ne.
Vsekakor bi bilo koristno štartati na globalno stranko. Nismo samozadostno gospodarstvo, če pa bi bili bi lahko zadeve zastavili drugače. Hja to je ona stara fora: če bi bili mi pa Rusi

Če si opazil v nobenem socializmu cene niso bazirale na količini vloženega dela. Niso se "fiksirale". V Yugi pa je tako ali tako šopal tržni socializem. Hitro se ujamemo v past cen. Se mi zdi, da za tale izum, ki se mu reče denar še nismo ravno pogruntal, zakaj ga imamo. Bistvo denarja je konsenz za delo- je enota konsenza. Največje buče so mi te scene, ko imamo kompetenten kader in vse potrebne surovine pri roki pa se zadev ne dela, ker kao denarja ni. Ne rabiš denarja- rabiš konsenz. A ko s kolegi pripravljaš piknik pa je potrebno si razdelit delo, a se takrat bankovce vn vleče? To je potrebno redefinirat. Država(e) kot company, kjer so vsi proizvajalci in potrošniki hkrati in se pride do konsenza o delitvi dela. Skratka inter-company policy.
Za kredite je pa tako, če obstaja konsenz, da se vsakemu prebivalcu preskrbi neko osnovno -začetno stanovanje, je to brez problema zastonj. To gre potem v isto kategorijo kot vzdrževane osebe- otroci, upokojenci....
Pa kar se mene tiče, če je država podjetje morajo biti tudi strogi kriteriji, zaradi česa te lahko vržejo vn. To je po mojem mnenju hudo manjkalo v Yugi. Pridejo delavci na oblast in se usedejo. Sedaj pa se ne bo več delal. Sej potem pa celotna država funkicionira na epskem boju med dobrim in zlim- rdečim in črnim. Ko pa čaščeni heroj, ki je ubil zver umre, gre pa vse počasi h koncu.
Pa isto bi se država lahko šla marketing research. Zakaj pa ne? Če državljani ne svetujejo sami, jih pa sam vprašaš- torej kombiniran sistem.
Sej se zadeve zgodijo lahko spontano žametno ali Gandhi way a ne. Pa pravim, da je tehnologija že tu. Bistvo pa je možnost za instantno komunikacijo. Z intertnetom se končno lahko vse doline, ki so fizično ločijo spet "vidijo". Hja v Atenski demokraciji je celotna zadeva postal fizično prekomplesna, samo jim je ravno še nekako ratalo, za večje množice pa to ni.
Marsikaj se da narediti samo uporabit je potrebno domišlijo.