Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9
(Read 28139 times)
Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: Q
Reply #30 - 16.08.2004 at 21:17:41

...
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #31 - 17.08.2004 at 01:34:15

abcdefgh........q................z
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #32 - 17.08.2004 at 01:35:02

xxx-rated
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #33 - 17.08.2004 at 01:36:13

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #34 - 17.08.2004 at 06:35:34

Pravzaprav sem nam tukaj in zdaj v živo dogajajo stvari, na katere sem jaz opozarjala že v topicu Sindrom pijanca.
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...

Zanimivo je spoznanje, kako se odzivi  ljudi lahko spremenijo za 180 stopinj, vkolikor taisti pijanec potrka na njihova vrata. Me to malce spominja na ono t-jevo  (ali čigavo že ) izjavo, da krivica, ki se dogaja drugemu, itak ne boli.

Jaz vidim trenutno dogajanje poleg testiranja open sourcea tudi kot potencial za jačanje sposobnosti empatičnega vživljanja v "svinjarije, ki se dogajajo drugim".  Osebna izkušnja neke agresije ali svinjanja je itak najboljša v smislu razvoja "prizemljenega" mišljenja.

Tudi se mi zdaj potrjuje pravilnost moje teze, da vse tiste visokoleteče besede o vseobsegajoči ljubezni in sprejemanju lahk razvijajo predvsem tisti, ki se jim v življenju ni še nič hudega zgodilo (z nekaj redkimi izjemami). Kar nam potrjuje trenutni primer, ko je vedno manj duha in sluha o tovrstni življenjski orientaciji.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

japka
5

Reply #35 - 17.08.2004 at 07:49:34

Kaaaaaliiii !!   Kaj je tista slika višje?
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

japka
5

Reply #36 - 17.08.2004 at 08:59:50

japka wrote on 17.08.2004 at 07:49:34:
Kaaaaaliiii !!   Kaj je tista slika višje?

This symbol is called the Galactic Butterfly which is said to represent all of the consciousness that has ever existed in this galaxy. This is all of our physical ancestors both human, animal, reptile, fish, shell fish, plants as well as the consciousness which organized all of the raw material from a whirling disk into stars then planets and solar systems. Big Meaning. So big that the original Maya had no symbol for this. In their civilization it was like having no name for God. Just knowing the concept was good enough. Later this pattern was devised by Toltec or Zapatec weavers as a pattern for blankets and this is where Jose Arguelles came across it. He called it Hunab Ku. The indigenous peoples call it "The Galactic Butterfly". Butterflies are seen as ancestors returning for a visit to physicality. Wearing one of these symbols is very powerful as it broadcasts your reaching to actively join the consciousness of our galaxy.  

tnx Kali
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #37 - 17.08.2004 at 09:27:26

Lilith wrote on 17.08.2004 at 06:35:34:
Pravzaprav sem nam tukaj in zdaj v živo dogajajo stvari, na katere sem jaz opozarjala že v topicu Sindrom pijanca.

Zanimivo je spoznanje, kako se odzivi  ljudi lahko spremenijo za 180 stopinj, vkolikor taisti pijanec potrka na njihova vrata.

Kaj se pa takega dogaja?
Smetilo se je po forumu že prej na veliko, posmehljivi citati in debilni komentarji so padali tudi od drugih, sicer bolj znanih uporabnikov, sama tematika pa tudi ni nič kaj pretresljivo posebnega. Mimogrede sem izvedel tudi nekaj novega, naprimer, da imamo fantki med nogami čivave  Grin

Da pa občasno vsak, ki je še kolikor toliko zdrav, tudi masturbira, pa da ga nekatere ali nekateri radi dobijo tudi "v rito" ali "v usta" in podobne "globoke življenske resnice" pa tudi niso ne vem kakšna velika odkritja. Le če so  malce preveč potlačene, potem koga malo bolj zdrmajo  ...

Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #38 - 17.08.2004 at 15:15:43

Bardo_Thodol wrote on 17.08.2004 at 09:27:26:
Kaj se pa takega dogaja?
Smetilo se je po forumu že prej na veliko, posmehljivi citati in debilni komentarji so padali tudi od drugih, sicer bolj znanih uporabnikov, sama tematika pa tudi ni nič kaj pretresljivo posebnega. Mimogrede sem izvedel tudi nekaj novega, naprimer, da imamo fantki med nogami čivave  Grin

Exactly.
Samo odzivi so tokrat drugačni, o tem govorim.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #39 - 17.08.2004 at 15:18:51

Lilith wrote on 17.08.2004 at 15:15:43:
Exactly.
Samo odzivi so tokrat drugačni, o tem govorim.

Saj ravno to se mi zdi zanimivo, zakaj so odzivi tokrat drugačni?

Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #40 - 17.08.2004 at 15:46:18

Bardo_Thodol wrote on 17.08.2004 at 15:18:51:
Saj ravno to se mi zdi zanimivo, zakaj so odzivi tokrat drugačni?

Jaz si to razlagam, da so nekateri uporabniki doživeli kretena kot človeka, ki nad njimi izvaja nasilje. Zakaj niso doživeli kot nasilne tudi njegovih predhodnikov...to lahko pove vsak zase....jaz zase lahko povem, da sem tudi njegove predhodnike doživljala kot nasilne, pravzaprav še veliko bolj nasilne, ker me veliko bolj kot forumski fantom lahko prizadene oseba, ki sem jo v živo že spoznala ali vsaj na virtualnem nivoju z njo debatirala.

Ampak očitno ima vsako bluzenje o sprejemanju in ljubezni svoje meje- meja pa je, ko pričnemo neko vedenje doživljati kot nasilje nad našo osebo. In takrat se v vsakem zdravem človeku porodi odpor/ upor. Odsotnost le-tega zame pomeni, da gre za uničenega človeka, ki ni v stiku s seboj, ker ga je življenje enostavno preveč povozilo, ki ima okvarjene reflekse ali pa nima sposobnosti braniti se.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #41 - 17.08.2004 at 16:14:09

Lilith wrote on 17.08.2004 at 15:46:18:
Ampak očitno ima vsako bluzenje o sprejemanju in ljubezni svoje meje- meja pa je, ko pričnemo neko vedenje doživljati kot nasilje nad našo osebo. In takrat se v vsakem zdravem človeku porodi odpor/ upor. Odsotnost le-tega zame pomeni, da gre za uničenega človeka, ki ni v stiku s seboj, ker ga je življenje enostavno preveč povozilo, ki ima okvarjene reflekse ali pa nima sposobnosti braniti se.

Pa smo spet pri subjektivni oceni o tem, kaj je nasilje.
Naravno je, da doživljamo nekaj toliko bolj nasilno, kolikor bolj nam je bliže. Če nam nekdo grozi z razdalje enega metra, to doživljamo bolj ogrožujoče, kot če nam grozi nekdo iz Arabije. Če nekdo psuje druge, ga doživljamo manj ogrožujoče, kot če psuje nas.

Ne morem pa se strinjati z oceno, da je lahko varnejši nekdo, ki je stalno v obrambni pozi ali ki nenehno "preventivno" napada, ki ima karikirano povedano opasanih ducat bomb in napolnjen uzi v nenehni pripravljenosti.
Taki jih običajno tudi prej kasirajo.
Krčevite poze so mnogo nevarnejše (ne samo za okolico, povratno tudi za pozerja), kot so to lahko sproščene poze.

Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #42 - 17.08.2004 at 16:19:08

Lilith wrote on 17.08.2004 at 15:46:18:

"vsak trenutek, vsaka situacija v življenju je priložnost, da se zakrčimo, zapremo... ali da se odpremo, zmehčamo"

---

Bardo, kapo dol. Grin
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #43 - 17.08.2004 at 16:36:10

Bardo_Thodol wrote on 17.08.2004 at 16:14:09:
Ne morem pa se strinjati z oceno, da je lahko varnejši nekdo, ki je stalno v obrambni pozi ali ki nenehno "preventivno" napada, ki ima karikirano povedano opasanih ducat bomb in napolnjen uzi v nenehni pripravljenosti.
Taki jih običajno tudi prej kasirajo.
Krčevite poze so mnogo nevarnejše (ne samo za okolico, povratno tudi za pozerja), kot so to lahko sproščene poze.

Upam, da ne namiguješ, da je to moja ocena - tale, s katero se ne moreš strinjati. Ker ni.

Doživetje nasilja pa je itak vedno subjektivno obarvano, kar zame je, zate ni- in obratno. In s tem ni čisto nič narobe.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #44 - 17.08.2004 at 16:51:21

Tako, kot doživljanje nasilja, je tudi doživljanje upora subjektivno.
Za nekoga je lahko edino pravilen upor tisti z direktom po zobeh.  
Nekomu pa se zdi bolje, če nastavi še drugo lice.
Optimalno je verjetno, kot vedno, nekaj vmes. (da mu nastaviš še drugo lice, potem ga pa na gobec  Cheesy)

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9