Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 10861 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Vprašanje za Tituda
Reply #30 - 13.08.2004 at 11:31:08

t wrote on 13.08.2004 at 11:11:45:
problem je v tem, da je brezpogojna ljubezen navaden drek, na katerega se v religijah lovijo muhe

uživajte!

Problem je v tem, da je kot  nekatar,  v katerega  se  rodi kot čebelca. In če se  ga pol odraščena čebelca instinktivno nauči brez škode in z užitkom  nabirat,  ne bi smel bit  problema, da  bi se ga človek z vsem svojim znanjem ne mogel najprej losat  in do njega spet nazaj prit, ne da bi se nujno moral vanjaga kot muha  nalimat in al pa da bi se mu  moral zato, ker je blo jebeno iz njega zlezt, za vse večne cajte izogibat.        
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #31 - 13.08.2004 at 11:35:22

t wrote on 13.08.2004 at 11:11:45:
problem je v tem, da je brezpogojna ljubezen navaden drek, na katerega se v religijah lovijo muhe

uživajte!

"Jebeš grozdje, saj je itaq kislo", je rekla lisica, ki ga kljub vztrajnim poskusom ni uspela doseči. Pa mogoče ni bilo kislo...sploh.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #32 - 13.08.2004 at 11:41:41

en_bk wrote on 13.08.2004 at 11:35:22:
"Jebeš grozdje, saj je itaq kislo", je rekla lisica, ki ga kljub vztrajnim poskusom ni uspela doseči. Pa mogoče ni bilo kislo...sploh.

Je drek, je nekatr... je kislo je sladko. Je brezpogojna  ljubezen vse in oboje al pa nč od tega. Čar je glih v tem, da nam ni dano vedet. Če smo vedl,  smo pozabil, če bi rad zvedl, nas tega nihče ne more naučit.
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
Ex Member

Reply #33 - 13.08.2004 at 11:51:09

titud wrote on 13.08.2004 at 11:41:41:
Je drek, je nekatr... je kislo je sladko. Je brezpogojna  ljubezen vse in oboje al pa nč od tega. Čar je glih v tem, da nam ni dano vedet. Če smo vedl,  smo pozabil, če bi rad zvedl, nas tega nihče ne more naučit.  

in v cemu je tuki car? a v tem, da vemo, da (brezpogojne ljubezni) ne mormo dosezt, ampak vseen se jo trudmo dosegat?

Hari bol.
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #34 - 13.08.2004 at 11:55:19

en_bk wrote on 13.08.2004 at 11:35:22:

a lisice da grozdje jedo  Wink

(se mi zdi to ena bolj sumljivih basni)

sicer pa gre pri meni predvsem za kritiko "brezpogojne ljubezni"; ljubezen je ali pa je ni - kot taka je že sama po sebi brezpogojna

(kdor mi govori o brezpogojni ljubezni torej niti na verbalnem nivoju ni razistil - kje je tu šele dejanska praksa)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #35 - 13.08.2004 at 12:14:48

Madan Gopal Das wrote on 13.08.2004 at 11:51:09:
in v cemu je tuki car? a v tem, da vemo, da (brezpogojne ljubezni) ne mormo dosezt, ampak vseen se jo trudmo dosegat?

Hari bol.

Ne v tem,  je ne mormo, ker tega,  je moremo ali  ne, ne moremo niti vedet, ker ne vemo, a  je nekje  v našem (pra)spominu a je šele nekje v  prihodnosti a je že tukaj in zdaj. To pa ravno zato, ker je vseprisotna/univerzalna in kot taka bla je in bo vsepovsod, tega pa naša zavest, uglašena na linernsot časa in prostra,  ne more dojet.    
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
Ex Member

Reply #36 - 13.08.2004 at 12:22:11

titud wrote on 13.08.2004 at 12:14:48:
Ne v tem,  je ne mormo, ker tega,  je moremo ali  ne, ne moremo niti vedet, ker ne vemo, a  je nekje  v našem (pra)spominu a je šele nekje v  prihodnosti a je že tukaj in zdaj.

tuki pises, da ne vemo...

Quote:
To pa ravno zato, ker je vseprisotna/univerzalna in kot taka bla je in bo vsepovsod, tega pa naša zavest, uglašena na linernsot časa in prostra,  ne more dojet.

...tuki pa tisto cesar si zgori napisu, da ne vemo opisujes kot jasno dejstvo.

a to pomen, da je tvoja zavest ze uglasena drgac kokr na linearnost casa in prostora? in v tem primeru me zanima kaksna je pol ta uglasenost in kako se jo da dosezt, oz. kako si jo ti dosegel?

Hari bol.

Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #37 - 13.08.2004 at 12:30:55

t wrote on 13.08.2004 at 11:55:19:
a lisice da grozdje jedo  Wink

(se mi zdi to ena bolj sumljivih basni)

sicer pa gre pri meni predvsem za kritiko "brezpogojne ljubezni"; ljubezen je ali pa je ni - kot taka je že sama po sebi brezpogojna

(kdor mi govori o brezpogojni ljubezni torej niti na verbalnem nivoju ni razistil - kje je tu šele dejanska praksa)

uživajte!

hehe, t, govoriš, da ljubezen je brezpogojna, govoriti o brezpogojni ljubezni je pa , da nekdo ni razčistil

?
Grin
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #38 - 13.08.2004 at 12:39:59

en_bk wrote on 13.08.2004 at 12:30:55:
hehe, t, govoriš, da ljubezen je brezpogojna, govoriti o brezpogojni ljubezni je pa , da nekdo ni razčistil

?
Grin

(kdor mi govori o brezpogojni ljubezni torej niti na verbalnem nivoju ni razčistil - kje je tu šele dejanska praksa)

Roll Eyes
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

en_bk
5

Reply #39 - 13.08.2004 at 13:03:35

t wrote on 13.08.2004 at 12:39:59:

(kdor mi govori o brezpogojni ljubezni torej niti na verbalnem nivoju ni razčistil - kje je tu šele dejanska praksa)

Roll Eyes

Zakaj vpiješ, saj nisem gluh Grin slep tudi ne...zaslepljen pa prav mogoče da.
Še vedno te berem enako: da trdiš, da je ljubezen, če je, brezpogojna sama po sebi /torej si to govoriš...a ne/, kdor ti pa govori o brezpogojni ljubezni /kar si si ti pravkar/, pa da ni razčistil...ja verbalno, v praksi pa sploh.
A naj torej dojamem, da bluziš o brezpogojni ljubezni, a naj dojamem kaj drugega?
Grin
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #40 - 13.08.2004 at 13:03:39

t-ja za predsednika  8)
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #41 - 13.08.2004 at 13:07:26

en_bk wrote on 13.08.2004 at 13:03:35:
A naj torej dojamem, da bluziš o brezpogojni ljubezni, a naj dojamem kaj drugega?
Grin

samo celo gmajno sem ti malo povečal  Smiley

(pa pokazal, da lahko tudi sam poboldam - če se mi zdi potrebno)

uživaj!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

en_bk
5

Reply #42 - 13.08.2004 at 13:09:01

tud prou
Grin
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5