Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 10862 times)
Kr_eden
Ex Member

Re: Vprašanje za Tituda
Reply #15 - 12.08.2004 at 15:39:25

Lilith wrote on 12.08.2004 at 15:21:33:
Ej, mišek...na napačno si se spravil....jaz sem zadnja, ki verjame v vsesplošno  vseobsegajočo ljubezen. Grin

Oj Mišika.... Grin Grin saj vem, sam sem moral malo  Grin Grin nisem zdržal  Cheesy Cheesy Cheesy
Lilith, khm  Embarrassed vseobsegajoča ljubezen  Grin Grin Grin

Ampak, verjamem ti WinkCheesy
Back to top

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #16 - 12.08.2004 at 18:40:59

X wrote on 12.08.2004 at 12:01:36:
Če jaz, X, sprašujem koga osebna vprašanja, zakaj jih postavljam javno?

Aja, saj res, pozornost iščem. Nimam dovolj učenja, al kako? Itak ne. Pazljivo, izpit je že čez teden dni, hi hi hi.

Back to top

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #17 - 12.08.2004 at 18:42:54

X wrote on 12.08.2004 at 14:26:48:
Hm, čudno, mene pa nihče ne more ranit, ker nimam nikogar rad... www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/kopfkratz2.gif

Back to top

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #18 - 12.08.2004 at 18:45:41

Quote:
Tukajle bi se tudi jaz strinjal. Wink
Najbolje in najbolj učinkovito lahko rani tistega, kateri se mi odpre in se mi zaupa Wink

Jap, bolj ko se mi odprete, bolj ste lahko ranljivi Wink

Back to top

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #19 - 12.08.2004 at 18:48:04

Quote:
No, fajn bi pa se bilo vprašati in ugotoviti, ker ne mislim, pa všeč mi je tako, saj veste, vseobsegajoče bluzenje moje, pa ITD...  Grin Grin

Back to top

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #20 - 12.08.2004 at 18:53:24

titud wrote on 12.08.2004 at 14:14:54:
Če je moja  pot je napad to še ne pomen,   da bi  vaša pot morala  bit obramba.  Če se branite in udrihate nazaj, to pomen, da sem potem 'omajan' ali clo 'premagan'. To pomen tut to, da vas s katerimkoli  orožjem, ki si ga izberem, da bi vas ranu, ne morem prit do živga. Ker mene lahk rani vsak, k me nihče nima res rad.

Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #21 - 13.08.2004 at 03:12:08

Kissni se ti trba sramovati , zaslužiš si več , če bi želel ..lane moje , ali se ne bi res pogovorila Kiss
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #22 - 13.08.2004 at 06:18:59

arelena wrote on 13.08.2004 at 03:12:08:
Kissni se mi trba sramovati , zaslužim si več pameti , če bi želela .. neumnosti ne bi bile moje , ali si ne morem pomagati Kiss

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #23 - 13.08.2004 at 08:07:53

on Aug 12th, 2004, 6:53pm, kr_eten  wrote:

Quote:
Če je moja  pot je napad to še ne pomen,   da bi  vaša pot morala  bit obramba.  Če se branite in udrihate nazaj, to pomen, da sem potem 'omajan' ali clo 'premagan'. To pomen tut to, da vas s katerimkoli  orožjem, ki si ga izberem, da bi vas ranu, ne morem prit do živga. Ker mene lahk rani vsak, k me nihče nima res rad.

Ups, ne ne  diraj lava (kr_etena)  dok spava...

on Aug 12th, 2004, 6:53pm, kr_eten  wrote:

Quote:
Če je moja  pot je napad to še ne pomen,   da bi  vaša pot morala  bit obramba.  Če se ne  branite in ne  udrihate nazaj, to pomen, da ste  potem 'omajan' ali clo 'premagan'. To pomen lahko le to, da vam s katerimkoli  orožjem, ki si ga izberem, da bi vas ranu, ne morem prit do živga. Ker  lahko bi vas ranu le, če bi vas imel res rad.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #24 - 13.08.2004 at 08:10:08

Oh, baby, baby... Roll Eyes

Titud...
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #25 - 13.08.2004 at 08:18:58

titud wrote on 13.08.2004 at 08:07:53:
Ups, ne ne  diraj resnice (moje)  dok spava...

Back to top

IP Logged

Kr.eten
Guest

Reply #26 - 13.08.2004 at 08:21:34

Lilith wrote on 13.08.2004 at 08:10:08:
Oh, baby, baby... Roll Eyes

I need it Titudwww.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/bravo.gif

Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #27 - 13.08.2004 at 08:22:02

exodus wrote on 12.08.2004 at 12:26:22:
Evo, Titud, tvoji prevladujoči obrambni mehanizmi:

- intelektualizacija, s katero se pritisku emocij izogneš skozi pozo objektivnega opazovalca in misleca...čeravno to pocne še v vecji meri bp

- ali pa racionalizacija, kjer se pritisku bojazni in drugih teženj, ki povzročajo neugodje izogneš s tem, da si poiščeš racionalno logicno razlago

Exo, tvoji prevladujoči obrambni mehanizmi:

- razcep - nesposobnost integrirati dobre in slabe predstave o objektu
Na forumu vidne kot tvoja izmenjujoča ljubezen in sovraštvo do Lilith pa še koga.

- obračanje v nasprotje - svoje zate ogrožujoče težnje nevtraliziraš z nasprotujočimi emocijami
Manifestno -težnje po seksualnem užitku prikrivaš z gnusom ob "umazani spolnosti"...ipd.

- projekcijska identifikacija - svoje lastnosti ali pa težnje, katere zatiraš z obračanjem v nasprotje, povečini agresivne in boleče, vrinjaš v druge ljudi, jih poskušaš s tem angažirati, da bi jih predelali, s tem jih kontroliraš in se identificiraš z njihovimi prizadevanji.
Na forumu vidno kot slabšalno obravnavanje in preganjanje udeležencev, na katere obešaš lastnosti, katerih se ti sramuješ, ko jih prepoznavaš v sebi - predvsem v povezavi s seksom, drogami, "lepim vedenjem"....

- internalizacija- identifikacija z nekimi vrednotami, ki potem dobijo funkcijo tvojega lastnega kontrolnega mehanizma kot tvoja notranja vsebina
primer: tvoj verski fanatizem

Hm...v primerjavi s titudom in bp-jem so tvoje obrambe veliko manj zrele in sofisticirane. Tongue
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #28 - 13.08.2004 at 08:54:53

Lilith wrote on 12.08.2004 at 15:02:49:
Uf...imaš prav...
...se bom začela spraševat, če je mene kdo v življenju res v celoti sprejemal...ali pa raje ne...se mi zdi, da mi spoznanje ne bo všeč.

Ni panike, ni ti treba bit tko zahtevna. Je dost, da najdeš koga, za katerga veš, da  te je želel sprejemat, četud ti tega ni znal ali zmogel pokazat. Sprejemat drugega se je treba učit, ker je glih v tem sprejemanju en paradoks:  najbolj bi si  želu sprejet tistga, ki bi si ga hkrat želu najbolj spremenit. Ampak počas pogurnatš, da sprejemnje ni pogojeno predrugačnjem temveč poistenjem, da se dva lahko v celoti spremjeta le, če se drug drugemu prilagodita ampak če se drug drugemu dopustita poistit se vsak s sabo, ker brezpogojna ljubezen se razvije samo med induvidualiziranimi posamezniki.

Seveda je tud inuviduacija (samo)spreminjanje. Boljš rečeno rast. Po moje je rast od nezavednega stanja zlitosti z enim prek odtujitve do ozvešanja svoje induvidualnosti, saj je zavestno in celostno sprejemje sebe le drugo ime za brezpogojno ljubezen. Odtujenost ni nč drugega kot nesposbnost  zavestnega sprejamanja sebe  in hkrat priložnost, da se brezpogojne ljubezni začneš učit tkorekoč od nule.

Jest ne verjamem, da se je v tako pojmovani rasti fazam   odtujenosti   mogoče izognt. Lahko pa da si jo posameznik noče priznat  oz. z njo soočit. Tud mene sklicevanje na brezpogojno ljubezen ziritira, če  mam na sumu, da se folk nanjo sklicuje  zato, da bi se  mu ne blo treba soočit z lastno udtujenostjo in ker se boji do konca speljat svojo lastno induvidualizacijo. Ampak se hkrat  vse bolj   nagibam k možnosti, da se folk, ki se 'ukvarja z duhovnostjo',  zelo/preveč/prehitro/preintenzivno sooču s to odtujenostjo (prek droge, razmer v otroštvu, hipersenzibnosti, splošno visoke stopnje  odtujenosti v družbi....), tko da zdaj  hlasta po občutju  povezanosti/enosti/brezpogojni ljubezni kot riba za zrakom. Ne vem,  v čem je problem, če je vodilo človeka brezpogojna ljubezen, jest problem vidim samo v tem, če  človek voden od te potrebe regresira v stanje infantilne zlitosti z enim namest bi  se s polno zavestjo in odgovornostjo učil zaupat in predajat ljubezni tja proti njeni brezpogojnosti.    
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #29 - 13.08.2004 at 11:11:45

titud wrote on 13.08.2004 at 08:54:53:
Ne vem,  v čem je problem, če je vodilo človeka brezpogojna ljubezen, jest problem vidim samo v tem, če  človek voden od te potrebe regresira v stanje infantilne zlitosti z enim namest bi  se s polno zavestjo in odgovornostjo učil zaupat in predajat ljubezni tja proti njeni brezpogojnosti.    

problem je v tem, da je brezpogojna ljubezen navaden drek, na katerega se v religijah lovijo muhe

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4