Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 10887 times)
exodus
Ex Member

Vprašanje za Tituda
12.08.2004 at 11:51:43

Ker si rekel Titud, da te ne morem prizadeti, tega niti nimam namere, bi si ravno iz tega razloga upal nekaj več - vprašal bi te par osebnih vprašanj:

Zakaj iščeš na vsako postavljeno vprašanje racionalen odgovor, kot da bi imel v glavi mali jungovski leksikonček in bi izpljunil že v naprej pripravljen odgovor. Deluješ tako, kot da gre za obliko kompulzije (prisile), da na vsako zastavljeno vprašnje najdeš obvezno odgovor, ki ga stresaš iz rokava, sicer bi ti nekaj manjkalo, če tega ne bi počel, ali kako? Ker vse analiziraš do obisti in teoretsko razčleniš "do kosti", do vsake na videz najmanj pomembne podrobnosti. Je to morebiti neke vrste kompenzija, morda na tvojo notranjo "tesnobnost", ker se mi zdi, če ne bi poznal odgovora, bi bilo to zate nekaj najhujšega, kot da prideš v slepo ulico ali zamudiš najpomembnejši sestanek v svojem življenju?

Nekaj sem bral tvoje članke nazaj, pa se mi zdi, da zelo sličiš tvoji materi, vsaj čustveno si si z njo zelo podoben, v naprotju s tvojim očetom, ki si ga že parkrat omenil, kakšen je bil. Si pomislil morda, da tvoja žena igra vlogo tvojega očeta, ti pa svoje matere, da si morda žena malce preveč dovoli, da izkorišča tvojo dobroto? (to so samo špekulacije, ker ne poznam tvoje žena, a vseeno...??) Ti pa potem skušaš minimalizirati in racionalizirati, razčlenit, razumsko upredelit, zakaj to počne, pa ji s tem daješ morda malce preveliko potuho, namesto bi se ji tudi od časa do časa zoperstavil, ko tako ali drugače manipulira s tabo, ali pa imam samo jaz tak občutek....  Lips Sealed

Back to top

IP Logged

X
4

Vsa moja družina je narejena
iz mesa.

Re: Vprašanje za Tituda
Reply #1 - 12.08.2004 at 12:01:36

exodus wrote on 12.08.2004 at 11:51:43:
Ker si rekel Titud, da te ne morem prizadeti, tega niti nimam namere, bi si ravno iz tega razloga upal nekaj več - vprašal bi te par osebnih vprašanj:

Če ti, exo, sprašuješ tituda osebna vprašanja, zakaj jih postavljaš javno?

Aja, saj res, pozornost iščeš. Imamo dovolj učenja, al kako? Pazljivo, izpit je že čez teden dni, hi hi hi.

Back to top

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
WWW WWW  
IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #2 - 12.08.2004 at 12:26:22

Evo, Titud, tvoji prevladujoči obrambni mehanizmi:

- intelektualizacija, s katero se pritisku emocij izogneš skozi pozo objektivnega opazovalca in misleca...čeravno to pocne še v vecji meri bp

- ali pa racionalizacija, kjer se pritisku bojazni in drugih teženj, ki povzročajo neugodje izogneš s tem, da si poiščeš racionalno logicno razlago
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3 - 12.08.2004 at 13:17:57

exodus wrote on 12.08.2004 at 11:51:43:

Zakaj iščeš na vsako postavljeno vprašanje racionalen odgovor, kot da bi imel v glavi mali jungovski leksikonček in bi izpljunil že v naprej pripravljen odgovor. Deluješ tako, kot da gre za obliko kompulzije (prisile), da na vsako zastavljeno vprašnje najdeš obvezno odgovor, ki ga stresaš iz rokava, sicer bi ti nekaj manjkalo, če tega ne bi počel, ali kako? Ker vse analiziraš do obisti in teoretsko razčleniš "do kosti", do vsake na videz najmanj pomembne podrobnosti. Je to morebiti neke vrste kompenzija, morda na tvojo notranjo "tesnobnost", ker se mi zdi, če ne bi poznal odgovora, bi bilo to zate nekaj najhujšega, kot da prideš v slepo ulico ali zamudiš najpomembnejši sestanek v svojem življenju?

Nekaj sem bral tvoje članke nazaj, pa se mi zdi, da zelo sličiš tvoji materi, vsaj čustveno si si z njo zelo podoben, v naprotju s tvojim očetom, ki si ga že parkrat omenil, kakšen je bil. Si pomislil morda, da tvoja žena igra vlogo tvojega očeta, ti pa svoje matere, da si morda žena malce preveč dovoli, da izkorišča tvojo dobroto? (to so samo špekulacije, ker ne poznam tvoje žena, a vseeno...??) Ti pa potem skušaš minimalizirati in racionalizirati, razčlenit, razumsko upredelit, zakaj to počne, pa ji s tem daješ morda malce preveliko potuho, namesto bi se ji tudi od časa do časa zoperstavil, ko tako ali drugače manipulira s tabo, ali pa imam samo jaz tak občutek....  Lips Sealed

Exo, ravno  tiste meni blizu osebe, ki jih omenjaš, so me imele priložnost (na)učit, da smo si ljudje kljub bližini in nakljonjenosti zelo različni in da moram, če hočem z vsakim od njih  komunicirat na njemu dojemljiv način, znat vstopat v njegov kognitivni krog, ki mu določa realnost. Tega se ne bi nikol imel niti motiva niti volje učit, če jih ne bi imel (po svoje) iskreno rad in če ne bi verjel, da majo oni (po svoje) radi tud mene. Kolk sem bil pri temu učenju uspešen sicer lahko sodiš tud  ti tle gor na podlagi  uspešnosti mojga vključevanja v tvoj kognitivni krog resničnega, moralnega in lepega, iz katerga  je skonstruirana tvoja percepcija sveta. Tega ti nč ne branim počet  kot ti tud ne branim vstopa v moj kognitivni krog, iz katerga se boš itak  karkoli  nauču le pod pogojem, da ga  sprejmeš takega kot je, ne da bi ga bi prisiljen 'kontaminiral' s svojim. To pa boš lahko počel šele, ko boš sprejel sebe takega kot si in ne boš občutu grožnje pred 'kontaminacijo' od  vsakogar, ki kaj zapiše tle gor.
Back to top

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #4 - 12.08.2004 at 13:29:04

titud wrote on 12.08.2004 at 13:17:57:
Exo, ravno  tiste meni blizu osebe, ki jih omenjaš, so me imele priložnost (na)učit, da smo si ljudje kljub bližini in nakljonjenosti zelo različni in da moram, če hočem z vsakim od njih  komunicirat na njemu dojemljiv način, znat vstopat v njegov kognitivni krog, ki mu določa realnost. Tega se ne bi nikol imel niti motiva niti volje učit, če jih ne bi imel (po svoje) iskreno rad in če ne bi verjel, da majo oni (po svoje) radi tud mene. Kolk sem bil pri temu učenju uspešen sicer lahko sodiš tud  ti tle gor na podlagi  uspešnosti mojga vključevanja v tvoj kognitivni krog resničnega, moralnega in lepega, iz katerga  je skonstruirana tvoja percepcija sveta. Tega ti nč ne branim počet  kot ti tud ne branim vstopa v moj kognitivni krog, iz katerga se boš itak  karkoli  nauču le pod pogojem, da ga  sprejmeš takega kot je, ne da bi ga bi prisiljen 'kontaminiral' s svojim. To pa boš lahko počel šele, ko boš sprejel sebe takega kot si in ne boš občutu grožnje pred 'kontaminacijo' od  vsakogar, ki kaj zapiše tle gor.

OK, ni problema, spoštujem tvoje mnenje, dasiravno se mi malce dozdeva, da si reagiral malce užaljeno, obrambno, kot da bi kapituliral in vseeno dal določen pomen mojemu pisanju, da sem te malce zmajal pri temeljih.  Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #5 - 12.08.2004 at 14:14:54

Če je tvoja  pot je napad to še ne pomen,   da bi  moja pot morala  bit obramba.  Če se ne branim in ne udriham nazaj, to ne pomen, da sem 'omajan' ali clo 'premagan'. To pomen samo to, da mi s katerimkoli  orožjem, ki si ga izbereš, da bi me ranu, ne moreš prit do živga. Ker mene lahko rani samo tisti, ki me ma zares rad.      
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #6 - 12.08.2004 at 14:22:19

titud wrote on 12.08.2004 at 14:14:54:
Ker mene lahko rani samo tisti, ki me ma zares rad.      

Ta stavek je zelo vzbudil mojo pozornost.
A lahko to mal bolj razložiš?

Če te ima nekdo rad in ti to veš, potem te ja ne more prizadeti, tudi če kdaj pomotoma stori kaj v tvojo škodo. Bolj bi mi bilo logično, če bi rekel, da te lahko rani samo tisti, ki te je imel rad, pa te je prenehal imeti?

Ali pa čisto mimo razmišljam... Titud?
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

X
4

Vsa moja družina je narejena
iz mesa.

Reply #7 - 12.08.2004 at 14:26:48

Hm, čudno, mene pa lahko rani samo tisti, ki ga imam jaz rad... ...
Back to top

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #8 - 12.08.2004 at 14:30:11

exodus wrote on 12.08.2004 at 12:26:22:
...čeravno to pocne še v vecji meri bp

Čisto mogoče ... čeravno tudi tebi ne bi škodilo, če bi se sem in tja kdaj pogledal v ogledalo.

bp
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #9 - 12.08.2004 at 14:37:07

X wrote on 12.08.2004 at 14:26:48:
Hm, čudno, mene pa lahko rani samo tisti, ki ga imam jaz rad... www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/kopfkratz2.gif

To je tudi moja izkušnja. Najbolj me lahko rani tisti, ki ga imam rada, ki se mu odprem, mu zaupam, takrat sem najbolj ranljiva.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #10 - 12.08.2004 at 14:51:14

Lilith wrote on 12.08.2004 at 14:22:19:
Ta stavek je zelo vzbudil mojo pozornost.
A lahko to mal bolj razložiš?

Če te ima nekdo rad in ti to veš, potem te ja ne more prizadeti, tudi če kdaj pomotoma stori kaj v tvojo škodo. Bolj bi mi bilo logično, če bi rekel, da te lahko rani samo tisti, ki te je imel rad, pa te je prenehal imeti?

Ali pa čisto mimo razmišljam... Titud?

Kdor ma mene res rad, ne bo niti poskušal delat nč niti v moje dobro niti v mojo škodo, niti dobronamerno  niti pomotoma. Me bo spoštoval točno takega kot sem, ker kdor me ni sposoben spoštovat takega kot sem,  me ni sposoben imet rad.  Vsak poskus spreminjanja mene je torej izraz nesprejemanje mene takega kot sem, to pa je najbolj boleče prav od od tistega, ki te ima rad. Najbolj jebena stvar na svetu zna bit drugmu  izkazovat ljubezen brezpogojno, a hkarati je to edina stvar na svetu, za katero se je vredno cel lajf učit pa prizadevat.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #11 - 12.08.2004 at 15:02:49

titud wrote on 12.08.2004 at 14:51:14:
Kdor ma mene res rad, ne bo niti poskušal delat nč niti v moje dobro niti v mojo škodo, niti dobronamerno  niti pomotoma. Me bo spoštoval točno takega kot sem, ker kdor me ni sposoben spoštovat takega kot sem,  me ni sposoben imet rad.  Vsak poskus spreminjanja mene je torej izraz nesprejemanje mene takega kot sem, to pa je najbolj boleče prav od od tistega, ki te ima rad. Najbolj jebena stvar na svetu zna bit drugmu  izkazovat ljubezen brezpogojno, a hkarati je to edina stvar na svetu, za katero se je vredno cel lajf učit pa prizadevat.

Uf...imaš prav...
...se bom začela spraševat, če je mene kdo v življenju res v celoti sprejemal...ali pa raje ne...se mi zdi, da mi spoznanje ne bo všeč.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #12 - 12.08.2004 at 15:12:04

lola wrote on 12.08.2004 at 14:37:07:
To je tudi moja izkušnja. Najbolj me lahko rani tisti, ki ga imam rada, ki se mu odprem, mu zaupam, takrat sem najbolj ranljiva.

Tukajle bi se tudi jaz strinjal. Wink
Najbolje in najbolj učinkovito te lahko rani tisti, kateremu se odpremu in mu zaupamo Wink

Jap, bolj ko se odpremo, bolj smo lahko ranljivi Wink
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #13 - 12.08.2004 at 15:13:53

Lilith wrote on 12.08.2004 at 15:02:49:
Uf...imaš prav...
...se bom začela spraševat, če je mene kdo v življenju res v celoti sprejemal...ali pa raje ne...se mi zdi, da mi spoznanje ne bo všeč.

No, fajn bi pa se bilo vprašati in ugotoviti, mislim, pa všeč bi ti bilo, saj veš, vseobsegajoča ljubezen, pa ITD...  Grin Grin
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #14 - 12.08.2004 at 15:21:33

Quote:
No, fajn bi pa se bilo vprašati in ugotoviti, mislim, pa všeč bi ti bilo, saj veš, vseobsegajoča ljubezen, pa ITD...  Grin Grin

Ej, mišek...na napačno si se spravil....jaz sem zadnja, ki verjame v vsesplošno  vseobsegajočo ljubezen. Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4