titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
exodus wrote on 12.08.2004 at 11:51:43:Ker si rekel Titud, da te ne morem prizadeti, tega niti nimam namere, bi si ravno iz tega razloga upal nekaj več - vprašal bi te par osebnih vprašanj: Zakaj iščeš na vsako postavljeno vprašanje racionalen odgovor, kot da bi imel v glavi mali jungovski leksikonček in bi izpljunil že v naprej pripravljen odgovor. Deluješ tako, kot da gre za obliko kompulzije (prisile), da na vsako zastavljeno vprašnje najdeš obvezno odgovor, ki ga stresaš iz rokava, sicer bi ti nekaj manjkalo, če tega ne bi počel, ali kako? Ker vse analiziraš do obisti in teoretsko razčleniš "do kosti", do vsake na videz najmanj pomembne podrobnosti. Je to morebiti neke vrste kompenzija, morda na tvojo notranjo "tesnobnost", ker se mi zdi, če ne bi poznal odgovora, bi bilo to zate nekaj najhujšega, kot da prideš v slepo ulico ali zamudiš najpomembnejši sestanek v svojem življenju? Nekaj sem bral tvoje članke nazaj, pa se mi zdi, da zelo sličiš tvoji materi, vsaj čustveno si si z njo zelo podoben, v naprotju s tvojim očetom, ki si ga že parkrat omenil, kakšen je bil. Si pomislil morda, da tvoja žena igra vlogo tvojega očeta, ti pa svoje matere, da si morda žena malce preveč dovoli, da izkorišča tvojo dobroto? (to so samo špekulacije, ker ne poznam tvoje žena, a vseeno...??) Ti pa potem skušaš minimalizirati in racionalizirati, razčlenit, razumsko upredelit, zakaj to počne, pa ji s tem daješ morda malce preveliko potuho, namesto bi se ji tudi od časa do časa zoperstavil, ko tako ali drugače manipulira s tabo, ali pa imam samo jaz tak občutek.... Exo, ravno tiste meni blizu osebe, ki jih omenjaš, so me imele priložnost (na)učit, da smo si ljudje kljub bližini in nakljonjenosti zelo različni in da moram, če hočem z vsakim od njih komunicirat na njemu dojemljiv način, znat vstopat v njegov kognitivni krog, ki mu določa realnost. Tega se ne bi nikol imel niti motiva niti volje učit, če jih ne bi imel (po svoje) iskreno rad in če ne bi verjel, da majo oni (po svoje) radi tud mene. Kolk sem bil pri temu učenju uspešen sicer lahko sodiš tud ti tle gor na podlagi uspešnosti mojga vključevanja v tvoj kognitivni krog resničnega, moralnega in lepega, iz katerga je skonstruirana tvoja percepcija sveta. Tega ti nč ne branim počet kot ti tud ne branim vstopa v moj kognitivni krog, iz katerga se boš itak karkoli nauču le pod pogojem, da ga sprejmeš takega kot je, ne da bi ga bi prisiljen 'kontaminiral' s svojim. To pa boš lahko počel šele, ko boš sprejel sebe takega kot si in ne boš občutu grožnje pred 'kontaminacijo' od vsakogar, ki kaj zapiše tle gor.
|