Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 3432 times)
psiholog
Guest

Re: Test z brisaco
Reply #15 - 12.08.2004 at 20:33:39

Lilith wrote on 12.08.2004 at 08:39:16:
V enem drugem topicu si nakazal dve možnosti reagiranja na "butle"- umik ali sprejemanje v zakup.

Meni se nakazuje tretja možnost- ravno v situaciji, kjer se ne da umaknit, sprejemanje v zakup pa je izrazito (samo)destruktivno.
Tretja možnost je borba. Boj za alfa position. Ker v najslabšem primeru v boju itak nasankaš tako, kakor bi, če bi se že vnaprej vdal. S pozicije alfa (če ti uspe) imaš pa potem cel spekter možnosti ...od maščevanja, do ignorance...  
MAKE WAR - DO NOT SURRENDER 8)

V tisti temi sem govoril izključno o kontaktu med dvema človekoma, bolj specifično med tabo in omenjenim "butlom". V situaciji, katero je opisal bp, pa je zadeva precej drugačna, saj govori o splošni civilizaciji človeštva in načinu sprejemanja posameznika vanjo. Upor, kot ga opisuješ ti v svoji tretji izbiri, v tem primeru le povzroči slabe posledice za posameznika in posledično izločitev iz "skupine". V najslabšem primeru pa nasilje nad tem posameznikom v poskusu podrejanja, lahko tudi emocionalno, kar posameznika lahko pripelje na rob v poskus samomora.
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Re: Test z brisaco
Reply #16 - 14.08.2004 at 07:33:57

verjetno zato, ker se stvari trenutno v mojem lajfu odvijajo tako kot se ... sem ob tej zgodbi o brisači najprej pomislila na zaposlitvene razgovore in situacije v službah

pa tudi sicer, sem kar sebe videla, kako bi recimo stopila v ta zapor in bi tam na tleh zagledala brisačo, in valda jaz nebi stopila nanjo; tok bi bla butasta, da bi še najbrž vprašala: a lahko poberem brisačo?

pa kdaj se bom res naučila tega, da ne bom pobirala več brisač?  Embarrassed

this is crappity smack'n horible ???

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Pages: 1 2