Lilith wrote on 12.08.2004 at 09:26:34:titud
ti ne veš, kolk meni gre kurja koža, ko kaj takega gledam in berem....jasno, da bi vsi radi tak.
Ampak za kaj takega je potrebna tudi človekova kapaciteta, da se ga kaj dotakne.
Na strani tistega, ki bi rad stvari presegal, pa je potrebna trdna odločenost, da kljub začetnim porazom vztraja (nisem gledala filma, si pa mislim, da mu verjetno niso vsi kar takoj k nogam padli, ampak so ga predhodno parkrat fajn prebutali).
Bi mi hotel naslov filma povedat? Imam željo pogledati ga.
Kot ponavad sem zamešov glavnega igralca. Ni bil gibson, ampak postarani robert redford. On je bolj taprav za gradit na karakterju. Evo link:
http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1807438892&cf=info&intl=us Drgač me pa veseli zate, da maš kakšno reakcijo name sploh

.
Valjda da mora vsak moder človk svojo modrost izkazovat skoz izkazovanje moči in šibkosti in da ne more bit nad psihosocilano situcaijo okolja, ker to ni modrost, ampak beg pred realnostjo. Samo je razlika, al si v tem psihosocilnem okolju s polno zavestjo, da to okolje ni vse, kar je, amapak je samo del, ki se navezuje na celoto in to celoto samo na specifičen način izraža. Moder je tist, ki v specifičnem psihosocilalnem okolju sposben uvidet zrcaljenje te celote in to sliko celote skozse ojačat na način, da je zarad splošne človekove sposbnosti empatije vidna tud drugim, ki te spobnosti nimajo. Valjda da je gandolfini dal redforda trprpinčiti kot žval (še tolk bolj ponižujeoče je blo, ker je bil redford kot general najvišji po rangu) in valjda da je tud kristus moral nečloveško trpet, da se folku na podlagi elementrane empatije vzbudi ena solidarnost, ki ni nč drugega kot elementarno občutenje celosti/vsepovezanosti kljub specifični psihosocialni situaciji (al pa prav zarad nje).