stoychi wrote on 28.07.2004 at 19:49:28: 
miro ne glej na ono ta najslabše, poizkusi najti tudi kaj takega, kar je boljše.
Glede Sudana se strinjam s tabo, da je vse tisto klanje zaradi njihove nafte.
Če pogledamo, da je ob izginotju trohe najbolj jokal plemeniti zmago, in da so jokali tudi nekateri člani ZL kot m. potrč itd nekako dobimo vtis kam ta stranka sodi, da ne omenim, d je troha zagrizen sovražnik j.j. in dober prijatelj m.k.
skratka po mojem mnenju še en levi uvelolistni satelit.
Kar se tiče m.p., j.j., z.j.p., l.t. in vseh podobnih, nima smisla izgubljati besed. Zame so vsi na isti strani, na strani oblasti.
O gledanju s pozitivne strani. Ono najboljše je, če se soočiš z resnico, vsaj po mojem. Pravzaprav sem mislil povedat samo to, da ves ta ekonomski daj-dam temelji na ropanju tretjega sveta. Ko bo tega ropanja konec, bo takoj konec tudi vseh zahodnih kapitalistično-socialnih držav. Danes jih že veliko v tretjem svetu ve, da so pravzaprav oni bogati, t.i. razviti svet pa reven in da jim dajejo surovine za potiskan papir, ki se mu pravi denar. To je potegnilo npr. Huseinu in zato so ga morali sesut. Zgubili pa so kontrolo, ker ljudje kljub krutosti bivšega diktatorja (btw, še dobro, da so zahodni demokrati toliko značajsko boljši od njega, ne?) čutijo, za kaj gre. Ko se bo pojavilo preveč podobnih žarišč, zahodni kapitalizem enostavno ne bo več zmogel kontrole in potem bo hudič. To je eden od elementov bodoče revolucije.
Enostavno povedano, enkrat bo en zumba rekel belcu, ne dam ti več mojih gozdov in rudnikov, ne maram več tistih tvojih potiskanih listkov, za katere dobim premalo. Pa bo belec ubil zumbo, pa bo znorelo sto novih zumb in odstranilo lokalnega diktatorja, ki služi belcu in prevzelo oblast. Kdaj? To je vprašanje trenutka, ampak danes se spremembe dogajajo hitro.
Tragika kapitalizma je, da uničuje naravna bogastva in jih spreminja v ničvreden denar in (nič)vrednostne papirje. Pozitivni učinki, ki jih prinaša (tehnološki razvoj) so premalo, da bi rešil samega sebe.
To bo, po mojem, kljub žrtvam in neprijetnostim, pozitivna sprememba.