Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 4686 times)
Kr_eden
Ex Member

Manipulacija
13.07.2004 at 14:54:54

No takole, ko vas berem in potem razmišljam kaj vse ste uspeli ta ali pa oni dan napisati se prav grdo nasmejem  Cheesy Cheesy Cheesy
Vse kar smo napisali je ena velika manipulacija nad drugim, kajti, vsako besedo katero izrečemo ali zapišemo, zapišemo ali izrečemo v upanju, da bomo zmanipulirali nasprotno osebo in da bo podlegla pod naš vpliv.

Ni, in lahko še ne vem kako trdite in v nebo vpijete, da je drugače, ne, ni, vse je samo ena manipulacija nad drugimi in cilj vsega je, da zmanipuliramo in za seboj potegnemo čivečje število poslušalcev ali bralcev.

Tudi tukaj na forumu, ko pišemo, pišemo z namenom, da bi zmanipulirali čimveč formurašev in da bi vsekakor, verjeli nam ali pač potegnili za nas.
To je čista manipulacija.

Tudi osebo, katero imamo za prijatelja bomo poskušali zmanipulirati in potegniti na našo stran, saj je še lažje, saj taka oseba nam verjame bolj kot naši ( ne ) prijatelji.
In iz tega kujemo dobiček iz te maliputivnosti nad drugimi, nad osebo katera nam je prijatelj, nad mogoče ljubljeno osebo ?

In če pogledamo stanje duha v tem trenutku, recimo na forumu, sta se zaradi manipulacije, ki je nastala, mogoče tudi nezavedno, ustvarila dva tabora in vsak vleče na svojo stran, na svoj mlin in vsak ( pa ne mi rečt, da ni res ) bi rad zmanipuliral čimvečje število ljudi, da bi mu po domače rečeno, pihali na dušo in mu pomagali zmanipulirati še preostanek ljudi, ki še niso dovolj zmanipulirani, da bi ja pristopili na njegovo stran in s skupnimi močmi in manipulacijo dokazali, da so boljši.

Tako delajo tudi politiki, tako delajo tudi navadni ljudje, tako delamo vsi.

Vendar, a se zavedamo tega ali ne, tako se dela.
Vsi smo v istem shit-u, vsi mi smo manipulatorčki, ni razlike, le ta je, da enim uspeva, drugim ne, enim malo bolje, drugim malo slabše, eni pa........... Grin

( Primer : Aryan ali po novem Madam Gola Do Pasa je en tako dober primer manipuliranja z ljudmi, ta bi še hudiča prepričal, da je Sri Krishna edini pravi Bog in stvaritelj vsega stvarstva.

Ali Šejtan Samson, ta bi ne samo hudiča, še Jezusa bi prepričal, da je Hrščaninska cerkev ljubeča, čeprav bi v roki držal še krvavi meč pravkrat uporabljen proti nevernikom, ki ne dihajo isto kot naš dragi Šejtan Samson. )

Pa še bi lahko našteval pa se mi ne da.
Brezveze.
Sama manipulacija.

Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Manipulator Kr_eden  Cheesy Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: Manipulacija
Reply #1 - 13.07.2004 at 15:17:04

najprej razčisti kaj je manipulacija in motivacija, ker ni vsaka motivacija manipulacija in obratno Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #2 - 13.07.2004 at 15:20:17

Dajnomir, ti si tak mojster manipulacije, da me boš še zmanipuliral, da bom zmanipulirano verjela, da si ti glavni manipulator na tem manipulativnem forumu.

Lp

Zaminespolirana Multipraktičarka
Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #3 - 13.07.2004 at 16:58:07

Jaz sem vam napisal, več vam ne morem dati, sem preniskošolana oseba manipulatorstva, da bi znal bolje.
Zdaj ste na vrsti, da se ozrete vase in spoznate, da ste pravi manipulatorčki, ki bi želeli manipulativno imeti vsakogar v oblasti.

Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Pa še enkrat se vprašajte in še enkrat poglejte vase ( poglejmo ) no, jaz sem pogledal  Grin

Ali sedaj vidite, kako dobri manipulatorji ste ( smo )  Grin
Back to top
« Last Edit: 27.07.2004 at 05:45:02 by Kr_eden »  

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #4 - 27.07.2004 at 05:46:53

He, he, he, takih tem se pa nekam pošteno izmikamo, ah, seveda, vsi se dobro zavedamo kakšni manipulatorji smo v resnici.
Manipulatorčki.
No, seveda vem, da vam ni za pisat v takšne teme, ker potem bi se kaj hitro pokazala vaša šola in vaše znanje manipulatorstva.
Al se motim ?
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #5 - 27.07.2004 at 10:53:52

Winkv vsaki osebnosti je prisotno vsein seveda tudi to, kar praviš...
največji manipulator je pač naš ego  - močni car...
a , če veš , da ti nisi osebnost , da jo le uporabljaš , da funkcioniraš v tem svetu , potem si ti gospodar ...
ja, velikokrat se zapeljemo v te vode iz enega ali drugega razloga , vendar z zavedanje vse manjkrat...
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #6 - 27.07.2004 at 20:06:05

Manipulacijo se da zapaziti na vsakem koraku, dandanes ni treba niti biti več pozoren, da jo opaziš.
Manipulativnost ljudi, ki pa hočejo nekaj povedat in dopovedat drugim svoj prav je pa brez meja.

Khm....  Grin se dober da videt tukaj gori na forumu  Grin
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #7 - 27.07.2004 at 21:11:53

Winktisti , ki tega nikoli ni počel  , naj prvi vrže kamen ....
ampak , ko dozorevaš , vidiš , kako so to res igrice našega ega in se trudiš , da se temu čimvečkrat izogneš...
res , vzemi dobro in pusti slabo tam , kjer je ... Grin
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #8 - 27.07.2004 at 21:22:53

Quote:
Manipulacijo se da zapaziti na vsakem koraku, dandanes ni treba niti biti več pozoren, da jo opaziš.
Manipulativnost ljudi, ki pa hočejo nekaj povedat in dopovedat drugim svoj prav je pa brez meja.

Khm....  Grin se dober da videt tukaj gori na forumu  Grin

Če tako gledaš, potem je cel svet ena sama manipulacija.

Starši manipulirajo z otroki-vzgoja.
Učitelji z otroki. Vsiljujejo jim znanje, ki ga otroci ne marajo.
Potrošnike zasipajo z reklamami, da je pa ta in ta prašek najboljši.
Stranke manipulirajo z volilci.
Ljudje manipuliramo z naravo.

.............itd..........

Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #9 - 27.07.2004 at 22:14:24

Jap Iga Celjski, prav imaš  Grin

Sam tu se bolj gre za manipulacijo med nami, formuraši, se ti ne zdi, a je je kaj, ha ???

Grin
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10 - 27.07.2004 at 22:27:14

temu kar ti praviš manipulacija, bi blo pametneje rečt delovanje kreden ... si mal preveč posplošu reč bi lahko reku ... kot ponavadi, da sploh lahko nekje neko skupino zdefiniraš, katero pol naslavljaš ... se reče ... ni vsako delovanje manipulacija ...
zame seveda ...
ker jest besede mal drgač tretiram kot ti.
za mene je manipulacija pač zavestno dejanje, ki je tudi izvedeno na tak način ... zavestno ... z namenom manipulacije, se reče, da nekoga prepričaš, da dela tisto kar on u bistvu ne bi počel in je ob tem še zadovoljen.

tuki pa že naletiš na 2 vrsti čarovnikov, ki so na sceni ...
eni delujejo
eni pač ne

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Rukmini
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #11 - 28.07.2004 at 13:30:54

Kr eden, ojejej... verjetno ni lahko živeti, če tako misliš..
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #12 - 28.07.2004 at 14:40:14

Rukmini wrote on 28.07.2004 at 13:30:54:
Kr eden, ojejej... verjetno ni lahko živeti, če tako misliš..

Ojejej, jaz ne mislim tako, samo pišem kar vidim, kar pa jaz mislim.... Grin je pa čisto druga stvar  Wink
Back to top

IP Logged

Rukmini
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #13 - 28.07.2004 at 16:25:11

Aha, super, torej se mogoče v resnici ne obremenjuješ toliko z manipulacijo, samo pišeš tako.
Bi pa z veseljem slišala, kaj misliš.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #14 - 28.07.2004 at 17:10:40

Rukmini wrote on 28.07.2004 at 16:25:11:
Aha, super, torej se mogoče v resnici ne obremenjuješ toliko z manipulacijo, samo pišeš tako.
Bi pa z veseljem slišala, kaj misliš.  

Mislim, da mislim, da na nič ne mislim  Wink  Grin
E, spet sem s emal zlagal  Grin Mslim na...... Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2