Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 11126 times)
Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Re: Divji moški
Reply #15 - 14.07.2004 at 10:19:29

Lilith wrote on 13.07.2004 at 11:03:08:
V sinovi psihi zazeva luknja, če ne vidi, kaj oče počne čez dan in skozi vse letne čase. Ta luknja se polni z demoni, ki mu šepetajo, da je očetovo delo zlobno in da je oče zloben.
... Potem se začne naravno usmerjati k očetu - zaželi si, da bi ga videl bolj jasno in da bi se zbližala. Zgodi se kot po neki biološki uri in je nerazložljivo.

Zelo " močni " stavki in sporočilo.

Če  povežem to besedilo z besedilom Thomasa Moora ( Nega  duše ) v tistem delu, ko opisuje podobo očeta, matere in otroka ,pridem do sledečih spoznanj : 1. duša  ( in s tem naše življenje v celoti ) ves čas " operira " z osebo ( izkušnjo ) pravega očeta ter z osebo notranjega očeta (, ki ga duša oblikuje enako mimo naše volje ) in ; 2. v stvarnem življenju smo vedno lahko v vlogi otroka, matere in očeta.
Življenje duše od nas zahteva, da smo sebi oče, mati in otrok hkrati. Pri vsem tem, pa se mi zdi nekaj zelo bistveno. Ali smo razvili notranjo občutljivost za te potrebe duše ( ali mogoče pravilneje povedano ), naše potrebe, ali teh potreb duše nismo sposobni " slišati " .

Če se vrnem k tistemu  zadnjemu delu stavka, ki ga omenja Lilith ..." Potem se začne naravno usmerjati k očetu...Zgodi se kot po neki  biološki uri in je nerazložljivo"...
V življenju poznam kar nekaj odraslih moških in ženskih oseb, ki  skozi vedenje, ravnanje in druga sporočila ves čas kritizirajo in obsojajo vedenje , ravnanje ali značajsko držo svojih staršev, v osnovi pa so bolj ali manj psihološko slepi za dejstvo, da so  v vseh teh značilnostih podobni svojim staršem.  
Kako in zakaj ?  Ključno pri tem kako   bom  kot individuum "prišel na konec " s podobo mojega stvarnega starša je za Junga to  , ali se dogaja proces oblikovanja notranjega starša zavedno ali nezavedno. Če sem skozi vzgojo ter druge naravne danosti sposoben pri sebi udeleženo spremljati proces interakcije med recimo lastnostmi mojega stvarnega očeta ( ali stvarne matere ) ter potrebo duše po oblikovanju mojega notranjega očeta ( ali matere ) potem zmorem skozi to "blokirati" negativno delovanje, mogoče tudi v resnici, negativnega očeta ali matere.

V primeru pa, da ta   proces oblikovanja notranjih staršev poteka bolj ali manj nezavedno pa se mi zelo lahko zgodi, da me bo okolica pričela opozarjati  na to, da sem v svojem ravnanju, značaju, vedenju podoben nekomu, ki mu mogoče ne želim biti podoben.

Mislim, da nam skozi  to naravno danost oblikovanja notranjih staršev duša daje možnost, da " prečistimo " naše stvarne starše in si oblikujemo našo lastno družino v tem smislu , da  smo samemu sebi hkrati oče, mati in otrok.
Zelo lepo.
Back to top
« Last Edit: 14.07.2004 at 11:27:46 by Toni_Zamene »  

Svašta.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #16 - 27.07.2004 at 07:05:30

Rimljani so verjeli, da ima vsakdo   angela ali " daimona ", ki ga podeduje po prednikih in je seme njegove sreče in bogastva. To seme ali iskro ali srečno zvezdo so imenovali " genij ", ko so ga opazili pri moškem, in " juno ", ko    so ga opazili pri ženski.

Rimljani so si predstavljali daimona kot napol človeškega in napol božanskega vodnika,   kot sla iz svetega sveta, nekakšnega  angela varuha ali, kot ga imenuje norveški pesnik Rolf Jacobson, " belo senco ".
Pravljica o železnem Janezu navaja, da v navzočnosti mentorja ali " Divjega moškega " dobimo namig o tem , kje leži naš genij.

Dobra terapija je kot čakanje ob tolmunu ( tolmun, voda = simbol duše, dušinega življenja ). Vsakič , ko pomočimo prst v vodo, se nahranimo in okrepimo za nadaljevanje procesa. Iniciacija torej ne pomeni preseganja rane, pa tudi ne otopelega bivanja v njej ; proces je v vedenju, kako ali kdaj potopiti rano v vodo v navzočnosti mentorja.

...Genij moškega je natančno tam, kjer je njegova rana. Kjer se v psihi  pojavi rana, pa naj jo zada oče alkoholik,  sramotilna mati, sramotilni oče ali mati, ki zlorablja, naj izvira iz osame, nesposobnosti ali bolezni, tam je mesto, od koder  bomo najbogateje obdarovali skupnost.
Back to top

Svašta.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #17 - 27.07.2004 at 07:11:00

Tolmunska voda, vrelec, predstavlja dušo. če človek ukrepa, duša ukrepa. Duša ne naredi ničesar, če sami ne naredite ničesar ;   toda če zanetite ogenj, naseka les; če naredite čoln, postane ocean.

Toda velikodušni odgovor svetega vrelca je odvisen od resnega, odločilnega prizadevanja moškega in ženske. Deček jeprepoznal razliko med posvetnim in obrednim prostorom. Moški in ženska, ki pripravljena in mirna stopita v obredni prostor, dobita od njega nekaj nazaj.
Back to top

Svašta.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #18 - 27.07.2004 at 07:28:25

Človek, ki strmi v ogledalo, se zave svoje druge polovice, svoje sence ...Tisti, ki nam vrača pogled, je naša senca ali temna stran, obenem pa tudi duhovni dvojček ali bela senca.

Gnostiki so veliko govorili o dvojčku, ki naj bi se ob rojstvu ločil od nas. Značilno zanj je, da obdrži vse duhovno vedenje,ki nam je dano pred rojstvom. Brž ko se vrne v psiho, zahteva globino in resnost.

Odrasla oseba npr. sanja, da v njegovo ali njeno stanovanje  stopi neznanec in premika stvari, morda prinese ali odnese drag kamen. Moj znanec je v meditaciji videl slabe tri metre visoko svetlobno bitje s  sulico v roki. Stalo je na koncu   hodnika, nato se mu je približalo in reklo : " Če ne boš  naredil ničesar iz svojega življenja, ti ga bom vzel. " Tedaj mu je bilo osemintrideset let.

Ta " drugi " v ogledalu, v vodi namiguje na to, da ljudje nismo     edini vir urejene inteligence in zavesti. " oči v vodi " je mogoče razumeti kot znamenje zavesti v naravi, inteligence " zunaj ". Inteligenca in zavest nista pravi besedi, kajti zavest narave je nekaj, kar biva nad vsemi besedami.

Mogoče bi bilo najbolje predstaviti inteligenco v naravi kot osebnost....Indijanska kultura je prežeta z zgodbami o taki osebnosti. Ženske so z notranjim očesom videle drugo bitje, ki so ga imenovale Velika mati, in tisoče let so med rojevanjem stiskale v pesti kipce boginje.

Back to top

Svašta.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #19 - 27.07.2004 at 07:40:42

Temperament brez poučevanja

Ko je oče podnevi odsoten in se šele ob šestih vrne domov, so otroci deležni le njegovega temperamenta, ne pa učenja. Kaj naj jih uči, če dela za korporacijo ? Nerad jim opisuje, kaj se v resnici dogaja....

Današnji oče navadno prinese domov zamerljivost, porojeno iz nemoči in obupa, pomešano z dolgoletno osramočenostjo in otopelostjo, posebej značilno za tiste, ki svoje delo sovražijo...

Hrepenenje po očetovem blagoslovu, predanem v poučevanju, je še vedno navzoče, čeprav malce okamenelo ; vendar ga otroci ne dobijo. Zlasti sin je namesto tega deležen očeta, ki nikoli ne blagoslovi, ogroženega, ljubosumnega " nikogaršnjega očeta ".

Očetova odmaknjenost lahko resno okvari hčerino sposobnost za dobro sodelovanje v poznejših odnosih z moškimi. Večina besa, ki ga nekatere ženske usmerjajo v patriarhat, izhaja iz hudega razočaranja nad pomanjkljivim očetovim poučevanjem.

Sistem, v katerem živimo, ne časti ne moškega ne ženskega načina čutenja. Sistem industrijske prevlade določa, kaj nam pripada v svetu virov, vrednot in dolžnosti ; katere živali naj živijo in katere naj poginejo : kako ravnamo z otroki. Industrijska prevlada ne pozna ne kralja ne kraljice.
Back to top

Svašta.

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #20 - 28.08.2004 at 21:15:48

Lilith in Toni,tole je pa super brat.Sem se spet veliko naučila.Hvala. Smiley
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

arelena
5

Reply #21 - 31.08.2004 at 15:49:06

Smileyvsa pohvala za te tekste in se priporočam za še , če je mogoče...
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #22 - 02.03.2005 at 12:29:06

Oživljanje notranjih bojevnikov

...Odrasel, 180 cm visok moški dovoljuje ljudem, da prestopajo njegove meje, vdirajo v njegovo psihično hišo, ga besedno zlorabljajo, odnašajo njegove zaklade in loputajo z vrati za seboj; napadeni moški stoji in jih gleda s priliznjenim, zmedenim nasmehom na obrazu....
/tale citat me zmeraj spomni na pripoved človeka, katerega "prijatelji" - nemarna študentska druščina - so znali narediti vse, da njenim članom partnerski odnosi ne bi uspevali (od zasramovanj, tvezenja laži njemu ali njej...). Mene je to neverjetno šokiralo in sem menda vprašala, kako je opravil z njimi. Ah, saj ni opravil, tako je to bilo, tudi sam je sodeloval pri podobnih hudobijah, naperjenih proti članom druščine./

....Notranji bojevnik dečka, ki odrašča v "moteni" družini (morda drugačnih družin sploh ni), podleže že zelo zgodaj. V mitološkem pogledu bojevniki dvignejo svoje meče, da bi branili kralja. Kralj v otroku brani in podpira otrokovo počutje, ki pa ga v moteni družini zlahka izbriše in preplavi vplivnejše, prevladujoče in zastrašujoče počutje starša. Lahko bi rekli, da se notranji bojevniki sesedejo, otrpnejo ali umrejo, ko ne zmorejo obvarovati počutja pred razkrojem ali obraniti telesa pred vdorom.....
....Večina staršev vdira na otrokovo ozemlje, kadarkoli se jim zahoče, in se preprosto ne meni za otroka, ki poskuša z jokom obraniti svoje počutje.
Vsak otrok živi globoko znotraj svoje psihične hiše ali dušnega gradu, v katerem ima pravico do najvišje oblasti. Kadarkoli se starš ne meni za njegovo neodvisnost in vdre v njegov dom, otrok ne občuti le jeze, marveč tudi osramočenost. Sklepa, da je njegova hiša brez vrednosti, ker ne zmore obdržati oblasti v njej. Z osramočenostjo poimenujemo občutek, da smo kot ljudje nevredni, neustrezni.
...Ko starši ne spoštujejo našega ozemlja, sprejmemo njihovo nespoštovanje kot trden dokaz o svoji neustreznosti. Zaušnica globoko odjekne in pomeni vdor, kajti obraz je dejanska meja duše.
....
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #23 - 02.03.2005 at 12:35:46

Nič čudnega, da tak otrok v najstništvu išče enoposteljne sobe, materinske ženske, guruje, sisteme, umike, "nenavezanost". Pri tridesetih ali petintridesetih se še zmeraj počuti nezaščitenega in nesposobnega, da bi se branil pred drugimi, togotnimi v lastni nezaščitenosti....
...Mislim, da zaradi zgodnje smrti notranjih bojevnikov deček v moškem ne more odrasti. Možno je, da njihova smrt preprečuje tudi razvoj ženske plati v dečku....
Zgodi se, da notranji deček v moteni družini še leta in leta ostaja osramočen, premagan, razočaran in ohromljen. "Žrtev sem", ponavlja, in res je. Toda prav zaradi istovetenja z žrtvijo ostaja dušna hiša odprta in dostopna za nove vdore. Večina današnjih moških nima v sebi dovolj prebujenih ali živih bojevnikov za obrambo dušnega doma. In večina ljudi, moških in žensk, sploh ne ve, kakšni naj bi bili pravi zunanji ali notranji bojevniki in kakšne občutke naj bi zbujali.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #24 - 02.03.2005 at 12:55:10

Srečanje z božjo žensko na vrtu
(Zlatolaska in slastna zmedenost)

Tu zremo v vir velikega obupa nekaterih moških in velikega trpljenja nekaterih žensk. Zgodi se, da moški spet in spet ponavlja dvorjenje in razočaranje. Neki petintridesetletnik mi je zaupal, da si zaradi napačnega dojemanja plasti uničuje življenje. Ponavlja se po naslednjem vzorcu: na drugi strani sobe zagleda žensko in ve, da je "ona". Prekine trenutno razmerje, zasleduje "njo",  občuti divje navdušenje in strast, srce mu razbija, obseden je. Čez nekaj mesecev se vse sesede: "ona" postane navadna ženska. Zmeden je in zbegan. Nato nekega dne spet zagleda žareč obraz na drugi strani sobe in spet se pojavi stara gotovost. Njen obraz mu nekako šepeče: "Vsi, ki ljubijo Zlatolasko, pridejo k meni." Ne kaže, da bi se zavedala svojega šepetajočega sporočila. Seveda ji šepet daje veliko moč, kajti moški so pripravljeni obrniti življenja na glavo, da bi jo dobili. Vendar njena moč ni resnična, in ko jo zapustijo, se počuti majhno in nepomembno, zapuščeno, nemočno. Milijoni američanov prejšnje generacije so usmerili svoje koprnenje po Zlatolaski na Marilyn Monroe. Voljno ga je sprejela in umrla zaradi njega.

Kaj pomeni, ko se moški zaljubi v sijoč obraz na drugi strani sobe? Mogoče to, da mora opraviti nekaj dušnega dela. Gre za njegovo dušo. Namesto, da bi žensko osvajal in jo skušal dobiti na samem, proč od moža, nej se raje osami, odide za tri mesece v gorsko kočo, piše pesmi, odvesla po reki in sanja. To bi rešilo nekatere ženske kopice težav.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #25 - 02.03.2005 at 13:12:03

Lakota po kralju v času brez očeta
(Notranji kralj)

Notranji kralj je tisti v nas, ki ve, kaj si želimo delati do konca življenja ali do konca meseca ali do večera. Zelo jasno ve, kaj si želimo, in mnenje okoliških ljudi ne onesnažuje njegove izbire. Notranji kralj je povezan z našim ognjem smisla in strasti.
Ko smo bili stari leto ali dve, je bil notranji kralj zelo živ in energičen. Največkrat smo vedeli, kaj hočemo, kar smo povedali sebi in drugim. Seveda se nekatere družine ne menijo za želje otrok.
Kralj večine od nas je bil že zgodaj ubit. Kralj ne more umreti za vedno, vendar pade in umre.
Ko so notranji bojevniki prešibki, da bi ga zaščitili - in kako bi pri dveh ali treh letih mogli biti dovolj močni-, kralj umre.
Lahko bi tudi rekli, da notranji kralj predstavlja naše počutje, daje mu vsebino, je odvisen od njega. Otrok ima svoje počutje - želi se igrati ali ostati v sobi ali biti prismojen. Počutje odraslih je pomembnejše. Depresiven, alkoholičen ali deloholičen starš je izjemno muhast, zato mora biti v središču pozornosti. Otroci in partner se mu morajo prilagajati, mu služiti, ga oskrbovati, žrtvovati svojega. Tedaj je kralj žrtvovan in umre. Dvanajstleten otrok ne zmore več določiti svojega počutja.
Moški, čigar kralj je izginil, ne ve, ali ima pravico odločati, včasih niti o tem, kako naj preživi dan.....

Nekateri ljudje imajo močnega kralja, ko govorijo ali predavajo v javnosti, zmerno močnega, ko izmenjujejo mnenje s petimi, šestimi ljudmi, in šibkega, ko so v dvoje.

...Postopek obujanja notranjega kralja, če pogledamo navznoter, se začne s pozornim spremljanjem drobnih želja - s prepoznavanjem namigov, kaj si resnično želimo.....Pri štiridesetih ali petdesetih se nemara spomnimo, kakšne vrste moški ali ženska nam v resnici ugaja. Česa smo se veselili v otroštvu, preden smo se odrekli življenju, da bi ugajali drugim ali jih negovali ali delali, kar pričakujejo od nas.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #26 - 02.03.2005 at 16:42:06

(Bojevništvo v zakonu in razmerju)

Zavestno vojskovanje zelo koristi odnosu med moškim in žensko. Jung je dejal: "Ameriške zakonske zveze so najbolj žalostne na svetu, kajti moški se navojskuje v pisarni."
Kaj želi moški, ko stoji pred žensko in se prepira z njo? Pogosto ne ve. Želi si, da bi se nehala prepirati, ker se boji, ker se ne zna boriti, ker "ne verjame v prepire", ker nikoli ni videl matere in očeta med plodnim prepirom, ker tako slabo brani svoje meje, da vsak sunek z mečem prodre v središče njegovega srca, ki je nežno in plašno. Ko se mu izvijejo kriki besa, to pomeni, da njegovi bojevniki niso zmogli zavarovati njegovih prsi; puščice so že zadrte in zdaj je prepozno.
Michael Meade predlaga, naj zakonska partnerja prepoznata orožje, ki sta ga podedovala po družinski veji. Mogoče je ženska podedovala kratko bodalo za nepričakovane sunke in ošiljen buzdovan, s katerim sredi prepira zamahne po pešakovi glavi. Mož je nemara podedoval široko sabljo, ki jo, ko je prestrašen, vihti v velikih neločenih krogih; govori "nikoli" in "zmeraj". "Govoriš kot tvoja mati." Mogoče ji doda še vitko sulico zbadljivosti.
Nekateri ljudje uporabljajo tudi "vratno sulico". Po končanem prepiru žena napr. odhaja v službo in moški reče: "Samo še to, " in že jo sulica pribije na vratni okvir.
Moški in ženska bi si lahko povedala, katero orožje nameravata uporabiti v bližajoči se bitki. Med takimi uvodnimi pogovori sta bojevnika moškega in ženske dobrodošla in častna gosta v hiši. Dober prepir razčisti stvari in prepričan sem, da si ženske želijo živeti in bojevati se z moškimi, ki se znajo dobro bojevati.
Če nezavedno vihtita z orožjem ali če ga ne imenujeta, strmoglavita v bitko, v kateri sta dva notranja otroka lahko hudo ranjena.
Odrasel in izurjen bojevnik v moških in ženskah zmore sprejeti udarec, ne da bi se skujal ali sesedel, zna se boriti za omejene cilje, drži se pravil spopada in na splošno se zmore pošteno boriti in vzpostavljati meje.
Back to top

IP Logged

wunmi
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #27 - 02.03.2005 at 18:14:17

cooolllll , yeeess, ookk Cheesy Shocked Kiss

kaj pa vem, a je to za splošno uporabo ali so kake izjeme?

Lilith, zanima me od kje pobiraš ta razmišljanja-tekste?
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #28 - 02.03.2005 at 19:24:27

(Občudovanje Parisove izbire)

Vemo, da je imel Ares v grški mitologiji sestro; imenovala se je Eris (Prepir) in prav ona je pahnila Parisa v težave, ko mu je posodila zlato jabolko in rekla, naj ga da boginji, ki mu je najbolj všeč. Znašel se je v stiski.  Videl je Hero in njeno zakoreninjeno zemeljsko energijo. Afrodito in njeno erotično radost ter Ateno in njeno ekstatično duhovno vedenje. Eris veli: " Izberi!" Večina od nas se pretvarja, da ne sliši ukaza. Parisova naloga je izbrati eno boginjo, kar pomeni, da bosta dve jezni nanj. Ko izbiramo edino najdragocenejšo stvar, gre za resno dejanje. Izbira se dobro konča, a ne za zavrnjena božanstva.

"Hočem vse." "Vzemi si," je sodoben kliše, ki izraža nekak grozljiv pohlep, naivnost in ljubezen do neomejenega. Nekateri naivni moški in ženske nočejo izbirati in raje prepuščajo izbiro dogodkom.....

Izbrati boginjo je nekaj povsem drugega kot poistovetiti se z eno stranjo nasprotja. Vprašanje je, kaj resnično ljubite. Eris pravi, da morate izbrati, kar bi radi, in nato plačati za to. Moški izbere svojo življenjsko željo in bojevnik v njem privoli v neprijetno delo, ki bo sledilo. Za žensko ni nič drugače.
Bojevnik moškemu ali ženski dovoli, da živi v trpljenju. Trpljenje pomeni težavne naloge, ki smo jih sprejeli zaradi želje, pa tudi boleče zavedanje drugih poti, ki jih nismo ubrali.

Strast, ki je v človeški naravi, nas sili, da izberemo "eno samo dragoceno stvar", in nas prisili, da plačamo zanjo z revščino, navzkrižji, s prikrajšanjem, z mukami in jezo zavrnjenih božanstev....

....notranji bojevnik privoli, da bo prenesel trpljenje, ki ga prinese izbira.

Parisova izbira označi eno boginjo ali življenjsko pot in jo loči od drugih. V tem je nekaj silovitega.

Lahko bi rekli, da so novodobniki zasvojeni s harmonijo. Alkimijski lesorez pravi, da otrok ne bo odrasel, dokler ne bo prekinil te zasvojenosti, izbral ene same dragocene stvari in radostno sodeloval v napetostih sveta.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #29 - 03.03.2005 at 08:22:48

(Pomik od bakra k železu)

Zavarovanje meja in kralja pomeni prenesti kljuko na notranjo stran vrat. Odraščanje samo po sebi ne pripomore k temu. Moški pri petintridesetih ali petinštiridesetih se lahko zamakne, brž ko zasliši roko, ki pritiska na kljuko na zunanji strani vrat, in dopusti, da se vse zgodi znova. Bojevnikova naloga je prekiniti zamaknjenost. Postopoma se moški ali ženska naučita prepoznati znake zamaknjenosti in ljudi, ki ju lahko pahnejo vanjo. Prispodobno je naloga v tem, da prenesemo kljuko na notranjo stran vrat. Bolj kot častimo notranje bojevnike, bolj verjetno je, da nas bodo opozorili, ko bo kdo pritiskal nanjo.

Vsakič, ko prosimo intuicijo naših bojevnikov, naj izvoha zasramovalce, pridobimo nekaj zvitosti. Nemara izgubimo nekaj "deške naivnosti", nekaj "optimističnega pogleda na človeško naravo", vendar nismo več ranjeni šestletnik. Ranjeni otrok nemara še vedno potrebuje nego in obrambo, vendar si nas ne lasti več.

Bojevnikova naloga je, da nas opozori, ko nam kdo namerava predati nekaj svojega sramu. Po končanem govoru ali predavanju napr. se nemara kdo oglasi: "Všeč mi je bilo, kar ste povedali, samo nekaj me moti. Naj vam povem, kaj je to?" Sedaj je čas. Poslušalec je lahko dobronameren ali pa ne. Če notranji bojevnik odkloni, lahko odgovorite: "Danes ne bi želel, da bi me osramotili, če nimate nič proti." Ni treba, da zamahnete s palico po človeku. Včasih že beseda "sramota" zadošča za obrambo meje. Nemara je videti pretresen in reče, da sploh ni imel take namere... oh, seveda ne.
....
Odiseja govori o notranjih snubcih, ki se želijo poročiti z dušo. Ti zobati snubci imajo svoje načrte za vaše življenje. Če človek nikoli ne dvigne meča, je nemara odlično ocenjen za prijaznost, vendar lahko konča kot suženj snubcev ali tarča dogovorjene poroke.
To se lahko pripeti tudi kulturi. Če se kultura ne ukvarja z bojevniško energijo - če je zavestno ne prepozna, če je ne disciplinira in časti-, slednja prevzame obliko uličnih tolp, pretepanja žene, mamilarskega nasilja, surovosti do otrok in brezciljne morije.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3