Preletite lahko opis rezultatov različnih ljudi, ki so v treningu Fenomenalizma (poudarek na višjem zavedanju) ali v treningu Shen-qija (poudarek na medsebojnih odnosih). Dostopna so vam pričevanja na treh slovenskih spletnih straneh, ki so povezana s Fenomenalizmom oziroma s Shen-qijem.
Gre za dve spiritualni metodi, ki vsebujeta kanaliziranje energije, izgradnjo energijskega polja, homogeno duhovno skupino in spovedovanje ljudi. Metodi pravzaprav razkrivata znanje, ki je bilo v preteklosti vsaj deloma že odkrito (na zahodu so npr. tako delovali eseni in zgodnji kristjani). Preprost izgled je varljiv, ker se kmalu izkaže, da sta za večino ljudi metodi zelo zahtevni, saj se učimo spuščati svoje energijske blokade, stare vzorce, na katere smo zelo navezani. Ob opisovanju rezultatov, kjer mnogo ljudi pozna bolezni in psihične težave, bi kdo utegnil pomisliti, da gre za zdravilni metodi. Vendar pa sta to v resnici spiritualni metodi za osebnostno rast in ne alternativno zdravilstvo.
Prav je, da najprej opišem svoje izkušnje. Ime mi je Boštjan in v trening fenomenalizma me je potegnilo pred 7 meseci, ko sem bil kljub 29-im letom energijsko povsem na tleh. Bil sem brezvoljen, duhovno zapuščen, zelo nemiren, poln nasilnih fantazij, kronično prehlajen (dlje kot eno leto), povišan je bil krvni pritisk, zbadalo me je v srcu, občasno tudi v ledvicah. Besede so me hitro prizadele. Po enem mesecu sem spet dobil večjo vitalnost. Po 7-ih mesecih lahko naštevam sledeče rezultate: občutenja energije, znosnejši prehladi, znižanje krvnega pritiska, večji notranji mir, nasilne fantazije so postale redkejše, močnejše srce, občasno pojav radosti, občasno videnje avre in raznih energijskih pojavov, povečana vera v duhovno, bolj spokojen pogled na življenje. Še vedno sem hitro prizadet in socialno fobičen, vendar pa obremenitev hitro izgine. Kljub socialni fobiji in kompleksom sem lahko v skupini razkril svojo homoseksualnost. Pri študiju sem se lahko hitreje učil. Rezultati bi bili še večji, če ne bi imel socialne fobije, sramu, ker metoda terja odpiranje človeka.
Ostala pričevanja dobite na:
1.
http://www.phenomenaacademy.org Na sami akademiji, ki je locirana na Novi zelandiji, trenutno prenavljajo pričevanja, na on-line strani pa so dostopna (žal le 3) pričevanja v zvezi s pomlajevanjem, čeprav se ta program v Sloveniji sicer še ne izvaja.
Juliet Bergqvist, Rejuvenation Course, Atene, junij 2003: Počutim se povsem prenovljeno, osveženo in navdihnjeno, celo sedaj (po treh mesecih) še vedno čutim pridobitve.
Ivan Vnučec, Rejuvenation Course, Atene, junij 2003: Vsa moja utrujenost je prešla... Počutim se veliko srečnejšega.
Edward Carr, Rejuvenation Course, Atene, junij 2003: Fotografije od prej in potem povedo vse.
2.
http://www.spirala.org/Spirala je fenomenalistični duhovni center, ki ima dvorani v Celju in v Ljubljani. Center, ki ga vodi Lea, dela po najsodobnejšem programu Fenomenizma, ki se poučuje na Phenomena Academy. Pričevanja:
Lidija: Stanje pred začetkom obiskovanja Spirale: Aritmija srca, hepatitis B, povečana ščitnica, bolečine v želodcu, glavoboli, nespečnost, depresije, menstrualne težave, težave z mehurjem in ledvicami (kri v vodi)... strah pred smrtjo in boleznijo, skrbi za ožje člane družine, jeza pri komuniciranju z drugimi, žalost in sovraštvo v partnerskem odnosu./ Opis sprememb in rezultatov: Z rednim obiskovanjem sem se najprej redno okrepila. Zboljšal se je imunski sistem (pomanjkanje belih krvnih telesc), okrepilo se mi je srce, aritmija je izginila. Delovanje ščitnice je normalno, tudi menstrualne težave so izginile. Po odpravljenih depresijah sem postala bolj vedra, vesela in voljna za delo. Partnerski odnos postaja bolj zanimiv. Spremenila sem svoj odnos do ljudi in tako tudi do življenja, veselim se življenja.
Bojana: V Spiralo je prišla zaradi problemov z zanositvijo. Po desetih dneh ji je uspelo zanositi in rodila je zdravega fanta.
Ana-Lina: Spiralo sem začela obiskovati zaradi zelo hude alergije. Tako so me srbele roke in noge, da bi si jih najrajši odsekala. Po dveh mesecih obiskovanja Spirale je alergija minila, že po enem mesecu pa sem premagala strah pred višino in vid se mi ji je izboljšal. Dosegla sem tako dobro počutje, da se me problemi več ne dotaknejo. Prepustim se, pa se problemi rešijo sami.
Alenka: V Spiralo sem prišla zaradi radovednosti. Zdrava sem, imam dva otroka, moža, s katerim se lepo ujemava, finančno sem preskrbljena in pogosto sem slišala – le zakaj je tebi treba obiskovati šolo. Na šoli sem že dve leti, od samega začetka in vsak dan se naučim kaj novega. Moje življenje je dobilo nove čudovite odtenke.
Anton: V Spiralo sem prišel zaradi napredovalnega raka prostate. Poleg tega sem imel zvišan krvni pritisk, revmatizem v ramenu in depresije. Že v prvem mesecu obiskovanja je izginila depresija, ki se me je lotila zaradi raka in zvišan krvni pritisk se je normaliziral. Bolečine v ramenu pa so minile po nekaj dneh. Tudi življenje se mi je začelo spreminjati: postalo je lepše, izginile se vse skrbi in strah, pojavil se je občutek notranjega miru in sreče, skoraj nič več me ne prizadene. Spremenila se mi je zavest o izvoru in namenu našega življenja. Današnje stanje raka: popolna remisija že šest let in pol.
Ida: Pred obiskovanjem Spirale sem bila fizično in psihično popolnoma uničena (depresije, glavoboli, težave z želodcem in bruhanjem, kronično vnetje želodca, nespečnost, pokadila sem 40 cigaret na dan). Po dveh obiskih Spirale sem nehala kaditi, prenehala jemati vsa zdravila in zdaj sem zdrava.
Andrej: Spiralo obiskujem 5 mesecev in to ob vikendih. Medtem časom sem se udeležil sedemdnevnega intenzivnega tečaja, kjer sem začutil, da je potrebno imeti čas za družino in kakšna je prava pot do harmonije v njej. To mi daje vedno večjo vero, da je učenje v Spirali prava pot do zdravega, sproščenega in bogatega življenja.
Nina: V Spiralo sem prišla zaradi strahu pred izpiti. Že po prvem obisku se mi je strah zmanjšal tako, da sem zaživela novo življenje. Po enem mesecu mi je strah popolnoma izginil in izpite sem opravila z lahkoto.
Milica: Z obiskovanjem Spirale sem odpravila migrene, postala bolj umirjena in izboljšala splošno počutje. Sem bolj uspešna v poslu. Postajam bolj srečna.
Ana: Leto dni je, kar sem se razšla s svojim bivšim možem. Zaradi ločitve sem bila psihično povsem razrušena. V Spirali sem srečala Matjaža. Zdaj živiva skupaj in zame je to novo.