Donna
3

I love Angel
slo
|
EX_ si dobr napisal. Mi je bilo na moč všeč. Une pijavke, pa prisesanje pa to... Ja, so res ljudje kot uši (eni). Ko jih fašeš, se jih ne znebiš, kar množijo se. Spijejo to kri! Pa pustimo teorijo. Človek najde svojo vrednost šele takrat, ko se zagleda v drugem, kot v zrcalu najde svojo podobo, svojo vrednost! Ko me nekdo ceni in posluša, sem vreden njegove pozornosti. Ko me ima nekdo ima rad, vem, da sem vreden njegove ljubezni. Vrednost brez vsebine je nična. Je težko svetovati, ker pravila ni, pa še tukaj se najdejo izjeme, ki to pravilo potrjujejo. Ne vem zakaj imamo ljudje toliko problemov v iskanju svoje lastne identitete, ki jo pričakujemo zazreti v drugih? Biti VREDEN, biti LJUBEČ, biti DOBER, biti LJUBLJEN...Potem poenostavimo sebe v neki obliki, iščemo popolnost v drugih, sekiramo se, ker ne ugajamo ljubljeni osebi. Pa je to res potrebno? Koliko ljudi na svetu (drugih) bi dali vse za to, da bi vsaj en hip bili z nami, nas poslušali, nas ljubili...Zakaj se potem mečemo za nekaj in za nekom, kar definitivno NI VREDNO NAŠE POZORNOSTI. Če te ima nekdo rad, pomeni, da si mu všeč in se ne ozira za drugimi...ja potem naj si pa druge najde. Tudi ni LJUBEZEN. Je eno veliko nategovanje in zavajanje. To je daleč od ljubezni. Pa še nekaj. Vsak v življenju ima možnost izbire. Nikoli nikogar ne moremo v nič prisilit, ali ga zvlečt v štrene ljubezni, če to on sam ne želi. V tem, da imamo možnost izbire s kom smo, kadaj smo in kaj z njim počnemo, pa je bistvo našega obstoja in enkratnost naše osebnosti in naše svobode. Nihče ne more od nikogar izsiliti ljubezen in pozornost. Ravno zato, je vsaka ljubezen, vsako prijateljstvo, vsaka dobrota, vsaka pozornost ena velika prizkušnja... in TVEGANJE. Pa tvegam? Ali sem vreden tvoje pozornosti, tvoje ljubezni, tvojega dragocenega časa, tvojih čustev? Ali bom sprejet, ali pa zavrnjen. Boli biti zavrnjen, nesprejet, boli občutek nepomembnosti, nepozornosti, boli, če ljubiš bolj, kot pa si ljubljen. Tudi ne verjam, kar piše avtor posta, da se imata rada in da je vse ostalo ok. Ni. Žal ne more biti, če si on meče oko za drugimi. Potem naj druge tudi najde. In tukaj je ključ spoznanja. Kaj pa če bodo druge z njim počele to, kar on počne s teboj? Kje piše, da jim je pisan na kožo? Nobena zavrnitev ni tako zelo boleča, kot je spoznaje, da ljubljeni osebi žal nismo všeč. Ni to samo kemija. Ni to samo zunaji izgled, barva oči, moje geste in besede. Kje je pa srce ostalo? Donna
|