Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1553 times)
Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
kako spraviti babico v SLO
03.05.2004 at 15:58:16

Imam babico staro 79 let...
Živi v Srbiji (v vojvodini)
Živi tako revno da me je sram svojega preimka.

Želim da preživi preostanek življenja nekje, kjer bi ji lahko nekdo pomagal...torej pri meni v SLO

drugače pa ima 2 sinova - k mata slo državljanstvo

Ima SLO pokojnino vendar pa srbsko državljanstvo

Ali mi morda lahko kdo pomaga z nasvetom, izkušnjo, zakonom....
Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Re: kako spraviti babico v SLO
Reply #1 - 03.05.2004 at 23:29:00

Bi bilo menda najbolje, da za nasvet povprašaš za to namenjene državne ustanove. Ziher ti bodo tam najbolj točno povedal.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #2 - 04.05.2004 at 08:15:58

Kaj pa sinova, ji ne moreta pomagati?
Ne poznam situacije, zato ne bom sodil.

Vsaj za začetek bi bila mogoče rešitev, da njena sinova, ti in še kakšen njen sorodnik zberete kaj  (mogoče 30.000 sit in še njena penzija). To bi v Srbiji skoraj moralo zadostovati da se kolikor vtoliko solidno prebije čez mesec.

Potem pa se pozanimajte v kakem centru za socialo, kakem ministerstvu za notranje zadeve.

Kolikor vem za 90 dni lahko (načeloma) brez problema pride v SLO (turistična VIZA). Jamstvo za prebivališče in morebitno kritje zdravniških stroškov pa urediš pri notarju.
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #3 - 04.05.2004 at 09:05:26

thx... Cheesy

ubistvu sam še čakam na dan ko bom prost dopoldan
Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #4 - 04.05.2004 at 09:11:54

Če ima SLO pokojnino, pol je itak carica v Srbiji.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #5 - 05.05.2004 at 12:06:35

Quote:
Če ima SLO pokojnino, pol je itak carica v Srbiji.

ja sam če si star 79 pol ti je lahko problem urejat vse potrebno vsake tri mesece da si živ... pa letat po občini in sodišču iskat apostole k so kr dragi... tak da ni prejemala pokojnine zdej pou leta in prek telefona se nismo mogl zment... tak da sedaj upam da bomo to končno uredil da bo teklo vse tko kot  bi blo potrebno že zdavnaj...

sam kar sem pa jest mislil pa je to da bi ji bilo sigurno mnogo bolje da lahko vidi pravnuka in pa da ne živi več v tisti napol podrti bajti...
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1