Quote:Sem stlacil prevec stvari v en post, to ni nikdar dobro.
1. Vsi ki promovorajo potrosnisko misel bi dali tudi jajca stran (ali pa jajcnike), ce bi pogruntal nacin, kako spremenit seks v blago. Jest pa se sprasujem, ali ne bi tebe kaj takega morda ne razveselilo? Namrec, da bi do konca izpeljal svoj argument moras najti prav to, kako skupinski seks spreminja seks v blago in tako podpira potrosnisko miselnost.
2. Namesto ideologije, lahko vzames tudi lastno teorijo, na katero pa seveda lahko vplivajo tudi bolj organizirane ideologije. Ideoloski okvir sicer olajsuje komunikacijo in vcasih priskrbi tudi aparat, ki ti olajsa akcijo.
Vendar za kakrsno koli akcijo ni niti priblizno nujno, da se zavezes katerikoli ideologiji.
3. Ti verjamem, da ti ljudje, katerih nacin razmisljanja ti je tuj, oz. ti ne pase v neko vnaprej definirano shemo predstavljajo problem. Ampak tega bos moral pa razresit kar sam pri sebi.
4. Ti samo povej kdaj in kje na Copovi te lahko najdem.
bp
Zdravo bp
Menim, da se topic loteva vprašanj, ki po moje bolj sodijo v občutenje sveta, življenja in njegovih vsebin ter manj v neko znanstveno sfero premetavanja aktualnih dejstev.
Pod 1)
Moja teza, ki jo zasledujem se pravilneje glasi, da potrošniški duh ogroža psihično integriteto in suverenost posameznika, in to s posrednim poseganjem na vsa področja našega doživljanja in izražanja življenja ( torej tudi spolnosti ).
Teza, ki mi jo pripisuješ ti sam, je mogoče kot področje bolj zanimiva za Tituda in še koga.
Okvir:
Bom pričel z mislijo psihologa Janeka Muska, da lahko spolnost brez ljubezni podivja v animaličnost, v neke vrste (samo-)posilstvo. In, če se poslužim Lacanovih besed, da zgolj ljubezen dopušča užitku, da sestopi k želji, potem velja, da je za osrečujočo spolno življenje ljubezen najbolj občutljiva erogena cona. In kaj je tukaj najbolj pomembno : Ljubezen ni zanikanje strasti.
Mnenja sem, da je to, kar mi med drugim želi prodajati potrošniški duh časa tudi to, da ljubezen "uničuje " strast, tisto tako pomebno pri zadovoljujoči spolnosti. Strast pa si ob tem spet prizadeva manipulativno definirati kot tisto nekaj s strani kulture prepovedanega, tabuiziranega, in s tem postavljanjem strasti v položaj žrtve doseže znotraj obtoječega duha časa svoj želeni cilj ( beri : sporočilo ) : Ljudje , če želite imeti zadovoljujočo spolno življenje, potem odvrzite stare nazore in se predajte strasti - v tem primeru zgolj telesni spolnosti.
V čem je "zločinskost" te manipulacije ? V tem, da se najprej agresivno manipulativno poloti resnice s tem, ko ljudem sporoča, da njihova kultura izključuje ( ali celo prepoveduje ) strast kot sestavni del spolnega življenja, vse to pa s pozicije vedenja, da vsak človek pri sebi dobro ve ( ali čuti ), da brez prisotne strasti tudi ni zadovoljujoče spolnosti.
In kaj lahko ob tako prefinjeno agresivnih sporočilih stori človek, ki je kot prvo vase negotov po drugi strani pa nezadovoljen z lastnim spolnim življenjem ? Kot bi dejal Jung - iz posode izlije umazano vodo, z njo pa tudi otroka, ki je bil skrit v tej vodi.
Torej, če prepričam ljudi, da za "pravo" spolno življenje ni potrebna ljubezen ( ampak zgolj strast ), potem iz spolnosti naredim to, kar pravi Lilith- namreč parjenje. To pa naredim tako, da na način propagande v smislu " normalnega ", naprednega, razsvetljenega, modernega idr., postopoma negiram, diskreditiram občutek osebnega intimnega prostora posameznika znotraj katerega se edino lahko tudi razvije in ohrani čustvo kot je ljubezen.
( O tem, kaj ima v naši kulturi osebni intimni prostor opraviti z ljubeznijo pa ob drugi priliki )
Pod 2)
Se strinjam
Pod 3)
Tukaj si me pa preprosto "odpravil ".
Pod 4)
Apokalipsa se že dogaja - kar na forumu

l.p. Toni