Halo Toni,
Ti si izpostavil (oz. Lilith je izpostavila) grupnega kot problem, kot nekaj kar te moti. Ko si bil povprasan, kaj te moti, si izpostavil osebno prizadetost. Zatem si to osebno prizadetost zameglenicil v ustvarjanje kulturne klime, "ki tebi ni prijazna", oz. ti ni pisana na kozo.
Posebej si poudaril, da to kulturno klimo soustvarjamo vsi in pozival k odresitvi oz. ustvarjanju klime, ki "bo bolj prijazna".
Debata, ki se razvija ni vec niti psevdo-duhovna niti psevdo-akademska, ampak cedalje bolj odkrito politicna. Tako, da gledam na tvoj poskus, po ze nekaj podobnih, ki gredo zunaj okvirov debate, da bi zadevo vrnil nazaj v struge argumenta, zal kot samo na se enega od tvojih retoricnih trikov.

Ce se vrnem k tvojem odgovoru. V mojem svetu je tudi marskikaj skodljivega, tako da tvoja trditev da v mojem svetu ni nicesar, kar bi lahko komu skodovalo, ne drzi. Med drugim stejem med skodljivce tudi ljudi, kot si ti. V mojem svetu je skodljivec vsakdo, ki ovira odprto debato, vsakdo kdor poskusa z manipulacijami doseci svoje cilje ali ovirati druge v njihovi svobodi. Skodljivec je tisti, ki poskusa zapirati prostor o cem se sme in ne sme razpravljati, skodljivec je tisti ki odlocitve iz polja javne debate premika v zaprte kroge. Pa se marsikaksen drug bi se nasel.
Sam nisem antropolog in se niti priblizno ne spoznam na seksualnost v zgodovini in razlicnih kulturah, da bi ti lahko postregel s kaksnim priblizno kompetentnim odgovorom o seksualnih normah. Govoril sem izkljucno o tvojem pisanju tukaj, tako da bom tudi tokrat ostal pri tem. Govorim o tvojih manipulacijah. Celo v zadnjem prispevku si si privoscil se eno taksno, ko mi narekujes, kaj naj bi moral v svojem odgovoru tebi vkljuciti in upostevati. Da o tem, da si si privoscil sodbe (ki jih nisi z nicemer pojasnil in utemeljil) o tem, kaj jaz zmorem in kaj ne, niti ne govorim. Manipulacija je tudi podtikanje stalisc, ki jih niti ne zagovarjam in dejanj, ki jih nisem storil (od tega da iscem zunanja zagotovila, do tega da postavljam ljudi ki prakticirajo grupnjake v vlogo zrtev, pa ce bi pobrskal bi nasel se kaj).
Koncno pa je, natanko tako kot je manipulacija zahteva, da se nekdo udelezi skupinskega seksa, utemeljena z normalnostjo tega pocetja, manipulacija tudi prepoved oz. stigma, z utemeljitvijo, da gre za odvratno in cloveka nevredno pocetje. Pri tem si bil parkrat pozvan da te svoje trditve tudi pojasnis, utemeljis, nas razsvetlis s svojim spoznanjem. Tega po mojem mnenju nisi uspel pokazat, namrec da skupinski seks razdiralno vpliva na clovekovo osebnost (kjer je lezala lepa priloznost) in na njegove bivanje v druzbi (pokazal si samo, da tak clovek ni zazeljen v druzbi, kakrsno bi si ti zelel vzpostaviti).
bp