Lilith wrote on 20.04.2004 at 12:09:05:Si mi dal sedaj asociacijo...
a ni to Jezusovo odpovedovanje v bistvu....
...mučeništvo = zavestna odločitev za trpljenje....
...pa če sem še mal predrzna...
= zavestna odločitev za nasilje nad seboj
?
Lilith, vse je odvisno od zornega kota. Kot je marjana napisala, ko se odvežeš, te boli k.......
Pa s tem ni rečeno, da si ignorantski, odbijajoč ali kakorkoli celo proti čemu. Ne po mojih izkušnjah, še bolj veš, kako in kaj.
Čist en hiter primer iz mojega enotedenskega postenja:
- je bla ena muka tam tretji dan, ko sem šel s sodelavcema na malco, pa je vse tko dišalo, hmmm, se spomnim tistih trenutkov (tretji dan je prelomnica v postu), ampak potem, ko daš to mal čez je iz dneva v dan lažje, tisto soboto ko sem začel nazaj jest , je blo čist vseeno al bi al nebi. Ampak, zaenkrat mi je fajn jest, uživat v okusih, v lastnem svobodnem izbiranju, da jem kar želim, včasih celo kar želijo drugi, pa ni mučenja, nobenega nasilja nad samim s seboj.
Skratka zdej je vsak grižljaj precej bolj doživet, kot poprej, čeprav še vedno premalo, se da še precej na tem naredit. Pa lahko je, ali pa ga ni!!! Brez težave. Čisto brez težave, to moram 2x napisat.

Sam te dimenzije, doživljanja skozi ta primer, ne more razumet nihče drug, ki ni dal vsaj podobno izkušnjo skozi. Lahko samo teoretizira.
In enako velja za vse navezave in odvezave, čisto vse.