Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9321 times)
Lilith
Ex Member

Re: Velike besede
Reply #30 - 20.04.2004 at 07:46:53

Quote:
Odvisno od rane. Lahko je toliko poceljena, da več ne boli. Da je rana bolj za spomin. Če pa še vedno boli in skeli, pol je morda res malo mazohistično. Če vsaj ne poskusiš rane toliko zakrpati, da vsaj boli in skeli ne več.

Vse ob svojem času.
Ene rane so že zaceljene, ene v naravnem procesu procesu celjenja, ene pa še kar odprte...samo vse so moje in jih ne bi dala za nobeno ceno proč od sebe.
Predstavljajo osebo, kakršna sem...in brazgotine, ki ostajajo zadaj, so spomin na pot, ki sem jo morala prehoditi, da sem postala, kar sem.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #31 - 20.04.2004 at 09:43:06

Quote:
Še vedno pa je to tudi slepitev samega sebe. Mislim na vtis. Če se zavestno trudimo narediti vtis na okolico ali na določeno osebo. Če zavestno delamo vtis, potem hočemo prikazati sebe boljše, kot je v resnici.

Recimo, da je v moje zivljenje zasla oseba, za katero zelim, da tam tudi ostane. In ker obstaja velika verjetnost, da bo tudi odsla in to zelo hitro, ce ne bom premaknil riti, potem bom pac poskusal naredit dober vtis. Casa za kaj vec kot naredit vtis navadno itak nimam. Naj zdaj sedim in cakam na cudez, da bo odkrila vso mojo enkratnost. Sem res naredil vse, ce sem se zavestno odlocil da niti ne poskusim naredit vtisa in samo cakam in opazujem?

Se mi zdi, da je to prej vprasanje kvalitete, kako sem se tega lotil. Vcasih ne gre brez tega IMHO.

bp
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #32 - 20.04.2004 at 09:49:56

Lilith wrote on 20.04.2004 at 07:46:53:
Vse ob svojem času.
Ene rane so že zaceljene, ene v naravnem procesu procesu celjenja, ene pa še kar odprte...samo vse so moje in jih ne bi dala za nobeno ceno proč od sebe.
Predstavljajo osebo, kakršna sem...in brazgotine, ki ostajajo zadaj, so spomin na pot, ki sem jo morala prehoditi, da sem postala, kar sem.

Upam da tega odnosa do sebe nisi prevec razsirila na vsa podrocja bivanja. Ce pa slucajno si, potem pa ti iz srca zelim, da nikdar ne dobis recimo mozoljev.  Tongue

... bp
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #33 - 20.04.2004 at 09:56:11

Quote:
mogoče je težava v osebi ki je prejela te besede in se preveč navezala nanje?

tegale bi si jaz morala na steno napleskat  Grin

o velikih besedah pa tolko:
sem nekoč nekomu rekla, da je vedno z mano
zdaj si želim, da bi ga že nehala vlačit s sabo  Grin
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #34 - 20.04.2004 at 14:44:37

Quote:
Recimo, da je v moje zivljenje zasla oseba, za katero zelim, da tam tudi ostane. In ker obstaja velika verjetnost, da bo tudi odsla in to zelo hitro, ce ne bom premaknil riti, potem bom pac poskusal naredit dober vtis. Casa za kaj vec kot naredit vtis navadno itak nimam. Naj zdaj sedim in cakam na cudez, da bo odkrila vso mojo enkratnost. Sem res naredil vse, ce sem se zavestno odlocil da niti ne poskusim naredit vtisa in samo cakam in opazujem?

Se mi zdi, da je to prej vprasanje kvalitete, kako sem se tega lotil. Vcasih ne gre brez tega IMHO.

bp

Jaz se pa sprašujem, a ni delanje vtisa iz razlogov ker nam je nekdo všeč, utrudljivo. Zakaj si tolikokrat ne dovolimo preprosto biti kar smo, takšni kot smo?

Vtis po moje narediš takrat ko najmanj veš in ni delovanja, da bi ga delal ali pa ga ne delal. Ker tud s čakanjem in opazovanjem smo lahko neugodni in polni samih sebe.

Pa še mala osvežitev spomina: če nekoga ljubiš, ga osvobodi. Če se vrne k tebi, je tvoj, če ne, nikoli ni bil... or something like that.

Pa ne zdaj osvobodi, da ga podiš od sebe, al pa se zapiraš pred njim ali celo prekineš v zvezo. Gre za odločitev v srcu.

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #35 - 20.04.2004 at 14:52:18

Quote:
Vtis po moje narediš takrat ko najmanj veš in ni delovanja, da bi ga delal ali pa ga ne delal. Ker tud s čakanjem in opazovanjem smo lahko neugodni in polni samih sebe.

Tudi takrat, ja. Smiley Takrat, ko se sploh ne zavedamo, da na koga vtis delamo, je vtis po moje še najbolj realen.

Tistega, ki se pretvarja, da bi neko osebo v svojem življenju obdržal, tistega bo pa življenje že samo postavilo na svoje mesto.

Pa ne misliti, da ljudje ne vedo, kdaj smo pristni in kdaj igramo.
No, ene se že da prepričat, nekaterih pa niti približno. Še sreča.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #36 - 20.04.2004 at 14:56:54

Quote:
Jaz se pa sprašujem, a ni delanje vtisa iz razlogov ker nam je nekdo všeč, utrudljivo. Zakaj si tolikokrat ne dovolimo preprosto biti kar smo, takšni kot smo?

...

bp
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #37 - 20.04.2004 at 15:01:11

Uf LittleStar pa Lilith, kak sta pa to dobro napisali! Cheesy
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #38 - 20.04.2004 at 15:23:56

Lilith wrote on 20.04.2004 at 07:46:53:
Vse ob svojem času.

Še vedno postajaš kar si!
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #39 - 20.04.2004 at 15:24:43

m wrote on 20.04.2004 at 15:01:11:
Uf LittleStar pa Lilith, kak sta pa to dobro napisali! Cheesy

res je!
Back to top

IP Logged

Amstel
YaBB Moderator
p

Reply #40 - 20.04.2004 at 15:31:55

Lilith wrote on 16.04.2004 at 08:28:07:
...gre za
spreminjanje....kot sam ugotavljaš.
Za to, da taiste besede, ki so bile v nekem trenutku pristne, niso več v sozvočju z našo bitjo, z našo dušo...

Cheesy to.
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #41 - 20.04.2004 at 15:44:44

Lilith wrote on 20.04.2004 at 14:52:18:
Pa ne misliti, da ljudje ne vedo, kdaj smo pristni in kdaj igramo.
No, ene se že da prepričat, nekaterih pa niti približno. Še sreča.

Ja res. Le da je igra tako zelo širok pojem, da ga težko dojamem, zato ga ne bi rada jemala kot negativno. Bolj je naša notranja naravnanost tista, ki je zares pomembna. Ker podobe, obnašanje, besede, to se mi zdi tisto iluzorno.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3