Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9345 times)
m
5
p

Re: Velike besede
Reply #15 - 19.04.2004 at 11:59:16

bom tule nadaljevala... bp-ju sem še dolžna odgovor, če bi rada še nasankala Wink

Lilith wrote on 15.04.2004 at 13:44:41:
Saj ga lahko imaš. Samo potem pazi, koga spuščaš v svoje življenje. Niso vsi sposobni, še manj pa so  vsi pripravljeni biti ljubeči, predani in vredni zaupanja.

Da neuš nasankala.

zdaj, lahko bi se zaprla v škatlico in življenje opazovala iz nje. samo, je gape enkrat rekel, varnost je največja iluzija Grin

zato sem se pač odločila, v sebi ustvari(ja)t tisto, kar si želim in slej ko prej se bo začelo realizirat okrog mene Smiley (oz. se že  8))

po mojem mnenju nihče od nas, vključno z mano, ni (popolnoma) sposoben biti ljubeč, predan in vreden zaupanja

tisto, da niso pripravljeni, me je pa hudo bolelo, in me trenutno zgleda še
sploh pri kom, ki je v katerem od preteklih trenutkov govoril drugače (zaradi tega sem se odločila s temle it na 'Velike besede', bo bolj pasalo kot na skupinski seks Smiley )
pri človeku, za katerega sem bila sama pripravljena it preko sebe, vedno znova - mogoče to še najbolj boli Wink

zato se zdaj pač učim živeti iz sebe, kar naredim, naredim zato, ker v sebi čutim, da je tako prav  - in se učim ne navezovat na to, kako bodo mene in moja dejanja sprejeli drugi, pričakovat potrditev, odobravanje...

(pa to ne pomeni, da mislim, da moram bit kot cota v kotu kopalnice pa pustit, da kdo po meni hodi Grin)
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #16 - 19.04.2004 at 12:09:02

m wrote on 19.04.2004 at 11:59:16:
zato se zdaj pač učim živeti iz sebe, kar naredim, naredim zato, ker v sebi čutim, da je tako prav  - in se učim ne navezovat na to, kako bodo mene in moja dejanja sprejeli drugi, pričakovat potrditev, odobravanje...

(pa to ne pomeni, da mislim, da moram bit kot cota v kotu kopalnice pa pustit, da kdo po meni hodi Grin)

Ja, Marjana, to je to. Jaz tudi.

Nekje drugje si me vprašala, zakaj čutim potrebo se opravičevat in pojasnjevat. Zaradi tega, ker tako čutim. Samo v omenjenem primeru ni šlo za opravičevanje, ampak zgolj za pojasnjevanje. Ker sem čutil tako v sebi.

Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #17 - 19.04.2004 at 12:13:48

po mojem mnenju nihče od nas, vključno z mano, ni (popolnoma) sposoben biti ljubeč, predan in vreden zaupanja

Če res tako čutiš, potem pa še toliko bolj verjamem, da ti je knjižica Zavedanje blizu.
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #18 - 19.04.2004 at 12:43:47

Llilith, ti misliš drugače?
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #19 - 19.04.2004 at 13:46:26

Jaz čutim drugače, ja.

Pa težko je to ubesedit.
Saj je meni ta knjiga (Zavedanje) tudi olajšala eno hudo stisko enkrat...ampak ko sedaj razmišljam za nazaj, sem se s tem zavedanjem samo umetno kratkoročno izognila res hudemu trpljenju...ki pa je bilo potrebno takrat...ker je to naraven proces zdravljenja moje duše.

Zdaj smo spet tam, ko jaz ful razlikujem med dušo in duhom. Saj sem že nekaj poskusila ubesedit to razliko....samo je to najlažje začutiti. Skratka moja izkušnja je takšna...da z zavedanjem moje življenje postaja nekako bolj sterilno....manj polno no...oz. da siromaši mojo dušo medtem ko jača duha...

Eh, Marjana, pa saj sploh ne znam prav razložiti no... Sad

Samo to ti lahko rečem, da res čutim drugače.
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #20 - 19.04.2004 at 14:10:28

Lilith wrote on 19.04.2004 at 13:46:26:
Saj je meni ta knjiga (Zavedanje) tudi olajšala eno hudo stisko enkrat...ampak ko sedaj razmišljam za nazaj, sem se s tem zavedanjem samo umetno kratkoročno izognila res hudemu trpljenju...ki pa je bilo potrebno takrat...ker je to naraven proces zdravljenja moje duše.

Saj ravno to piše v Zavedanju. Wink Da ti nihče ne more pomagat. In šele ko dovolj trpiš, se lahko osvobodiš. Osvobodiš vsega, kar ni 'tvoje', v kar te sili družba ... in konec koncev tvoje lastne rane.  Undecided

Quote:
Zdaj smo spet tam, ko jaz ful razlikujem med dušo in duhom. Saj sem že nekaj poskusila ubesedit to razliko....samo je to najlažje začutiti. Skratka moja izkušnja je takšna...da z zavedanjem moje življenje postaja nekako bolj sterilno....manj polno no...oz. da siromaši mojo dušo medtem ko jača duha...

Eh, Marjana, pa saj sploh ne znam prav razložiti no... Sad

bom pustila odležat Wink

Govorili sva o temle: "po mojem mnenju nihče od nas, vključno z mano, ni (popolnoma) sposoben biti ljubeč, predan in vreden zaupanja" (ravno zaradi lastnih ran, imho)

Ker vedno zagovarjam to, da vsak govori (piše) zase: zase vem, da nisem vedno/do vsakogar (brezpogojno) sposobna biti ljubeča, predana in vredna zaupanja.
Je pa to vsekakor moj cilj. Smiley

(pa ne na ta način, da bi hodila preko sebe - sem že poskušala, pa sem obvezno vsakikrat padla v brezno egotripa Wink - aja, moj egotrip je to, kak sem jaz boga, kak drugi grdo delajo z mano - 'žrtev'  Grin )
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #21 - 19.04.2004 at 14:22:08

m wrote on 19.04.2004 at 14:10:28:
Saj ravno to piše v Zavedanju. Wink Da ti nihče ne more pomagat. In šele ko dovolj trpiš, se lahko osvobodiš. Osvobodiš vsega, kar ni 'tvoje', v kar te sili družba ... in konec koncev tvoje lastne rane.  Undecided

Jaz sem takrat uporabila ono tehniko...ko se opazuješ "izpod stropa" in vidiš sebe, kako trpiš...un tvoj del "pod stropom" pa ni čustveno vpleten in se zaveda, da je bolečina minljiva...

Glede lastne rane pa...mogoče je tu razlika med nama... jaz se je nočem osvoboditi...pa upam, da to zdaj ne zveni mazohistično, ker v osnovi nisem neki mazohist.

Quote:
Govorili sva o temle: "po mojem mnenju nihče od nas, vključno z mano, ni (popolnoma) sposoben biti ljubeč, predan in vreden zaupanja" (ravno zaradi lastnih ran, imho)

Ne vem. Jaz celo poznam osebo, ki jo povsem kot takšno doživljam. Pa mislim, da ni to kakšna moja idealizacija. No saj ta oseba tudi bere prispevke na tem forumu...in če sem v zmoti, se mi bo gotovo tako ali drugače oglasila.

Drugače pa sem jaz imela bolj v ospredju misli prepričanje, da nisem sama za vse, kar se mi dogaja, odgovorna. Da se dogajajo tudi stvari izven dometa mojega vplivanja. Se mi zdi, da se tudi tu najini prepričanji razlikujeta. Zato jaz želim biti selektivna pri spuščanju ljudi v lastno življenje.

Quote:
(pa ne na ta način, da bi hodila preko sebe - sem že poskušala, pa sem obvezno vsakikrat padla v brezno egotripa Wink - aja, moj egotrip je to, kak sem jaz boga, kak drugi grdo delajo z mano - 'žrtev'  Grin )

In iz najinih drugačnih izhodišč je edino logično, da imam jaz drugačen egotrip (samo probaj me žrtev narest, pa te razbijem ko ...) Grin
Saj se napol hecam, no...malo pa tud resno mislim.

Smiley
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #22 - 19.04.2004 at 14:39:04

Knjiga Zavedanje de Mellota je tudi meni zelo pri srcu. Sem pa jo razumela nekoliko drugače, recimo kar se tiče čustev. Ne gre za kakšno odrekanje, zanikanje čustev in s tem, sebe, duše in duha. Gre za zavedanje. Se  mi zdi, da je tu nekaj takih stavkov:

"Pred razsvetljenjem sem bil malodušen, po razsvetljenju sem še naprej malodušen. Toda je razlika: ne istovetim se več s tem."

"Antipatija je bila še vedno v meni. Ni izginila, toda ni več ovirala. Tisto, česar se zavedate, obvladujete; česar se ne zavedate, to obvaduje vas. Vedno smo suženj tistega, česar se ne zavedamo. Ko se nečesa zavemo, se tega osvobodimo. Še vedno obstaja, a ne vpliva na vas. Ne obvladuje vas, niste zasužnjeni."

"Mnogi napačno domnevajo, da odsotnost negativnih čustev jeze, zamere, sovraštva pomeni, da v določeni situaciji ne boste ničesar naredili. Ne in ne! Morda res niste čustveno zavzeti, vendar boste ukrepali. Postali boste zelo občutljivi za stvari in ljudi okrog vas. "

Tako nekako sem ga začutila. Da z zavedanjem še vedno čutim, da pa to ne obvladuje več mene, s tem pa pridobim na občutljivosti.

Pa saj ne vem, če znam to prav povedat.
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #23 - 19.04.2004 at 14:45:16

Lilith wrote on 19.04.2004 at 14:22:08:
Jaz sem takrat uporabila ono tehniko...ko se opazuješ "izpod stropa" in vidiš sebe, kako trpiš...un tvoj del "pod stropom" pa ni čustveno vpleten in se zaveda, da je bolečina minljiva...

te tehnike se pa ne spomnim... je pa res, da tako jaz čutim in se dojemam: (sem že večkrat razlagala) kot ocean, ki ga na gladini sicer včasih bolj, včasih manj burkajo vetrovi in (čustvene) nevihte, v globini je pa popolnoma miren, OK Smiley

Quote:
Glede lastne rane pa...mogoče je tu razlika med nama... jaz se je nočem osvoboditi...pa upam, da to zdaj ne zveni mazohistično, ker v osnovi nisem neki mazohist.

kakšno rano pa imaš, in zakaj jo hočeš obdržat?
(mi lahko tudi na privat odgovoriš, to se mi zdi izredno zanimivo)

Quote:
Ne vem. Jaz celo poznam osebo, ki jo povsem kot takšno doživljam. Pa mislim, da ni to kakšna moja idealizacija. No saj ta oseba tudi bere prispevke na tem forumu...in če sem v zmoti, se mi bo gotovo tako ali drugače oglasila.

pol je pa ta oseba že realizirana Wink
jaz pač še utiram svojo potko tja Smiley

Quote:
Drugače pa sem jaz imela bolj v ospredju misli prepričanje, da nisem sama za vse, kar se mi dogaja, odgovorna. Da se dogajajo tudi stvari izven dometa mojega vplivanja. Se mi zdi, da se tudi tu najini prepričanji razlikujeta. Zato jaz želim biti selektivna pri spuščanju ljudi v lastno življenje.

odgovorna si za svoje življenje. popolnoma. kot tudi jaz. ker sva različni osebi, z različno 'preteklostjo' in izkušnjami, bi pač tudi v popolnoma enakih okoliščinah različno reagirali.
pa na koncu verjetno obe prišli do istega.  Grin

je pa res, da jaz poskušam, kljub temu da sem 'nasankala', iti preko tega, se ne zapreti (ker med drugim čutim tudi to, da ko se zapiram, ustavljam tok energije) - vendar vse s svojim tempom, kolikor pač v kakem trenutku zmorem

tako da jaz pač dam vsakemu priložnost, če pa se s kom ne ujamem, pa poskusim spustit in zarad tega ne travmirat Grin
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #24 - 19.04.2004 at 15:42:50

m wrote on 19.04.2004 at 14:10:28:

Ko se začneš zavedati, se spoznavati, začneš razumevati, videti stvari na več načinov iz večih perspektiv...
In ker stvari poznaš, poznaš vzroke in posledice, poznaš sebe, potem nek vzorec ali prepričanje obdržiš, in postane tvoje, oz. prepričanje izničiš, rečeš to je laž in nehaš verjeti in te več ne more prizadeti. Ker ti veš, da to ni res, in ne rabiš od drugih, da ti to potrdijo.

In postaneš samostojen, neodvisen, na nek način.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #25 - 19.04.2004 at 15:43:44

zato sem se pač odločila, v sebi ustvari(ja)t tisto, kar si želim in slej ko prej se bo začelo realizirat okrog mene Smiley (oz. se že  8))

...........................

bp (ki sicer misli, da razen velikih dejanj, skoraj ni boljsega kot velike besede, za naredit velik vtis. glede na to, da zmajev ni vec ravno v izobilju in da je gobcat bistveno bolj enostavno kot pa kaj naredit, pa ker tudi svet ne bo ravno ustavil in pocakal, da se iz kaksne zavaljene bube morda razvije metulj, je treba uporabit sredstva, ki so na razpolago Tongue)

((aja, pa še to, mogoče je pa še boljš okrog sebe ustvarjat tisto kar si želiš in ne samo v sebi))
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #26 - 19.04.2004 at 16:09:13

m wrote on 19.04.2004 at 14:45:16:
te tehnike se pa ne spomnim... je pa res, da tako jaz čutim in se dojemam: (sem že večkrat razlagala) kot ocean, ki ga na gladini sicer včasih bolj, včasih manj burkajo vetrovi in (čustvene) nevihte, v globini je pa popolnoma miren, OK Smiley

Ha, jest pa sebe včasih vidim kot roknrol bend.

Osnova je ritem sekcija z basom in bobni, ki poskrbi za osnovno stimungo (hitro, pocasi, zivahno, turobno) in strukturo, potem so tukaj kitare, ki naj bi poskrbele za neko melodijo, pol se pa tam nad tem se nekdo ves cas neki dere.

Saj za kaksen performans se se spravim skupaj, ampak na vajah je pa vcasih cista kakofonija.

Tongue

bp
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #27 - 20.04.2004 at 02:18:31

Quote:
bp (ki sicer misli, da razen velikih dejanj, skoraj ni boljsega kot velike besede, za naredit velik vtis. glede na to, da zmajev ni vec ravno v izobilju in da je gobcat bistveno bolj enostavno kot pa kaj naredit, pa ker tudi svet ne bo ravno ustavil in pocakal, da se iz kaksne zavaljene bube morda razvije metulj, je treba uporabit sredstva, ki so na razpolago )

Se strinjam.

Še vedno pa je to tudi slepitev samega sebe. Mislim na vtis. Če se zavestno trudimo narediti vtis na okolico ali na določeno osebo. Če zavestno delamo vtis, potem hočemo prikazati sebe boljše, kot je v resnici. Lahko izrekamo velike besede. Zdaj je vprašanje, koliko nam okolica naseda. Lahko delamo tudi velika dejanja, pa spet odvisno kakšna dejanja so to. Kaj bo na nekoga naredilo vtis. Če naprimer v busu odstopimo sedež starejšemu človeku, smo naredili vtis na okolico. Okolica to odobrava in smo ponosni. Pri tem pa se v naši glavi lahko plete nič, ker smo to naredili podzavestno in smo na to pozabili, ali pa pomislimo, koji k... je zdaj prišel tale, da sem moral vstati. No saj ne bi bilo treba, ampak, kaj bi si pa pol mislili o meni če ne bi vstal?

Sem prejle verjetno naredil vtis na banko, ko sem po banka netu plačal vse položnice v roku. Majku jim, kolk je teh položnic. Roll Eyes Grin
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #28 - 20.04.2004 at 02:43:15

lola wrote on 19.04.2004 at 14:39:04:
"Antipatija je bila še vedno v meni. Ni izginila, toda ni več ovirala. Tisto, česar se zavedate, obvladujete; česar se ne zavedate, to obvaduje vas. Vedno smo suženj tistega, česar se ne zavedamo. Ko se nečesa zavemo, se tega osvobodimo. Še vedno obstaja, a ne vpliva na vas. Ne obvladuje vas, niste zasužnjeni."

Mislim, da je to odvisno od tega, kaj je to, kar je v tebi.  

Tisto česar se zavedate obvladujete. Lahko, ampak če smo dovolj močni, da to obvladamo. Lahko se nečeza zavemo in nas pol to še bolj razžira. Ker ko se tega nismo zavedali, nas v bistvu to ni razžiralo.
Vedno smo suženj tistega, česar se ne zavedamo. Ko se tega zavemo, moramo dat ven. Popolnoma. Če to ne storimo, smo še večji sužnji.
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #29 - 20.04.2004 at 02:49:25

Quote:

Odvisno od rane. Lahko je toliko poceljena, da več ne boli. Da je rana bolj za spomin. Če pa še vedno boli in skeli, pol je morda res malo mazohistično. Če vsaj ne poskusiš rane toliko zakrpati, da vsaj boli in skeli ne več.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3