Iga, na zacetku si napisal:
Quote: Zakaj sploh ljudje tako z lahkoto izrekamo takšne velike besede, ko pa se zavedamo, da se sčasoma lahko vse spremeni?
ker se vse v materiji spreminja, mi sami pa ostajamo (izvorno) nespremnjeni je očitno, da v takšnih spremenljivih okoliščinah ne moremo nikoli doseči željenega in bit popolnoma zadovoljni...ker nam vedno na koncu čas vzame, to kar smo si tako trdno prizadevali
napisal si tudi:
Quote: Tipična beseda je večno te bom ljubil-a, čeprav vemo, da tega ne moremo garantirati, pa vseeno to izrečemo.
očitno je torej, da hočemo večno ljubezen, ampak je tud zelo očitno, da je na takšen način (npr. ljubezen moz-zena) ne moremo nikoli dosect.....in res je brezveze da sami sebe slepimo in izgovarjamo te besede če hkrati vemo, da ne bodo nikoli uresničene
Iga:
Quote:Kdo pravi da nismo zadovoljni? Ravno to spreminjanje nam daje pestrost življenja.
aja ? meni pa se zdi, da nam to, ko pravimo "večno te bom ljubil" in kasneje le-to ni uresničeno, ne prinaša kakšnega večjega zadovljstva, kvečjemu kratkotrajno ali dolgoročno "slepenje" samega sebe in drugih
zakaj bi sploh nekdo rekel "večno te bom ljubil" (želim, hočem večno zadovoljstvo), če bi si v resnici želel "pestrega" spreminjanja med zadovoljstvom in trpljenjem ?
Iga:
Quote:Če bi bi ne bilo spreminjanja, bi bilo vse monotono in nezanimivo. Če zdaj nismo materija, kaj smo?
mi (individualne nematerialne duše) ostajamo večno nespremenjeni glede na materijo, kar pomeni da ostajamo vedno enaki in z enakim namenom in v enaki vlogi (sluga Boga)
ampak duhovno življenje v službi Boga ne pomeni nikakršne monotonosti, ampak pomeni duhovno raznolikost, ki je materija nikoli ni spospbna proizvest
z našimi nepoplnimi čuti in mindom, nikoli ne moremo razumeti duhovne raznolikosti....ampak dejstvo, da se materija (materialno telo) lahko spreminja le na podlagi duše (duhovnega telesa) nam jasno kaže, da nekaj kar je v posledici mora bit tudi v izvoru
če je materialno telo sposobno čutenja, misljenja, svobodne volje in aktivnosti je logično, da so te lastnosti tudi v duhovnem telesu, v nas
mi (duše) pa imamo taksne lastnosti, ker ima tud Vrhovna Oseba (Bog, Krishna) takšne lastnosti
zato v duhovnem nematerialnem stanju lahko mi izkušamo neopisljivo zadovoljstvo (cutenje, misljenje, svobodna volja-ljubezen), vendar takrat so naše aktivnosti čiste, kar pomeni da niso materialno umazane in kar pomeni da nimamo nikakršne zelje služiti sebi (ego) ampak prostovoljno in vdano služimo Njemu....in šele takrat smo lahko "večno" zadovoljni
jasno pa je, da "duhovne sfere" sedaj ko smo materialno pogojeni ne moremo kar tako sami naspekulirat in izvajat neke aktivnosti za katere mislimo da nas bodo pripeljali do tega, ampak moramo (če hočemo seveda) vzeti zavetje realiziranih svetih oseb, ki so videle Resnico, in samo po njihovih navodilih lahko odstranimo našo več miljonov-življensko materialno umazanijo
človeška oblika je zelo redka, je pa edina ki nam omogoča spoznati Resnico, zato je zelo nespametno iti skozi zivljenje brez spraševanja o svojem obstoju in o razlogih zakaj moramo trpeti štiri materialne nadloge (smrt, rojstvo, bolezen, staranje), ko pa si tega nobeden od nas ne želi