Lilith wrote on 19.04.2004 at 14:22:08:Jaz sem takrat uporabila ono tehniko...ko se opazuješ "izpod stropa" in vidiš sebe, kako trpiš...un tvoj del "pod stropom" pa ni čustveno vpleten in se zaveda, da je bolečina minljiva...
te tehnike se pa ne spomnim... je pa res, da tako jaz čutim in se dojemam: (sem že večkrat razlagala) kot ocean, ki ga na gladini sicer včasih bolj, včasih manj burkajo vetrovi in (čustvene) nevihte, v globini je pa popolnoma miren, OK
Quote:Glede lastne rane pa...mogoče je tu razlika med nama... jaz se je nočem osvoboditi...pa upam, da to zdaj ne zveni mazohistično, ker v osnovi nisem neki mazohist.
kakšno rano pa imaš, in zakaj jo hočeš obdržat?
(mi lahko tudi na privat odgovoriš, to se mi zdi izredno zanimivo)
Quote:Ne vem. Jaz celo poznam osebo, ki jo povsem kot takšno doživljam. Pa mislim, da ni to kakšna moja idealizacija. No saj ta oseba tudi bere prispevke na tem forumu...in če sem v zmoti, se mi bo gotovo tako ali drugače oglasila.
pol je pa ta oseba že realizirana

jaz pač še utiram svojo potko tja
Quote:Drugače pa sem jaz imela bolj v ospredju misli prepričanje, da nisem sama za vse, kar se mi dogaja, odgovorna. Da se dogajajo tudi stvari izven dometa mojega vplivanja. Se mi zdi, da se tudi tu najini prepričanji razlikujeta. Zato jaz želim biti selektivna pri spuščanju ljudi v lastno življenje.
odgovorna si za svoje življenje. popolnoma. kot tudi jaz. ker sva različni osebi, z različno 'preteklostjo' in izkušnjami, bi pač tudi v popolnoma enakih okoliščinah različno reagirali.
pa na koncu verjetno obe prišli do istega.

je pa res, da jaz poskušam, kljub temu da sem 'nasankala', iti preko tega, se ne zapreti (ker med drugim čutim tudi to, da ko se zapiram, ustavljam tok energije) - vendar vse s svojim tempom, kolikor pač v kakem trenutku zmorem
tako da jaz pač dam vsakemu priložnost, če pa se s kom ne ujamem, pa poskusim spustit in zarad tega ne travmirat