Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 3972 times)
exorcist
Ex Member

subliminalna (skrivna) sporočila
14.04.2004 at 22:21:32

Kkao gledate na to stvar:

James Vicary, an advertising expert, went into a 1950s movie theater to test his devious new tool for persuading others: subliminal advertising.

During the movie he allegedly flashed the commands "EAT POPCORN" and "DRINK COKE" so fast that the unsuspecting audience couldn't consciously see the words. Vicary claimed Coke sales jumped 18.1% and popcorn sales leaped 57.7%.

/..../

Primer:
Zanimivo je tudi to, da če recimo zavrtimo določene komade znanih glasbenih skupin, npr. Queen in Led Zeppelin , nazaj (backward), da dobimo govor oziroma hvalnice Satanu pri Led Zeppelinu in poziv h kajenju "trave" in "I LOVE LUCIFER" pri Queen. Naklučje? Verjetno da. Morebiti pa se res kaj skriva v ozadju teh sporočil, okultizem?

Primer:

Tale posnetek, od Beatlesov in sicer je to nekaj kar lahko slišimo v presledku med komadoma I'm So Tired in Blackbird. Ko to poslušamo naprej, slišimo le neko momljanje, ki ni razumljivo. Ko pa to obrnemo, se pa da razumeti besede: "Paul is dead, man. Miss him, miss him, miss him." Oziroma, če prevedem: "Paul je mrtev, človek. Pogrešam ga, pogrešam ga, pogrešam ga."

več......

http://www.novaknet.com/~zmenki/forum/viewtopic.php?p=177&sid=6a4983fa0695fb7ef4...
Back to top

IP Logged

Andres
5

Re: subliminalna (skrivna) sporočila
Reply #1 - 14.04.2004 at 22:24:54

Od tega maš cel topic tukaj.   Pa nehi že vsak dan metat linke od teh tvojih zmenkarij. Sam s sabo se zmeni pa bo.

Andres
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #2 - 14.04.2004 at 22:34:01

Andres wrote on 14.04.2004 at 22:24:54:
Od tega maš cel topic tukaj.   Pa nehi že vsak dan metat linke od teh tvojih zmenkarij. Sam s sabo se zmeni pa bo.

Andres

zastonj reklama je zastonj reklama.... Grin  

Daj Andres, nehaj no, link sem pastal zato, ker je nekdo drug postavil vprašanje na mojem forumu, pa se topik delno nanaša na njegovo vprašanje, ne pa da bi si delal reklamo, ker tak ne bi imel nič od tega!
Back to top

IP Logged

Me&MySelf
Guest

Reply #3 - 14.04.2004 at 23:11:21

Hm, tole je pa zelo zanimivo. Upam da je to slučajnost... Undecided
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #4 - 14.04.2004 at 23:21:03

Quote:
Hm, tole je pa zelo zanimivo. Upam da je to slučajnost... Undecided

Zanimivo, kaj? Jaz sem gledal film, in sila čudno, da  pridejo tako lepi stavki, ki slavijo Satana, če jih narobe beremo? Povedi, ne samo stavki.... pa vse lepo povezano,,,
Back to top

IP Logged

DaBi
Ex Member

Reply #5 - 14.04.2004 at 23:29:35

Zarota ti rečem, za-ro-ta  8)
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #6 - 15.04.2004 at 08:09:09

exorcist wrote on 14.04.2004 at 23:21:03:
Povedi, ne samo stavki.... pa vse lepo povezano,,,

Ja, zgleda, da Lucifer tut neki počne tuki. Med drugim nam, če narobe preberemo, sporoča lokacijo za džamijo: Hala Tivoli. (I lov' it - Alah).  Grin

Sicer pa popkorn pa to, lahko, da je kej s hipnozo našega astralnega telesa povezan.

Sem pa tut jst neki gledala, en poskus, dvema dvojčicama sta ločeno dal vsaki najprej zjutrej za poslušat eni tak veder cd, drugi pa bl otožno glasbo. In pol so ju opazoval. Obe sta postavil v shoping center. Prva je bla vsa happy, pa je nabavla sandale, pa klobuček ..., drugi se pa ni kej dal prou preveč, tja je šla v knjigarno (s tem ne pravim, da mi k beremo knjige, da smo otožni). Tko so razložil, da določene vibracije ustvarjo določeno kemijo v možganih, k pol sprož tako al pa drugačno fizično ne/aktivnost. Mogoče je to tut osnova hipnoze? Če ne hipnoze, pa sugestije. Ja sej, če je kej žalostnega v kinu, pol vsi jokajo, a je to tut neka kolektivna sugestija. No, ja ...  Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #7 - 15.04.2004 at 08:13:57

A zato jaz tolikokrat v knjigarno zavijem? Shocked

Drugače pa - osebno ne bi enačila subliminalnih sporočil s temi reverse sporočili. Pri prvih so sporočila pod pragom naše zaznave. Pri drugih pa jih zaznavamo, le dekodiramo jih ne zavestno.
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #8 - 15.04.2004 at 08:14:59

Se moram takoj popravt. Zgleda, da tut subliminalno povezujem Alaha pa terorizem. Lep dokaz.  Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #9 - 15.04.2004 at 08:25:16

Lilith, kdo in kako lahko nekdo vpliva na nas na nezavednem nivoju? Ali je čustvena manipulacija zavedni nivo?  Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #10 - 15.04.2004 at 08:37:29

A ni nezavedno vedno prisotno, v vsaki komunikaciji, čustvovanju, ravnanju? Mislim, saj ga ne moreš izklopit in rečt npr., sedaj pa komuniciram izključno na zavestnem nivoju.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #11 - 15.04.2004 at 10:26:55

lola wrote on 15.04.2004 at 08:37:29:
A ni nezavedno vedno prisotno, v vsaki komunikaciji, čustvovanju, ravnanju?

je, dokler ni ozaveščeno
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #12 - 15.04.2004 at 11:04:08

Mislim, da je ozaveščanje proces, ki traja vse življenje, da ni nikoli končan.
Back to top

IP Logged

goinup
3

Za nosom...
Djibuti
Reply #13 - 15.04.2004 at 12:05:18

Meni se zdi, da so te scene s coca colo in podobnimi zadevami se najmanj, kar nam delajo...
Back to top

Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.&&Ap,&&G

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #14 - 15.04.2004 at 12:09:32

goinup wrote on 15.04.2004 at 12:05:18:
Meni se zdi, da so te scene s coca colo in podobnimi zadevami se najmanj, kar nam delajo...

imaš kar prav, še posebej, če pomislim na razna subliminalna in podobna sporočila, ki jih dobivamo iz raznih afer ala SIB etc.

(pomembno, da si v pravi stranki in da pokradeš dovolj pa ti bo lepo v tej deželi  Wink)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2