Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 12926 times)
Gru Gru
YaBB Moderator
p

Re: Ribji maskaker v Dravi
Reply #15 - 12.04.2004 at 15:23:42

Si pa huda šiba božja,

a ni dovolj, da sem že sam vse odkril.

Grem zdele na Brezje po kolenih....  Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #16 - 12.04.2004 at 17:18:09

Men je pa čist vseeno, kako je Jezus ribe jedel.

Jaz jih imam rad pečene, pa lepo tržaška omaka gor. Njam. Ali pa kakšen dober brodet. Wink Grin
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #17 - 12.04.2004 at 17:19:40

Gru Gru wrote on 12.04.2004 at 15:23:42:
Grem zdele na Brezje po kolenih....  Grin Grin Grin

Edi a nisi že malo prestar za po kolenih hodit? Pazi, da si meniskusev preveč ne obrabiš. Grin Wink
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #18 - 12.04.2004 at 17:35:30

Smiley
dragi edi

samo ne mi po kolenih hodit Roll Eyes

vse ti je odpuščeno Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

džizst krajst kaj si človek lahko
z enim samim komentarjem nakoplje Roll Eyes
Kiss Kiss Kiss

Iga maš prov,
še zmeri so bolš ribe
kot pa nore krave  Wink
Kiss Kiss Kiss
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #19 - 12.04.2004 at 18:15:16

Stojchy, tukaj ti je Edi čisto korektno povedal, kaj si misli o tem, kar si povedal, nisi nič utemeljil ali se ozrl na znanstvene dokaze, ampak si trdoglavo načel s samsvojo teorijo. Jezus je bil Žid, to je fakt, in ti dobro veš, kako pravoverni ljudje so Židje, kaj dajo na svojo kulturo, da se striktno držijo tradicije in izročila. Če ne verjameš, si jih lahko greš pogledat v Izrael na zid obkokovanja ali pa v kak kibuc oziroma sinagogo, sicer bi se tudi že zdavnaj asimilirali. Namreč tudi v Svetem pismu je omenjena paša (judovska velika noč), kjer so uživali velikonočno jagnje, torej meso. Če Jezus ne bi spoštoval teh svetopisemskih verskih pravil in obredov, bi zaziher to nekje omenil, da je meso prepovedano uživati, pa o tem ni ne duha ne sluha, niti namiga, torej zgolj lahko ostaneš pri špekulacijah in domnevah. Tudi sam je rekel, da ni prišel spreminjat zaveze, ampak je dopolnjevat, se pravi nadgradit. Potemtakem Mojzesova zaveza ne izgubi ničesar ne veljavi. Navedi mi en samcat odstavek iz SP, ki naj bi nakazoval, da Jezus ali njegovi učenci niso uživali mesa, niti rib? Ne boš ga našel.... Jezusu bi to zagotovo večkrat omenil in poudaril, če bi dal kako posebno veljavo tem rečem, naj se ne je meso. Riba je celo simbol krščanstva in so jo prvi kristjani malali na različne katakombe in podzemne tunele, kjer so se skrivali pred rimskimi preganjavci....

Požvižgal si se tudi na tisoče strokovnjakov in zgodovinarjev iz RKC, ki te reči preučujejo že stoletja, ne rečem, če se ne strinjaš z njimi, ampak ti imaš odklonilen in omalovažujoč odnos do teh ljudi...

Oprosti, Stojchy, ampak ti tudi znaš biti včasih zelo trmoglav! Tongue

Drugič, ne spomnim se, da bi kdorkoli lovil ribe z dinamitom, to je bilo včasih, ko še ni bilo elektrarn in so ribe prišle iz Donave. Ker čeglih bi sedaj vrgel dinamit, ne bi dobil niti piškave ribe, ko pa Dravo prehodim z ribiški čevlji, še kopal sem se ob tem letnem času, ker je voda res deroča in mi je spodrsnilo.... Grin
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #20 - 12.04.2004 at 18:27:19

Quote:
Pa nič. Sem ti mislil kakšno skrivnost zaupat. Wink Tongue

Polagalka pa je taka teleskopska palica, ki je izredno dolga in nima nobenega mehanizma gor. Samo laks privežeš nanjo, tako dolgega kot je palica. In potem lahko vabo in plovec kar polagaš v vodo. Ti ni treba metati. Mislim, da na vašem koncu tem palicam rečete tekmovalke. Uradno pa se jim reče polagalke. Ker vabo položiš v vodo in ne mečeš.

Aja, tekmovalka.... JA, seveda, da lovim tudi s tekmovalko, ampak s to ne dobiš večjih rib, ker moraš za podusti in vecje ribe zelo daleč vreči, pa imeti špolo, da ribo počasi mantraš, drugace ti utrga, pa tudi dokaj debel laks, za tekmovalko si jaz dam kako 0,18 debel laks in predvrvico 0,16 mm, pa zelo majhen plovec in trnek, tiste med najmanjsimi, ker zelenika ne potegne fejst, kak pipne, moras takoj zategnoti.... AMpak moram ti reci, ker so te male ribice med najboljsi, velike so kot srdelice, tak da jo celo ješ in ti ni treb ven iskati kosti. Prej jih nakrmim s prgo ali kako drugo hrano, da jih privabim....Samo toti okoliš, ki jaz lovim je tezko najti lepi plac, ker je okrog šuma in vse zarascenno, pa je tezko shajati s 5m bantrlego, ne da bi vse zamotal in potrgal. Imas pa tudi odprte place na gramozu....

Wink
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #21 - 12.04.2004 at 21:52:02

Smiley
exo na pozitivkah imaš veliko člankov velikega strokovnjaka cerkvenega zgodovinarja

dr. Franceta Susmana,

pa si jih lepo preberi,
potem pa trosi okoli svoje kvazi strokovne otrobe.

drugače pa dragi exo:

jaz zase vem od kje sem prišel in kam bom šel. Kiss Kiss Kiss

kaj misliš, ali tvoji strokovnjaki tudi to zase vejo? Grin
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #22 - 12.04.2004 at 22:58:35

stoychi wrote on 12.04.2004 at 21:52:02:
Smiley
exo na pozitivkah imaš veliko člankov velikega strokovnjaka cerkvenega zgodovinarja

dr. Franceta Susmana,

pa si jih lepo preberi,
potem pa trosi okoli svoje kvazi strokovne otrobe.

drugače pa dragi exo:

jaz zase vem od kje sem prišel in kam bom šel. Kiss Kiss Kiss

kaj misliš, ali tvoji strokovnjaki tudi to zase vejo? Grin

Ne, on je teoretik kot ti. Sta le iz istega klana, sem ga gledal v petek v Polnočnem klubu in me ni kaj preveč fasciniral, tudi po radiu sem ga poslušal, ko je govoril  za moje pojme malce "odštekane" stvari za cerkvenega zgodovinarja, ko je tvezil, kao bi pse lahko futrali tudi z brezmesno hrano, pa da je kočevska medvedka bila mirna in neagresivna, ki ni jedla mesa, to so zame štorije,....bil je jezen, ko mu je kdo oporekal po radiu ali se mu smejal, nič ni dal nikomur veljati. Par ljudi ga je vprašala tudi, zakaj je trosil o neki invaziji iz svemirja, pa je rekel, da tega on ni nikoli pisal. pHeee....  Tongue
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #23 - 13.04.2004 at 06:16:22

Smiley
exo,
če še nisi opazil,
so vsi strokovnjaki teoretiki,
izgleda, da si prebral
zelo malo znanstvenih razprav. Grin
Kiss Kiss Kiss
Back to top

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #24 - 13.04.2004 at 08:32:58

Lepa ribica...  Smiley

Ko bo pečena pa pridemo probat, če je dobra  Wink
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #25 - 13.04.2004 at 08:44:53

stoychi wrote on 12.04.2004 at 17:35:30:
Smiley
dragi edi

samo ne mi po kolenih hodit Roll Eyes

džizst krajst kaj si človek lahko
z enim samim komentarjem nakoplje Roll Eyes
Kiss Kiss Kiss

Karrrr-sss reku ssssssssreku
kolena mam že povita,
Grin Grin Grin

Leta, ma ko jih šljivi

Back to top

IP Logged

goinup
3

Za nosom...
Djibuti
Reply #26 - 13.04.2004 at 08:50:43

exorcist wrote on 11.04.2004 at 22:58:43:
Hja, to pa je ribiška skrivnost.... Cheesy Kaj to misliš s polagalko, morda palico za muharjenje ali podjemalko? Rib je vse manj v Dravi, včasih jih je bilo več, moraš vedeti, kako loviti, drugače kaj večjega od zelenik in belic ne dobiš. Grin

Zihr exploziv, a ne? Grin Grin
Back to top

Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.&&Ap,&&G

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #27 - 13.04.2004 at 09:29:08

....

za tele dravske ribice ni treba ne olja ne začimb ... so se tega navzele kar v Dravi ...

jaz ribe ne dam v usta ...

v nobenem agregatnem stanju ali pripravi
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #28 - 13.04.2004 at 09:35:22

Quote:
Men je pa čist vseeno, kako je Jezus ribe jedel.

Jaz jih imam rad pečene, pa lepo tržaška omaka gor. Njam. Ali pa kakšen dober brodet. Wink Grin

Orade pa brancini na žaru...brez kakšnih začimb...samo malo soli /začimbe zajebejo stvar/...za predjed ene pol kile škampov al pa kozic /so še boljše, ker imajo mehkejši oklep/ na buzari...krompir v kosih, zabeljen z rahlo praženimi lovkami od lignjev, pomešanimi z ovčjim sirom, pršutom, česnom in peteršiljem, solata iz paradižnika, črnih oliv, belega sira, kumar in paprik....malvazija /ma je teran glih tko dober/....aja...ambient je sploh pomemben...nekje na morju.
Pri pripravi jedi je nujno potrebno uporabljati Lajtmanov manever.

pa dober tek
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #29 - 13.04.2004 at 10:24:25

stoychi wrote on 13.04.2004 at 06:16:22:
Smiley
exo,
če še nisi opazil,
so vsi strokovnjaki teoretiki,
izgleda, da si prebral
zelo malo znanstvenih razprav. Grin
Kiss Kiss Kiss

Ja, samo če je znanstvenik, naj ne govori in se naj ne ruga in norčuje iz biologov, če ne ve, da so psi mesojedci, pa tole o NLP, to je sicer zanikal, ampak se širijo govorice... Tu po moje vžge večkrat kakšno krepko mimo... Pa direkt jezen je bil, če mu je kdo dal kako kontrico...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4