Stojchy, tukaj ti je Edi čisto korektno povedal, kaj si misli o tem, kar si povedal, nisi nič utemeljil ali se ozrl na znanstvene dokaze, ampak si trdoglavo načel s samsvojo teorijo. Jezus je bil Žid, to je fakt, in ti dobro veš, kako pravoverni ljudje so Židje, kaj dajo na svojo kulturo, da se striktno držijo tradicije in izročila. Če ne verjameš, si jih lahko greš pogledat v Izrael na zid obkokovanja ali pa v kak kibuc oziroma sinagogo, sicer bi se tudi že zdavnaj asimilirali. Namreč tudi v Svetem pismu je omenjena paša (judovska velika noč), kjer so uživali velikonočno jagnje, torej meso. Če Jezus ne bi spoštoval teh svetopisemskih verskih pravil in obredov, bi zaziher to nekje omenil, da je meso prepovedano uživati, pa o tem ni ne duha ne sluha, niti namiga, torej zgolj lahko ostaneš pri špekulacijah in domnevah. Tudi sam je rekel, da ni prišel spreminjat zaveze, ampak je dopolnjevat, se pravi nadgradit. Potemtakem Mojzesova zaveza ne izgubi ničesar ne veljavi. Navedi mi en samcat odstavek iz SP, ki naj bi nakazoval, da Jezus ali njegovi učenci niso uživali mesa, niti rib? Ne boš ga našel.... Jezusu bi to zagotovo večkrat omenil in poudaril, če bi dal kako posebno veljavo tem rečem, naj se ne je meso. Riba je celo simbol krščanstva in so jo prvi kristjani malali na različne katakombe in podzemne tunele, kjer so se skrivali pred rimskimi preganjavci....
Požvižgal si se tudi na tisoče strokovnjakov in zgodovinarjev iz RKC, ki te reči preučujejo že stoletja, ne rečem, če se ne strinjaš z njimi, ampak ti imaš odklonilen in omalovažujoč odnos do teh ljudi...
Oprosti, Stojchy, ampak ti tudi znaš biti včasih zelo trmoglav!

Drugič, ne spomnim se, da bi kdorkoli lovil ribe z dinamitom, to je bilo včasih, ko še ni bilo elektrarn in so ribe prišle iz Donave. Ker čeglih bi sedaj vrgel dinamit, ne bi dobil niti piškave ribe, ko pa Dravo prehodim z ribiški čevlji, še kopal sem se ob tem letnem času, ker je voda res deroča in mi je spodrsnilo....