Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5648 times)
Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: opravljanje
Reply #15 - 06.04.2004 at 12:33:18

Grin
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #16 - 07.04.2004 at 10:58:45

titud wrote on 06.04.2004 at 11:11:12:
Med moškimi in ženskami obstajajo na ravni biologije med spoloma pomebne razlike v dejavnikih spolne privlačnosti: moški iščejo pri  ženskah mladost, ženske pa pri moških položaj v skupini. Na ravni moške nezavedne kulture se mladost prevede v nezavedno estetsko oceno lepote, ženska preferenca položaja pa v moralno oceno premožnosti in moči.
...
Torej ne gre tolk za to, da bi bili moški bolj oberavski, samo njihova pozornost je podrejena estetskim impulzom, ki so očitnejši kot moralni impulzi pri ženskah  (ki ne bodo takoj kritiziralke moške pleše ampak bodo pa takoj dale opazko npr.  na njegov vidni statusni simbol, npr. avto, za oceno  ostale njegovega moralnega položaja pa si bodo morale ustvarit potrebno komunikacijsko okolje oz. vzdušje, ki pa vzame nekoliko več časa).

Torej, kot pri živalih... samec čim več fejst samic, da bo čim boljši rod naprej, samice čim zmožnejšega samca, da bo poskrbljeno za rod, da bo rod močan in trpežen... Evolucija nas ni prav daleč naprej pripeljala, temu se jaz vedno znova čudim.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #17 - 07.04.2004 at 12:15:15

Valentinaa wrote on 07.04.2004 at 10:58:45:
Torej, kot pri živalih... samec čim več fejst samic, da bo čim boljši rod naprej, samice čim zmožnejšega samca, da bo poskrbljeno za rod, da bo rod močan in trpežen... Evolucija nas ni prav daleč naprej pripeljala, temu se jaz vedno znova čudim.

Evolucija nas je pripeljala do tega, da smo se ljudje svoje evolucijske pogojenosti sposobni zavedat. Le tisto, česar ssmo  se kot ljudje  sposbni zavedat, smo  zmožni tud sprejet in in s tem presečt.  Dlje od tega nas evolucija  skor ni mogla pripeljat.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #18 - 07.04.2004 at 12:50:09

Valentinaa wrote on 07.04.2004 at 10:58:45:
Torej, kot pri živalih... samec čim več fejst samic, da bo čim boljši rod naprej,

Grin Grin

Ni nujno, da si za gled jemljemo samo en vzorec, narava je namreč, kar se različnih vzorcev obnašanja tiče, izredno raznolika.

Pri čebelah je naprimer ena matica, okoli katere se suče cel kup trotov ...

Pri morskih konjičkih pa so vloge spolov na nek način celo zamenjane; samica priplava, se malo poheca s samcem, vanjga odloži jajčeca ter odplava, on se pa potem sam ukvarja z mladiči ...

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #19 - 07.04.2004 at 22:17:34

Bardo_Thodol wrote on 07.04.2004 at 12:50:09:
Grin Grin

Pri morskih konjičkih pa so vloge spolov na nek način celo zamenjane; samica priplava, se malo poheca s samcem, vanjga odloži jajčeca ter odplava, on se pa potem sam ukvarja z mladiči ...

Me lahko kdo predstavi enemu takemu ekvivalentu morskega konjička v človeški podobi? Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #20 - 08.04.2004 at 09:07:41

opravljanje = attending to; slander, calumniation, calumny

klevetanje = to slander, to calumniate, to defame, to backbite Grin, to libel

gossip = klepet, čenče, opravljanje

smalltalk = klepetanje

Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #21 - 08.04.2004 at 11:30:12

Lilith wrote on 07.04.2004 at 22:17:34:
Me lahko kdo predstavi enemu takemu ekvivalentu morskega konjička v človeški podobi? Grin Grin Grin

Grin Grin Grin

Meni gotovo ne bi bilo všeč, če bi se trop zavaljenih, brezdelnih, pijavkastih trotov sukal okrog mene, ter čakal samo to, kdaj bi bila godna za pičit.  Tongue

Ljudje svoje arhetipe lahko iščemo pri kakšnih bližnjih sorodnikih z živalskega debla, sesalcih na primer. Mogoče so tudi pri njih kakšni zanimivi primeri.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Pages: 1 2