Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22
(Read 71066 times)
Lilith
Ex Member

Re: Kaj menite o skupinskem seksu?
Reply #135 - 28.04.2004 at 14:22:57

Quote:
Ta polnosti je meni slisat podobno, kot ko se njuejdzerji pogovarjajo o energijah. Pove lahko marsikaj, ampak se dosti bolj pogosto pa ne pove prav nic (oz. je to navadno salabajzenje).

bp

Bi rad kaj konkretno vprašal...ali boš ostal kar pri tej ugotovitvi?
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #136 - 28.04.2004 at 14:44:35

Lilith wrote on 28.04.2004 at 14:22:57:
Bi rad kaj konkretno vprašal...ali boš ostal kar pri tej ugotovitvi?

To je samo moj komentar na robu, napisan s svincnikom, ce koga moti ali zali se ga da poradirat.

Nimam nobenega vprasanja, vsi imamo svoje vzpone in padce, boljsa in slabsa obdobja in reci, ki jih pocnemo, brez da bi si upali priznati, zakaj jih pocnemo.

bp
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #137 - 28.04.2004 at 15:56:55

X wrote on 28.04.2004 at 11:06:12:
Skupinski seks zna biti dober pokazatelj, kako se partnerja razumeta. Kajti v kolikor med njima res ni popolnoma vse razčiščeno, bo skupinski seks neizogibno katalizator nikoli izrečenih težav med partnerjema, ki bo pripeljal razdora med njima.

Jaz pa mislim, da so prav takšne intimnosti pokazatelj, da se partnerja ne razumeta (že samo to, da se spustita v takšen seks). Razumeta v tem smislu, da med njima ni tistega razumevanja, globokega razumevanja, ko se partnerju prepustiš, daš, zaupaš do skrajnosti.

Si težko predstavljam, da se lahko partnerja zadovoljita s takšnim odnosom, no ja, partnerji se zadovoljijo z nekimi površnimi odnosi, pa če seksajo skupinsko ali pa ne. Torej, koliko so resnično zadovoljni, zadovoljni s partnerjem, z občutki ki jih doživljajo ob partnerju, z občutki, ki jih doživljajo z drugimi, z življenjem samim.

Bi težko rekla, ni smiselno karkoli govorit, se sama v takšne odnose ne spuščam, se nikoli nisem in zato ne morem nič reči. Ne bi bilo fer karkoli trditi. Saj stvari niti ne poznam.

Se sprašujem in poskušam dojeti, tako, na površen način, pa verjetno nikoli ne bom v podrobnost vedela, če ne bom sama sprobala, doživela. To pa ne bom.
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #138 - 28.04.2004 at 16:13:29

N. wrote on 28.04.2004 at 15:56:55:
Jaz pa mislim, da so prav takšne intimnosti pokazatelj, da se partnerja ne razumeta (že samo to, da se spustita v takšen seks). Razumeta v tem smislu, da med njima ni tistega razumevanja, globokega razumevanja, ko se partnerju prepustiš, daš, zaupaš do skrajnosti.

Za nikogar drugega ne moreš reči tako, samo zase. Itak si v nadaljevanju svojega posta ugotovila isto. Konec koncev vsak lahko samo reče, da česa ne razume, ne more pa podati sodbe.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #139 - 28.04.2004 at 17:11:27

Valentinaa wrote on 28.04.2004 at 16:13:29:
Za nikogar drugega ne moreš reči tako, samo zase. Itak si v nadaljevanju svojega posta ugotovila isto. Konec koncev vsak lahko samo reče, da česa ne razume, ne more pa podati sodbe.

Valentina, to kar ti delaš, posebaj pišeš, se jasno vidi, da iz koristoljubja in preračunljivosti. Hočeš, da tvoje norme psotanejo družbeno sprejemljive za celotno družbo, tako da ne boš dobila negativne povratne zanke, da ti ne bo nihče nič očital, da boš se gibala v družbi enakomislečih, kar bi ti dalo morebiti misliti, da ne delaš nekaj v redu. Verjamem, da obstojajo različne sorte ljudi, tudi taki, ki se jim grupni zdi sprjemljiv, ampak to še ne pomeni, da bomo vsi tolerirali in mislili enako.

Ampak govoriti širši množici, kakim strokovnjakom, npr. zakonskim svetovalcem in podobno, da je grupni OK, je samo pesek v oči, nikakor pa ne opravičilo za tvoje početje, da bi celotno stvari vzeli na pomenskosti in veljavi. Posebaj, kjer so prisotni že otroci v zakonu, samo pokaže, kako dejansko ste plitki nekateri, jasno pokaže, kako se "ljubite" z vašimi primitivnimi kuščarskimi možgani, zato je to zame samo golo nakladanje, ker vam gre v končni fazi samo za egoistično in sebično seksualno zadovoljitev, zato prosim ne vmešujte ljubezni v grupnjaka, ker tam je zagotovo ni, niti malo, ništa!!!!  Tongue Tongue
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

Reply #140 - 28.04.2004 at 18:55:30

Exo, kdaj sem pa jaz rekla, da jaz pa grupno *exam?
Striktno pišem o tem, kdo sploh lahko izreče sodbo o grupnem *exu.

Ti zopet blodiš nekaj brez podlage. Pa svoje sodbe ti tudi  ni problem izraziti.

Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

Reply #141 - 28.04.2004 at 19:08:04

Valentinaa wrote on 28.04.2004 at 18:55:30:

Aja, saj res, tukaj si to pobral: http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=spolnost;action=display;num=10809...
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #142 - 28.04.2004 at 19:09:03

sexorcist

(just testing, pls ignore)

Tongue bp
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

Reply #143 - 28.04.2004 at 21:48:02

BP, če že testiraš, stestiraj še tole: *ex , *exam ,*exo

Ne vem, ali sta potrebni dve zvezdici (**x), ali zadostuje ena (*ex).
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #144 - 28.04.2004 at 22:40:25

Toni_Zamene wrote on 28.04.2004 at 08:03:57:
Gon je izvor užitka, ki si ga subjekt ne želi.

Naloga želje je, da uživa v njej.

Želja, v nasprotju z gonom, noče biti zadovoljena.

Če domnevamo, da ima želja  cilj, mora ta ostati nedotaknjen.

Cilj želje je še naprej želeti.

Pri želji je pogosto tako, da se njena zadovoljitev zdi kot razočaranje.

V prehodu od želje do zadovoljitve se izgubi nekaj.

Plus-de-jouir.

Užitek in tesnoba sta dve plati iste medalje.

Jst pa, če tole zlo natančno preberem, bi si upala tko sistemizirat.

Razlika med gonom in željo:

GON
Domena: periferno živčevje, duša, srce  
Potreba:notranja, preživetje, žeja, dihanje, mir, **x
Vir: podzavestno, nravno, izvorno, reflexno, brezpogojno
Rezultat: čutno uživanje, dihanje, duševni mir, lepota in polnost                                                
Cilj:notranje zadovoljstvo

ŽELJA
Domena: mentalno/(čustveno), ego, razum
Potreba:zunanja, užitkarstvo, denar, shoping
Vir: zavestno, imputirano, oblikovano, vzgojeno, pogojeno
Rezultat: hedonizem, zloraba (čustvena, materialna, substančna), razočaranje, bivanjska praznina
Cilj:opevana iluzija sreče

Mogoče napačno uporabljamo pojem želja za stvari iz domene gona, ko rečemo želim si jesti in piti, želim dihati, ker v bistvu si nimaš to kej želet, to enostavno  veš, da moraš, brez debate, reflexno, naGonsko.

Brez vsega ostalega iz domene želje pa smo lahko. In ker se za zunanje imputiranimi potrebami ženemo, za doseganjem pojma sreče, postane ta iluzija, in njeno ne/izpolnjevanje postane razočaranje. Vedno, ko nekaj ne/potrebnega kupim, takoj zatem občutim bivanjsko praznino... Kaj sem to kupila, en kup ene barvne plastike pa bleščic. Pa Kiss proof lipstick. Halo? Ko te za brezveze ožamejo, te izpraznijo. Nepotešene želje ni več. A to je to? Razočaranje... Milnega mehurčka ni več... Ni več sanj.

Resnična izpolnitev in lepota pa sta možna, znotraj nas. Ko prisluhnemu srcu in svojemu dihu, ki nam je brezpogojno zvest, in this very moment ... Be aware! In je zato vir neomajanega in resničnega zadovoljstva, brez bivanjske praznine, ker v tej sferi, that's not even an option...  Smiley

Kakšno zvezo ima vse to s skupinskim seksom? V bistvu sem zgoraj dala čustva v oklepaj, ker ne vem, ali je kakšna razlika med čutenjem/čustvovanjem. Sicer pa tudi ne vem, ali bi skupinski bolj spadal v domeno gona ali želje, če sem že tko klasificirala. Samo iz te opredelitve pa bi lahko sledilo, ali je to vir praznine ali polnosti. Mogoče je pa tut ta opredelitev čist individualna. Sej zato/s tem se pa tut izpolnjuje namen topica.  Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #145 - 28.04.2004 at 22:52:59

Valentinaa wrote on 28.04.2004 at 18:55:30:
Striktno pišem o tem, kdo sploh lahko izreče sodbo o grupnem *exu.

Ti zopet blodiš nekaj brez podlage. Pa svoje sodbe ti tudi  ni problem izraziti.

Seveda, ti si žrtva, ki te nesramni exo obtožuje, bolje bi bilo, da sem tiho, pa da zmetamo pod preprogo; nisem rekel, da grupno seksaš, ampak za razliko od mene je to zate nekaj povsem normalnega, samoumevnega, verjetno že si, kar je sicer pristranskega pomena. Bog ne daj, da bi kaj rekel exorcist čez grupni sels, ki ga enačim s "kurbarijo", ki uničuje zakone, kjer so žrtve otroci, če jih imajo, če ne, še nekako zamižim na eno oko, ne pa ti kot žrtev, ki si simpatizer le teh aktivnosti. Pa ločuj med obsojanjem in pa konstroktivno kritiko, ne si misliti, da je vsaka šiba, ki te ošvrkne, obsodba. Tukaj se tudi sklicujem na stroko, na ljudji ki preučujejo te stvari in njihove vplive, zakar obstojajo različne študije, zakar sploh študije niso potrebne, ker tak tisti, ki ima količkaj soli v glavi, takoj opazi, kam to vodi, četudi ga včasih skomine dajejo... Tongue Tongue
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #146 - 29.04.2004 at 01:56:32

exorcist wrote on 28.04.2004 at 12:11:37:
Hm, čudno, jaz nimam pojma, o kaki zaljubljenosti ti govoriš, zelo čudne predstave o ljubezni, kajti če bi ljubil partnerja, zagotovo ne bi toleriral, da ga "sere" z drugimi, vsaj ljubosumen bi bil, zraven pa še prizadet in razočaran, kar bi se mi to zdela sprva še najrazumnejša reakcija, potem pa adijo marjetica.... Če pa je tebi vseeno, da tvoja žena seksa z večimi, pa to toleriraš, celo normalno se ti zdi, da si izmenjujete partnerje in nevemkaj, je to tvoja svobodna izbira, samo ne govorit o neki ljubezni, ampak se omeji zgolj na seks, ker na dveh stolih hkrati ne moreš sedeti, lahko pa seksaš na petih, če jih skupaj postaviš!!!!! Zelo čudne definicije ljubezni imaš, jaz takih ne poznam, ki bi se omejevale na seks z večimi partnerji, razen če gre za t.i. "vseobsegajočo" ljubezen, v kar pa dvomim..... Jaz bi prej rekel, da nisi sposoben nokogar ljubiti, pa ti je seks nadomestilo za ljubezen,  kar pa te seveda ne izpolnjuje, si fixiran samo na sex, ki pa z leti gubi na svoji moči kot ti, pa še si bolj zafrustriran.

Ampak to me pri tebi sploh ne čudi, da naletiš na take ženske, če se giblješ v taki družbi, če govoriš tako enolično, ko si že parkrat govoril, da jih večina hoče v sebi čutiti 2 in podobne reči, potem je jasno, da, hočeš nočeš, vedno naletiš na take, morda podzavestno, ker vse mečeš v isti koš, ne da bi se zavedal, da obstajajo tudi drugačne, isto velja za moške. Sicer pa zakaj se petljaš s takimi, če iščeš "boljše"?

Ja točno tako Exco. Toliko ga ljubijo, toliko se ti pari med sabo štekajo da mu privoščijo rekreacijo na drugem konjičku.   Premalo folka poznaš, pa preveč enolično literaturo bereš.

Praviš da je meni seks nadomestilo za ljubezen, ker nisem sposoben nikogar ljubiti.  Ej Exco.  Kdo govori o moji ljubezni in mojem seksu? Kaj spet pleteš. Pazi malo, da si ne boš  pletilke  v rit potlačil. OK?
Vse kar sem rekel, je da poznam ta folk ti pa že nekaj obračaš.  In ker ga poznam tudi vem kaj napišem, saj mnogi mi zaupajo.  
Ti pa itak nimaš nobenega pristopa in zato ti še zaupala ne bo nobene. Recimo tiste moje legendarne, da jih je veliko ki bi rade z dvema.   To ti še nobena ni povedala, mimo tebe pa namesto v domačo cerkev hodijo sosede seksat z dvema. S tabo sedijo na kafetu (če imaš to srečo) in normalno še razlagala ti bo sedaj, da njena želja je pa biti še z dvema. Ampak Exco je zavrt tako da se mu ne izplača govoriti, da je ravnokar dobila. Z dvema.

In ti meni praviš, da naletim SAMO na take ženske ki se gibljejo v taki družbi. Joj če bi imel dve riti bi ti rekel, da si pletilke še v drugo zatlači.   Masiraj rajši prostato s tvojimi pletilkami.  Boš imel več koristi od tega kot pa da tu nalagaš neke literarne zapiske.
Pusti  folk naj seksa kot mu paše, kako pa boš ti tvojo bodočo krotil pa itak sem nikoli ne boš napisal.
Saj veš. Mnoge bi rade z dvema.  Grin Grin Grin

Andres

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #147 - 29.04.2004 at 07:42:33

Andres wrote on 29.04.2004 at 01:56:32:
Toliko ga ljubijo, toliko se ti pari med sabo štekajo da mu privoščijo rekreacijo na drugem konjičku.  

...
Ti ga pa pihneš.

Ti pari se štekajo?
Prvič, to sploh niso pari, to so kvečjemu ljudje, ki se parijo.
Znotraj partnerskega odnosa tretji nima kaj delati - sploh pa ne v smislu posteljne rekreacije.

Me je vedno zanimalo, kaj se je zgodilo s samospoštovanjem ljudi, ki se gredo grupnjake, še bolj pa, kaj se je zgodilo s spoštovanjem do partnerja.

Dobro poznam strategijo takih tičkov, ki skušajo manipulativno prepričati svojo žrtev, da je grupni sex vendar nekaj normalnega...in če jim uspe, jim uspe tudi travmatizirati to osebo za celo življenje. To so zame zločinci. Neobčutljivost za psihološke potrebe in intimo sočloveka ter vsiljevanje lastne "normalnosti" nekomu, ki ga na ta račun kot osebo totalno zlomiš....to je zame zločin.

Pa še nekaj, Andres. Mnoge si želijo z dvema, praviš.
Koliko jih pa to v resnici naredi? Malo se zamisli, no. Pa nehaj propagirati grupni sex kot prevladujočo ali normalno stvar.

Grupni sex je izključno stvar pretiravanja, totalne bivanjske praznine, ko človeka zadovoljujejo samo še ekstremi. Tisti, ki se gre grupnega, ni daleč od tega, da si bo izmislil še sodomizem, pa pedofilijo, pa kar je še teh izkrivljenih apetitov....ker ga kvaliteten medosebni odnos s pripadajočo seksualnostjo enostavno ne zadovolji več.
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #148 - 29.04.2004 at 08:04:12

Lilith wrote on 29.04.2004 at 07:42:33:
www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/rofl.gif
Ti ga pa pihneš.

Ti pari se štekajo?
Prvič, to sploh niso pari, to so kvečjemu ljudje, ki se parijo.
Znotraj partnerskega odnosa tretji nima kaj delati - sploh pa ne v smislu posteljne rekreacije.

Me je vedno zanimalo, kaj se je zgodilo s samospoštovanjem ljudi, ki se gredo grupnjake, še bolj pa, kaj se je zgodilo s spoštovanjem do partnerja.

Dobro poznam strategijo takih tičkov, ki skušajo manipulativno prepričati svojo žrtev, da je grupni sex vendar nekaj normalnega...in če jim uspe, jim uspe tudi travmatizirati to osebo za celo življenje. To so zame zločinci. Neobčutljivost za psihološke potrebe in intimo sočloveka ter vsiljevanje lastne "normalnosti" nekomu, ki ga na ta račun kot osebo totalno zlomiš....to je zame zločin.

Pa še nekaj, Andres. Mnoge si želijo z dvema, praviš.
Koliko jih pa to v resnici naredi? Malo se zamisli, no. Pa nehaj propagirati grupni sex kot prevladujočo ali normalno stvar.

Grupni sex je izključno stvar pretiravanja, totalne bivanjske praznine, ko človeka zadovoljujejo samo še ekstremi. Tisti, ki se gre grupnega, ni daleč od tega, da si bo izmislil še sodomizem, pa pedofilijo, pa kar je še teh izkrivljenih apetitov....ker ga kvaliteten medosebni odnos s pripadajočo seksualnostjo enostavno ne zadovolji več.

Evo Lilith, ti si pa človek, ki mu ni mogoče ( kot se je izrazil nek moj znanec ) prodajati " bubrege za jaja ".

Ljudje, ki zmorejo razmišljati tako pogumno in zdravo kot ti  mi vedno znova polepšajo dan in življenje.

Back to top

Svašta.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #149 - 29.04.2004 at 08:58:17

Dobr pol, dovolte, da se tud jaz končno zjasnim: nimam predsodkov okol skupinskega sexa, mislim celo, da se mi bo v toku življenja zgodil 8)Grin, menim pa, da ga potem ne bi prakticirala v nadalje na tak način, skozenj bi šla zgolj zarad očiščenja uma; tako bi lahko tudi drugim pomagala. Mislim pa tud, da še nisem čisto pripravljena. Zdaj pa karkoli si že kdo pod skupinski sex predstavlja. Kolk jaz vidim manifestacije v njem, gre le za to, da popolnoma sprejmeš še eno osebo zraven sebe v celoti in ravno iz tega se nekako ne morem strinjat, da med dvema ni prostora za tretjega - ker en sam ne more obstajat. ???  Al kaj?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22