Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 
(Read 20676 times)
sinjeoka
5

No guts no glory!

Re: Protestiramo - otroci prihajajo!
Reply #75 - 08.04.2004 at 09:49:15

Quote:
Mah daj no, zbrihtaj se, sinja, jao Roll Eyes (pa še napisala je, da je to samo primer), you are so Undecided, eh...

na prelomu stoletja so nekateri naravoslovci dokazovali premoč in bistrost  bele rase z maritvami ... ugotovili so, da imamo belci večje lobanje ... in na velikost so vezali inteligenco

čez 15 let so ugotovili, da so merili lobanjski obseg belim moškim in črnim ženskam ...

Milena močilnik je patološki primer lastnika psov in zato, ker je bil patološki so ji pse odvzeli ... in tako skrajno patologijo primerjate z materinskim domom ...

zdrava pamet bi vam lahko povedala, da primerjate dve popolnoma neprimerljivi zadevi... tako kot v zgornjem primeru lobanjskega obsega ... ženske imamo namreč manjše glavice ...
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #76 - 08.04.2004 at 09:55:35

Materinski dom je samo hiša, v kateri živijo matere z majhnimi otroki.

Pa od kod tak odpor, tak strah, tak negativizem do tega?

Ste pozabili, da ste bili včasih sami otroci?

Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #77 - 08.04.2004 at 09:59:47

sinjeoka wrote on 08.04.2004 at 09:40:54:
zanimivo .. otroke enačiš s psi

ogabno ... primerjava materinskega doma z zanemarjenim zverinjakom ... in to celo od nekoga, ki je starš F U J

Ja pa zakaj ne bereš, kaj sem napisala.

A nisem napisala, da otroci niso psi?
A nisem napisala, da gre v tem primeru za isto, da se pojavi bojazen pred nečim novim?
A nisem to napisala?

Zakaj me obsojaš? Zakaj ne bereš, kaj pišem?

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #78 - 08.04.2004 at 10:21:10

N. wrote on 08.04.2004 at 09:59:47:
Ja pa zakaj ne bereš, kaj sem napisala.

A nisem napisala, da otroci niso psi?
A nisem napisala, da gre v tem primeru za isto, da se pojavi bojazen pred nečim novim?
A nisem to napisala?

Zakaj me obsojaš? Zakaj ne bereš, kaj pišem?

zakaj si potem napisala primerjavo, če otroci niso psi ?
argument, ki ga nato sama spodbiješ in nato vseeno pustiš

oziroma še malo huje ... nek normalen dom si postavila ob bok skrajno zanemarjenemu svinjaku...

meni je taka primera tako ogabna, da že dolgo nisem slišala česa hujšega

Jasno je, da zanemarjenega zverinjaka nobenemu sosedu ni treba gledat ... in da je "nemir" in "nesprejemanje" upravičeno

In da je skrajni čas, da počasi dojamete, da v življenju ni vse le sprejemanje ... včasih zadostuje neumešavanje ... določenih mej ne postavljamo sami, ampak so določene ...

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #79 - 08.04.2004 at 10:23:38

sinjeoka wrote on 08.04.2004 at 09:40:54:
torej če se mi sprdne lahko priredim tudi piknik za 100 otrok ... do 10 ure zvečer se lahko derejo po mili volji...

Evo, to je dobra iztočnica za debato o razliki med dobrimi in slabimi sosedskimi odnosi.

Če hočem dobre sosedske odnose, bom pred piknikom s 100 otroci šla k sosedu, ga o tem obvestila in prosila za potrpljenje tisti dan....pa čeprav mi zakon omogoča hrup do 10 ure zvečer. Mogoče bom piknik celo prestavila, če bo pri sosedovih tisti dan kdo zelo bolan... In če sem s sosedom sicer v dobrih odnosih, bo gotovo zamižal na eno oko, četudi nad idejo mojega piknika ni navdušen in se bo prilagodil. Temu se reče sklepanje kompromisov.

Analogija z mladinskim domom...
Nekaj novega se dogaja v brestrniškem okolju...stanovalce je gotovo strah, da bo njihovo življenje postavljeno na glavo....a je tak prekleto težko potruditi se, da se s čim manj odvečnih nevšečnosti za ostale vključiš v neko okolje?

Pa še to: gotovo imajo stari sedaj predsodke....kolikor poznam delovanje mladinskega doma, bodo ti predsodki kmalu izginili, samo čas je potreben...saj kot pravite...koliko pa se hrup teh otrok razlikuje od hrupa sedaj tam živečih otrok?
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #80 - 08.04.2004 at 10:33:17

Za to gre, ja, da imajo stari predsodke. Kljub temu,  da so v življenju že imeli možnost vzeti lekcijo iz odnosov, spoštovanja sočloveka in postavljanja meja. Zato bi od njih prej pričakovala sprejemanje, prej bi pričakovala, da bodo dali drugi strani možnost ter da bodo mlajše kaj naučili.

Otroci se šele učijo, in od koga se naj učijo, če ne od starejših? Kaj pa se lahko naučijo ob takšnih egoističnih reakcijah in življenju za zidom?
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #81 - 08.04.2004 at 10:51:24

lola wrote on 08.04.2004 at 10:33:17:
Kaj pa se lahko naučijo ob takšnih egoističnih reakcijah in življenju za zidom?

Da so osebne meje pomembna in nedotakljiva stvar. Wink
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #82 - 08.04.2004 at 10:59:22

Lilith wrote on 08.04.2004 at 10:23:38:
a je tak prekleto težko potruditi se, da se s čim manj odvečnih nevšečnosti za ostale vključiš v neko okolje?

evo glej...

podpis Grin

samo kaj pa potem, ko se nekdo, ki ga skušaš na lep način sezaniti z namerami, prične usajati ? ? ? in iskati neke kvazi pravice ...

a ni zdaj tako, da je tale dom še v fazi gradnje? ? ?

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #83 - 08.04.2004 at 11:08:01

sinjeoka wrote on 08.04.2004 at 10:59:22:
samo kaj pa potem, ko se nekdo, ki ga skušaš na lep način sezaniti z namerami, prične usajati ? ? ? in iskati neke kvazi pravice ...

pol pa šus v glavo Grin
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #84 - 08.04.2004 at 11:12:42

Vsak ima nedotaljive osebne meje, itak. Ampak otroci in njihove mamice jih imajo tudi. Njih se pa tukaj marginalizira. Nekako čutim, da starce najbolj moti, kakšne moralne nečistoče se bodo naselile v njihovo bližino. Halo!!! Mamice, ki se zatečejo v materinski dom niso mamice, ki so zapustile svoje otroke, ampak mamice, ki zelo skrbijo za svojega otroka, tako, da se iz nemogočih razmenr zatečejo v materinski dom.

Meni še vedno ni jasno, zakaj naj bi bila za majhne otroke potrebna protihrupna ograja. Mamice so v materinskem domu ponavadi začasno, dokler si ne uredijo razmer, torej kakšno leto, dve. Kakšen hrup pa povzuroča enoleten ali dvoleten otrok?

Še enkrat povem, ne obsojam,  ampak ne razumem. Sploh pa ne razumem argumenta hrupa - kaljenja miru.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #85 - 08.04.2004 at 13:04:53

Valentinaa wrote on 08.04.2004 at 11:12:42:
Vsak ima nedotaljive osebne meje, itak.

Tle je začel Adam ježa jebat, Eva pa jagode nabirat, kužki zalivat svoj teritorij, medvedi pa srat po gmajnah...

Grin Grin Grin

P.S. Še dobr, da sem že davno kupu parcelco na luni, zdej se grebem še za eno na marsu.

Nena, si mi nekaj replayala, spet me nisi poštekala in se mi ne da ubadat naprej z debato...

P.S. grem poskrbet, oz iskat agencijo, ki mi bo omogočla, nakup treh parcel na Veneri (tam zna bit pestreje kot na luni in marsu

Hja, ne se tok vsi sekirat, spomnite se pregovora:
SMEH JE POL ZDRAVJA, DRUGO POLOVICO PA NUDI TALE FORUM  Grin
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #86 - 08.04.2004 at 13:27:03

Gru Gru wrote on 08.04.2004 at 13:04:53:
P.S. Še dobr, da sem že davno kupu parcelco na luni, zdej se grebem še za eno na marsu.
...
P.S. grem poskrbet, oz iskat agencijo, ki mi bo omogočla, nakup treh parcel na Veneri (tam zna bit pestreje kot na luni in marsu

Edi, selitev na Luno ali kam drugam ti ne bi nič pomagalo. Tudi tam imaš samo omejeno parcelo, tvoj sosed ni nujno da bo "za sprejemanje". Poleg tega se pa tudi ne boš mogel nič žalit, če bo veliko zemeljskih cuckov lajalo ravno v tvojo parcelo, sploh pa, če bo kakšna ameriška ali pa kitajska sonda ravno na tvoji parceli pristala (zasilno ali pa tud ne). Ljudje pač živimo na prenaseljenem planetu, z Zemlje smo izrinili že veliko živalskih in rastlinskih vrst, izgleda, da se bomo sedaj še med sabo začeli izrivati.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

;)Re: Protestiramo - otroci prihajajo!
Reply #87 - 08.04.2004 at 13:35:22

Tle je začel Adam ježa jebat, Eva pa jagode nabirat, kužki zalivat svoj teritorij, medvedi pa srat po gmajnah...

Grin Grin Grin

ja  Smiley

To nam je aryan ves čas skušal dopovedat.
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #88 - 08.04.2004 at 15:30:32

sinjeoka wrote on 08.04.2004 at 10:21:10:
zakaj si potem napisala primerjavo, če otroci niso psi ?
argument, ki ga nato sama spodbiješ in nato vseeno pustiš

oziroma še malo huje ... nek normalen dom si postavila ob bok skrajno zanemarjenemu svinjaku...

Sinjeoka.

Napisala sem, da so lahko občutki, ki so v teh starejših, naprimer strah pred ne vem čem, enaki, kot bi mi doživljali recimo odpor pred psi oz. obilico psov.

Bi pa rada slišala obrazložitev, pa čimbolj podrobno, zakaj ti misliš, da je to enačenje.
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #89 - 08.04.2004 at 15:37:31

Nena, si mi nekaj replayala, spet me nisi poštekala in se mi ne da ubadat naprej z debato...

Kako enostavno. Ker se ti ne da ubadat z debato, pač pustiš mene, ki nisem poštekala (čeprav ne vem, zakaj tako misliš, oz. verjetno to zato tako misliš, ker nisem odreagirala po tvojih pričakovanjih), da živim kao v zmoti.

In potem, če posplošim, se ljudje sprašujejo, ja pa kako to, da me nobeden ne razume.

In poglej, zopet, ne vem, kako veš da te nisem štekala. Mislim, kako lahko to za mene trdiš.
Ali te sin, ko mu rečeš, bodi tiho, on pa začne govoriti nekaj drugega, zato že ne razume? In ali razumeš ti njega. (Primer)
Boš s tem, ko boš rekel nisi me razumel, in se obrnil v drugo stran, naredil tisto "ta pravo" za nek odnos stvar?
Jaz nisem tvoj sin, seveda ne, ampak ali si želiš, da bi (vsaj po tvojem) bila v zmoti?

(Ni potrebno zaradi mene obrazlagati, kaj nisem razumela, če se ti bo pa kdaj zaluštalo, pa kar).
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8