Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8
(Read 20697 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Protestiramo - otroci prihajajo!
Reply #60 - 06.04.2004 at 08:21:11

Po moje  tisti tastari, ki so že tolk obnemogli, da res rabijo mir in bi jih otroški živ žav  lahko dejansko motil, ne protestirajo. Protestirajo tisti tastari, ki majo 'dom za starejše občane' za nekakšno letovišče oz. azil, v katerga so se zatekl pred tem, da bi jih njihov otroc al pa žlhata ne 'obremnejval' s kakšnimi obveznostmi do varovanja vnukov al pa mulcov sploh.  Temu folku (lahko jih je samo ene par pa je dost za zadraho) bi ti otroc iz zavetišča najbolj stopili na žulj. Namest da bi  v otrocih vidl priložnost, da se odkupijo za lasten egoizem, jih nardijo za kalilce njihovega asluženega miru.

Po moje je tud kar nekaj takih tastarih ki so bli proti lastni želji odrezan od otrok v lastnih familjah in ki bi si ćist želel imet stika z okoliško mularijo, samo si tega ne upajo priznat, ker bi bi s tem nekak  izdal lastne vnuke.

Vzrokov za  odpor do mulcev je ziher velik in eden. ki bi se res poglubu v motive protestnikov,  bi jih hitr lahko pridobu za to, da bi s sklepanjem poznanstev z otroki celili svoje rane ne pa da se počutjo, kot da  jim jih mularija odpira.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #61 - 07.04.2004 at 08:52:23

Lilith wrote on 05.04.2004 at 15:25:49:
Ampak lahko bi ta starim stvari olajšali v toliko, da se postavi ta "protihrupna" ograja pa uredi eno igrišče posebej za otroke.
To bi bil en tak kompromis, ki ga ti ljudje očitno že ponujajo, saj domnevam, da najraje sploh ne bi imeli materinskega doma v svoji bližini.

Brez kompromisov je pa sobivanje zelo težko, če ne praktično nemogoče.

V postavljanju protihrupne ograje ne vidim kompromisa, pač pa potenciranje, poudarjanje razlik in  meja med ljudmi.

Kompromis bi lahko bil medsebojno spoznavanje obojih vpletenih v spor, dogovarjanje o pravilih skupnega sosedskega bivanja.
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #62 - 07.04.2004 at 10:49:11

lola wrote on 07.04.2004 at 08:52:23:
V postavljanju protihrupne ograje ne vidim kompromisa, pač pa potenciranje, poudarjanje razlik in  meja med ljudmi.

Se strinjam, Lola. Otroke za ograjo, v geto!, al kaj?   Sad

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

N.
4

Reply #63 - 07.04.2004 at 15:27:29

Valentinaa wrote on 07.04.2004 at 10:49:11:
Se strinjam, Lola. Otroke za ograjo, v geto!, al kaj?   Sad

Ograja ne omejuje samo otroke, ampak tudi starce. Poglejte s te strani, starce za ograjo (ker tako želijo), otroci pa svobodno v svet.

(Govora je bilo o protihrupni ograji, torej, če si to slikovno prikažem, kot neki večji zid, nikakor pa ne kot neka ograja v smislu gestapa, al nekaj takega.)
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #64 - 07.04.2004 at 22:15:25

lola wrote on 07.04.2004 at 08:52:23:

Kompromis bi lahko bil medsebojno spoznavanje obojih vpletenih v spor, dogovarjanje o pravilih skupnega sosedskega bivanja.

Siljenje starih v spoznavanje mladih je s strani starih zelo hitro prepoznano kot grobo poseganje v njihove meje...sploh če ne želijo spoznavati mladež, pač pa vsaj kolikor toliko ohraniti kvaliteto svojega bivanja. Pri tem ne pozabi, da so oni tisti, ki bodo rekli, kaj je zanje kvaliteta bivanja...ne moremo jim mi vsiliti te definicije.
Grobo poseganje v osebne meje pa že od nekdaj vodi v spore.

Kot vidiš, je tvoja ideja kompromisa hitro lahko doživeta kot dejanje agresorja.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #65 - 08.04.2004 at 00:43:31

Tle na forumu so bile par dni nazaj omenjene živalce in gledanje v evolucijo nazaj...

Živalce tle jasno pometejo s tastarimi v skorajda vseh primerih... same žalostne zgodbe v glavnem.

No človek, je mal višje razvito bitje in v mnogih plemenskih skupnostih je bilo to precej lepo urejeno, in samoumevno. Naštevat mi jih nabrž ni treba!

Wink Grin Wink

Dons ko smo vpeti z muralnimi, sociološkimi, družebnimi, pravnimi, matematičnimi, filozofskimi, in še in še in še in še bi lahko našteval, hitro pozabimo na enostavnost, simplnost, pač o tem kar v veliki meri tle forum išče in tava... Ljubezen, ljubiti in blahk blahk blahk....

škoda biti enostaven, če lohk začnemo zidat ograjo in pol se prepirat o tem ali je ograja celo KORISTNA.

precej žalostno, glede na to, da so Berlinski zid porušli, sam to je spet druga zgodba, iz drugih časov in vzgibov.

Skratka, čakam na dan ko bom skoču v morje in preplaval pet metrov, plačal nekaj kun, da bom lahko odplaval še nadaljnih pet....

Grin Grin Grin

P.S. mogoče bi bila rešitev v tem, da začnemo nosit skafandre z zvočno, zračno in še kako izolacijo, pa vse ceste spremenit v tunele, strogo usmerjene, vse uokvirit, (no vsaj da bi bile ovalne oblike bi jest hotu, če ne pa bom referendum izterjal)....

tko bo volk lačen in ovca raztrgana

Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #66 - 08.04.2004 at 07:37:25

Lilith wrote on 07.04.2004 at 22:15:25:
Siljenje starih v spoznavanje mladih je s strani starih zelo hitro prepoznano kot grobo poseganje v njihove meje...sploh če ne želijo spoznavati mladež, pač pa vsaj kolikor toliko ohraniti kvaliteto svojega bivanja. Pri tem ne pozabi, da so oni tisti, ki bodo rekli, kaj je zanje kvaliteta bivanja...ne moremo jim mi vsiliti te definicije.
Grobo poseganje v osebne meje pa že od nekdaj vodi v spore.

Kot vidiš, je tvoja ideja kompromisa hitro lahko doživeta kot dejanje agresorja.

Če so ti starci pozabili, da so bili kdaj mladi in se v svojem življenju niso ničesara naučili, naj si zakupijo celo sosesko in se sami getoizirajo, ne pa, da to počenjo z drugimi. V legalno pridobljeni hiši imajo vso pravico ustanovit materinski dom, ki zagotovo ni kakšna hrupna in moteča dejavnost za okolje in sosesko.

Zaradi osebnih meja pa menda ja ni potrebno gradit zidove, in to dobesedno. Svoj osebni prostor ima vendar vsak človek, v skupnem sobivanju se učimo spoštovat osebni prostor drugega, s postavljanjem zidov se lahko kvečjemu naučimo nestrpnosti in sovraštva.  

Kvaliteta življenja je za vsakega nekaj drugega, in če se zato želi osamiti, naj to počne na svoj račun, ne na račun drugih ljudi.

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #67 - 08.04.2004 at 08:33:17

lola wrote on 08.04.2004 at 07:37:25:
, s postavljanjem zidov se lahko kvečjemu naučimo nestrpnosti in sovraštva.  

Meje, pa najsi bodo fizične ali psihične, so izjemno pomemben del našega bivanja in integritete naše osebnosti.
Kot sem nekje že zapisala, so neurejene meje v zgodovini človeštva vodile do vojn, neurejene meje znotraj medosebnih odnosov pa vodijo do sporov.

Če se interesi križajo, je potrebno trdo garati, da se poišče kompromis, ki bo zadovoljil obe strani. Če se materinski dom ne počuti dobro ob ponujeni jim "getoizaciji", bi moral razmisliti o drugih možnostih čim manj motečega vstopa v ta točno določeni prostor....gotovo pa ne more te problematike nonšalantno odpraviti z zamahom roke ali s siljenjem starih v zbliževanje z otroci.
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #68 - 08.04.2004 at 08:36:13

Gru Gru wrote on 08.04.2004 at 00:43:31:
Dons ko smo vpeti z muralnimi, sociološkimi, družebnimi, pravnimi, matematičnimi, filozofskimi, in še in še in še in še bi lahko našteval, hitro pozabimo na enostavnost, simplnost, pač o tem kar v veliki meri tle forum išče in tava... Ljubezen, ljubiti in blahk blahk blahk....

Ah Edi. (in drugi)
Smiley

Ti "meni" o ljubiti in blahk, blahk, blahk... ko dobro veš, da svojega otroka še nekatere matere ljubiti ne morejo.

Seveda lahko takoj porečeš, da je tudi "neljubezen" znak ljubezni, kot naprimer, če ne moreš delati dobro v korist otroka, pač se odstraniš iz otrokovega okolja in s tem narediš nekaj dobrega. Kar je verjetno res.

Ampak poglej, v tem konkretnem primeru, od starejših, popolnoma tujih ljudi pričakujemo sprejemanje, ljubezen in ne odstranitev iz situacije, ki jo ne morejo/nočejo sprejeti.

Od starejših ljudi ni opravičljivo njihovo dejanje, oz. se obsoja, če bi pa mati to naredila, bi bil pa to znak njene ljubezni.  
???

Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #69 - 08.04.2004 at 08:53:09

lola wrote on 08.04.2004 at 07:37:25:
Če so ti starci pozabili, da so bili kdaj mladi in se v svojem življenju niso ničesara naučili, .

Skupnost (država) je prevzela nase nekatere odgovornosti posameznika v zameno za varnost, s tem pa onemogočila naraven osebnosten razvoj . Tako imamo sedaj opravit s starci, ki so čustveno na ravni otrok.
Pač kdo bo koga  ???
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #70 - 08.04.2004 at 08:57:22

Lilith wrote on 08.04.2004 at 08:33:17:
Meje, pa najsi bodo fizične ali psihične, so izjemno pomemben del našega bivanja in integritete naše osebnosti.
Kot sem nekje že zapisala, so neurejene meje v zgodovini človeštva vodile do vojn, neurejene meje znotraj medosebnih odnosov pa vodijo do sporov.

Če se interesi križajo, je potrebno trdo garati, da se poišče kompromis, ki bo zadovoljil obe strani. Če se materinski dom ne počuti dobro ob ponujeni jim "getoizaciji", bi moral razmisliti o drugih možnostih čim manj motečega vstopa v ta točno določeni prostor....gotovo pa ne more te problematike nonšalantno odpraviti z zamahom roke ali s siljenjem starih v zbliževanje z otroci.

se čisto strinjam ... toda če upokojence moti "hrup", naj si sami postavijo protihrupno ograjo in naj se separirajo od sosedov - to je njihova pravica; ni pa njihova pravica druge potiskati v geto

Če komu paše, se lahko sam zapre v geto ali se gre puščavnika, to je stvar njegove svobodne volje, ne more pa tega zahtevati od nekoga drugega.

Četudi se investicija gradi iz javnega (skupnega) denarja, to še ne pomeni, da so javnost zgolj sosedje/soseska ...
Dom, je pač dom ... tako kot moj, tvoj, ali vaš ... v tem primeru je pač ta dom socialno stanovanje ... toda še zmeraj je dom ... otroški živ žav pa točno take jakosti kot kjerkoli drugje ... in zaradi njih noben urbanist še ni sprojektiral protihrupne ograje

Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #71 - 08.04.2004 at 09:23:57

sinjeoka wrote on 08.04.2004 at 08:57:22:
se čisto strinjam ... toda če upokojence moti "hrup", naj si sami postavijo protihrupno ograjo in naj se separirajo od sosedov - to je njihova pravica; ni pa njihova pravica druge potiskati v geto

Če komu paše, se lahko sam zapre v geto ali se gre puščavnika, to je stvar njegove svobodne volje, ne more pa tega zahtevati od nekoga drugega.

Ok.

Zdaj pa si predstavljajte... živite na domu, bolj ali manj mirna sosedska, ko ti naenkrat naznanijo, da se bo ga. Milena Močivnik tam recimo sto metrov stran od vaše hiše priselila z vsemi 200 psi zraven. Tudi vam ne bi bilo vseeno ali ne. To navajam kot primer.

Seveda otroci niso psi. Bi šlo pa za isto doživljanje. Rušenje neke stalnosti oz. bojazni zaradi te možnosti.

In kot vedno pravim, najlažje je nekaj od drugega pričakovati, pričakovati, da te bo razumel, pričakovati, da te bo sprejemal, imel rad takšnega kot si...
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Protestiramo - otroci prihajajo!
Reply #72 - 08.04.2004 at 09:31:19

N. wrote on 08.04.2004 at 09:23:57:
Ok.

Zdaj pa si predstavljajte... živite na domu, bolj ali manj mirna sosedska, ko ti naenkrat naznanijo, da se bo ga. Milena Močivnik tam recimo sto metrov stran od vaše hiše priselila z vsemi 200 psi zraven. Tudi vam ne bi bilo vseeno ali ne. To navajam kot primer.

Seveda otroci niso psi. Bi šlo pa za isto doživljanje. Rušenje neke stalnosti oz. bojazni zaradi te možnosti.

In kot vedno pravim, najlažje je nekaj od drugega pričakovati, pričakovati, da te bo razumel, pričakovati, da te bo sprejemal, imel rad takšnega kot si...

Se strinjam, N., to je bil tud moj point nekje. Noben se dejansko ne vživi sploh, ker obsojat gremo dalje na prvi pogled a ne?, and IMHO, tisti, ki se zgražate nad tem, kar je blo - you are full of crap Tongue
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #73 - 08.04.2004 at 09:40:54

N. wrote on 08.04.2004 at 09:23:57:
Ok.

zanimivo .. otroke enačiš s psi

in od sosedov ne pričakujem sprejemanja, ampak neumešavanje na moj vrt in v ostale moje zadeve ... (od tega kdo hodi k meni na obisk, kolikokrat prespi pri meni, kakšen avto ima) ... dokler dogajanje na mojem vrtu ne preseže nekega normalnega dogajanja ... torej če se mi sprdne lahko priredim tudi piknik za 100 otrok ... do 10 ure zvečer se lahko derejo po mili volji...

na svojem vrtu je vsak svoj gospodar ... dokler res ne zganja hudih pizdarij ... in to je problem dojemanja današnjih sosedskih odnosov ...

... mi smo z enimi sosedi zelo lepo rešili problem ... nasadili smo fižol in postavili 5m visoke fižolovke ... tako imamo mi svoj mir ... oni so pa začeli težit drugim sosedom

Poleg tega je bil problem pri Močilnikovi, da je svoje pse zanemarjala ... domnevam, da matere v materinskem domu tega ne bodo počele...

ogabno ... primerjava materinskega doma z zanemarjenim zverinjakom ... in to celo od nekoga, ki je starš F U J
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #74 - 08.04.2004 at 09:43:41

sinjeoka wrote on 08.04.2004 at 09:40:54:
zanimivo .. otroke enačiš s psi

in od sosedov ne pričakujem sprejemanje, ampak neumešavanje na moj vrt in v ostale moje zadeve ... (od tega kdo hodi k meni na obisk, kolikokrat prespi pri meni, kakšen avto ima) ... dokler dogajanje na mojem vrtu ne preseže nekega normalnega dogajanja ... torej če se mi sprdne lahko priredim tudi piknik za 100 otrok ... do 10 ure zvečer se lahko derejo po mili volji

Poleg tega je bil problem pri Močilnikovi, da je svoje pse zanemarjala ... domnevam, da matere v materinskem domu tega ne bodo počele...

ogabno ... primerjava materinskega doma z zanemarjenim zverinjakom ... in to celo od nekoga, ki je starš F U J

Mah daj no, zbrihtaj se, sinja, jao Roll Eyes (pa še napisala je, da je to samo primer), you are so Undecided, eh...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8