Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 
(Read 22633 times)
en_bk
5

Re: Odpiranje notranjih vrat - 4.del
Reply #60 - 13.04.2004 at 12:19:31

Miska wrote on 10.04.2004 at 11:26:09:
en_bk... moja kontrola... kje si danes? Si zaspal?  Undecided

da se popravim...ob delovnikih Grin
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #61 - 14.04.2004 at 07:23:12

en_bk wrote on 13.04.2004 at 12:19:31:
da se popravim...ob delovnikih Grin

Grin  Kiss
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #62 - 14.04.2004 at 07:23:28

14. APRIL

Pomembno je, da je vsaka situacija ves čas uravnotežena. Spoznal boš, da je vse, česar se lotiš, pod mojim vodstvom, ves čas v popolnem ravnotežju. Zato moraš dopustiti življenju, da se razvija, ne da bi kaj izsiljeval, saj bo le tako vse potekalo prav in ob pravem času. To seveda ne pomeni, da lahko sediš in ničesar ne počneš, pričakujoč, da ti bo vse kar samo padlo v naročje. Vedno moraš biti na preži; paziti moraš, da nenehno dvigaš svojo zavest; pričakovati moraš najboljše; verovati moraš, da je vse zelo dobro. V popolni veri in zaupanju moraš počakati name. Popolnoma moraš biti prepričan, da sem tvoj stalni vodnik in spremljevalec. Vedeti moraš, da te samo jaz vodim po poteh, po katerih stopaš, tako da bo vsak korak, ki ga napraviš, trden in zanesljiv, da bo vse, kar delaš, narejeno z ljubeznijo.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #63 - 15.04.2004 at 07:16:09

15. APRIL

Kako lahko je grajati stanje, ki je na svetu in se pritoževati nad njim, kriviti zanj vse, razen sebe! Zelo lahko je reči: »Zakaj ne storijo ničesar v zvezi s tem?« Kaj, ko bi ti kaj storil? Nikoli ne sedi s prekrižanimi rokami in ne počuti se nemočnega, misleč, da ne moreš nič storiti. Lahko pomagaš in lahko začneš pomagati takoj. Lahko začneš pospravljati svoje domovanje. Lahko zgladiš vsa nerazumevanja in popraviš krivice. Lahko razširiš svojo zavest, tako da vidiš življenje iz drugačne in širše perspektive. Lahko se naučiš biti strpnejši, bolj odprt, bolj ljubeč in videti obe strani medalje. Lahko začneš takoj, tako da preženeš vso zagrenjenost, kriticizem in negativnost iz svojih misli. Spoznal boš, da pomagaš celoti. Vendar ne moreš delovati čisto sam. Deluj z mojo pomočjo.
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #64 - 15.04.2004 at 09:31:33

ob temle sem se pa na exota spomnila Grin

ziher se spet kaj senčim? ...
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Miska
5

Reply #65 - 16.04.2004 at 07:22:57

Hmm… ne vem, no… nisem ravno prepričana, da exo tole bere… Grin Ampak kakorkoli – to je njegova izbira in to je njegova odločitev… Vrata so mu na dosegu oči, rok, telesa, srca, misli,… odpreti pa jih mora sam… In vsaj jaz verjamem, da jih bo zmogel… nekoč in nekje…

Jaz lahko odprem le svoja vrata in pokukam, kaj se skriva za njimi… tudi ti… in prav vsakdo izmed nas…  Smiley

Miren in prijeten dan ti želim, m!
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #66 - 16.04.2004 at 07:23:18

16. APRIL

Zakaj ne bi v življenju delal tistega, kar rad delaš, če s tem ne prizadevaš drugih, če je tisto, kar delaš, dobro zate in za tiste, s katerimi si povezan? Nauči se delati, kar delaš, ob pravem času in na pravi način, brez velike napetosti ali truda. Majhni otroci znajo uživati življenje. Bodi kot majhen otrok, brez vsakršnih zavor in nauči se radostiti življenja brez zadržkov, skrbi in nesproščenosti. Ne delaj česa zato, ker čutiš, da moraš. Ko delaš kaj s prisilo, ne moreš delati z veseljem in užitkom. Daj vse, kar imaš, iz čiste radosti dajanja in čiste življenjske radosti in glej, kako drugačno bo postalo tvoje življenje.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #67 - 17.04.2004 at 08:06:18

17. APRIL

Išči in najdi neposredno vez z mano in obdrži jo, ne glede na to, kaj se dogaja okoli tebe. Ta vez z mano, z božjim, je vir vse moči, ki ustvarja čudeže. Kaj so čudeži drugega kot moji delujoči zakoni? Deluj po teh zakonih in vse se lahko zgodi. Ta vez pomeni, da se poistovetiš z enostjo življenja, z vso modrostjo in močjo, ki odpira vrata in omogoča zakonom, da delujejo v tebi. Zakaj bi se držal ob strani in opazoval čudeže, ki se dogajajo v življenju drugih, ko bi se lahko ravno tako odvijali v tvojem? Čudeži se manifestirajo, ko se uglasiš s to močjo in enostjo ter sprejmeš, da z mojo pomočjo lahko storiš vse, saj te krepim in podpiram in delujem v tebi in skozte. Pripoznaj, da sam po sebi nisi nič in da z mano lahko zares narediš vse, in videl boš čudež za čudežem v svojem življenju.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #68 - 18.04.2004 at 08:54:19

18. APRIL

Mir se začne znotraj. V vsaki duši je, podoben semenu, ki čaka, da bo skalilo in zraslo in zacvetelo. Poskrbeti je treba za prave okoliščine, pravo okolje in pravilno je treba ravnati z njim, preden požene. Umiri se in ustvari primerne okoliščine. Umiri se in daj mu možnost, da požene korenino. Ko je ukoreninjeno, bo raslo naprej; toda v najnežnejših začetkih mu je treba pomagati in ljubeče skrbeti zanj. Zato imaš ključ do svetovnega miru v sebi. Ne zapravljaj časa z ogledovanjem kaosa in zmede na svetu, raje začni urejevati stvari v sebi. Mirno in tiho izpolnjuj mojo voljo. Ni ti treba govoriti o njej, samo živi jo. Spremeni kaos in zmedo v svojem življenju v mir, vedrino in umirjenost; postani koristen član družbe in sveta, v katerem živiš. Začni pri sebi, saj veš, kaj lahko tu storiš in nato deluj navzven.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #69 - 19.04.2004 at 07:22:35

19. APRIL

Ko te življenje prosi, da se spremeni, prepoznaj, kaj je potrebno in spremeni se, ne da bi se upiral, vedoč, da vsaka sprememba vodi k najboljšemu. Sprememba ni vedno prijetna,posebno za tiste ne, ki stopajo po shojenih poteh in se oprijemajo sprejetih idej. Pripravljen moraš biti na to, da boš eno za drugo opustil prijetne, ukoreninjene ideje in navade, dokler ne boš popolnoma svoboden in odprt za sprejemanje povsem novih in revolucionarnih. Težava se pogosto pojavi prav tu. Mnogi ljudje, ki vsrkajo nove ideje, se jih radi oprijemajo in jih ne marajo opustiti. Zakaj jih ne bi raje videl kot odskočne deske do večjih in lepših razodetij, ki čakajo, da se bodo razkrila, ko boš pripravil prostor zanje? Polnega vedra ne moreš napolniti; najprej ga moraš izprazniti. Ne moreš se pomakniti naravnost v novo, dokler te ovira staro, ki ga nočeš zapustiti. Spremeni se torej, spremeni se hitro, saj te potrebujem.
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #70 - 19.04.2004 at 15:25:24

Že delamo, že delamo ... Wink Wink

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Miska
5

Reply #71 - 20.04.2004 at 07:24:26

Smiley Kiss

Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #72 - 20.04.2004 at 07:29:05

Ekola. Tale »krog« je na nek način zaključen. In tule se nadaljuje novi/stari krog:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...

Hvala vsem, ki ste v tem letu z menoj odpirali moja notranja vrata. Na takšen ali drugačen način…

Vse lepo vam želim,
m.
Back to top

IP Logged

DaBi
Ex Member

Reply #73 - 20.04.2004 at 18:08:51

Hvala tebi Miska
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #74 - 20.04.2004 at 18:58:26

Lepo je bilo brati.

Za dobro jutro, za lahko noč ...

Cry, malo sem pa tudi žalostna ...

ja Miška, takšno vztrajnost, kot si pokazala, ... nam je lahko za vzor ....

Vse lepo ti želim in še tako lepo naprej deluj in sij svetlobo in ljubezen.

HVALA.
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6