Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 
(Read 22648 times)
m
5
p

Re: Odpiranje notranjih vrat - 4.del
Reply #45 - 08.04.2004 at 09:07:43

Smiley
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Miska
5

Reply #46 - 09.04.2004 at 07:33:12

Kiss
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #47 - 09.04.2004 at 07:33:30

9. APRIL

Ne moreš zgraditi mogočnega templja brez trdnih temeljev. Ne moreš zgraditi novega neba in zemlje brez ljubezni, ljubezni do soljudi in mene. Ljubezen se porodi v drobnih življenjskih stvareh in se širi naokoli. Sej semena ljubezni, kamorkoli greš, in glej jih, kako poganjajo in rastejo in se razcvetajo. Semena ljubezni, posejana v še tako trdih srcih, bodo naposled vendarle pognala. Mogoče bodo dolgo kalila, toda če jih boš obdal z ljubečo skrbjo, se ne bodo mogla posušiti. Torej ne obupaj nad nikomer; nenehno in še naprej izlivaj ljubezen; naj tvoje srce ne otrdi. Ne poskušaj opravičevati sebe ali svojih dejanj. Prenehaj kriviti druge. Preišči svoje srce, harmoniziraj se, najdi popoln mir srca in duha. Nato se boš zmogel pomakniti naprej v resnični svobodi in radosti, izžarevajoč ljubezen in še več ljubezni. Ljubezni nikoli ne more biti preveč. Naj se prosto pretaka.
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #48 - 09.04.2004 at 08:53:24

a se samo meni zdi, al so ta sporočila vsak dan lepša? Wink
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #49 - 09.04.2004 at 09:02:14

m wrote on 09.04.2004 at 08:53:24:

ja  Smiley

pa tud koristna, osrečujoča ...
Hvala.
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #50 - 09.04.2004 at 12:12:10

Vsak dan ga najprej preberem tu na forumu, čez dan pa večkrat v knjigi Smiley
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #51 - 10.04.2004 at 07:47:30

Hmm… kaj pa, če se ti ne zdi? Kaj pa, če si na svoji poti naredila že toliko korakov, da jih zdaj vidiš drugače, slišiš drugače, bereš drugače, občutiš drugače? Ker si jih ponotranjila? Ker preprosto zaupaš in veš, da so… resnica?

Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #52 - 10.04.2004 at 07:48:22

10. APRIL

Ne moreš zgraditi mogočnega templja brez trdnih temeljev. Ne moreš zgraditi novega neba in zemlje brez ljubezni, ljubezni do soljudi in mene. Ljubezen se porodi v drobnih življenjskih stvareh in se širi naokoli. Sej semena ljubezni, kamorkoli greš in glej jih, kako poganjajo in se razcvetajo. Semena ljubezni, posejana v še tako trdih srcih, bodo naposled vendarle pognala. Mogoče bodo dolgo kalila, toda če jih boš obdal z ljubečo skrbjo, se ne bodo mogla posušiti. Torej ne obupaj nad nikomer; nenehno in še naprej izlivaj ljubezen, naj tvoje srce ne otrdi. Ne poskušaj opravičevati sebe ali svojih dejanj. Prenehaj kriviti druge. Preišči svoje srce, harmoniziraj se, najdi popoln mir srca in duha. Nato se boš zmogel pomakniti naprej v resnični svobodi in radosti, izžarevajoč ljubezen in še več ljubezni. Ljubezni nikoli ne more biti preveč. Naj se prosto pretaka.
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #53 - 10.04.2004 at 10:16:06

Miska wrote on 10.04.2004 at 07:47:30:
Hmm… kaj pa, če se ti ne zdi? Kaj pa, če si na svoji poti naredila že toliko korakov, da jih zdaj vidiš drugače, slišiš drugače, bereš drugače, občutiš drugače? Ker si jih ponotranjila? Ker preprosto zaupaš in veš, da so… resnica?

Smiley

kak pa to da je danes isti kot včeraj? Wink
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #54 - 10.04.2004 at 11:26:09

m wrote on 10.04.2004 at 10:16:06:
kak pa to da je danes isti kot včeraj? Wink

Zato, ker me včasih tile datumi malo zafrkavajo, včasih hočejo zaostajat, včasih hočejo prehitevat, pa ker včasih tipkam hit, včasih pa počas... je že moralo biti s kakšnim namenom... Wink

en_bk... moja kontrola... kje si danes? Si zaspal?  Undecided

Drugače pa - seveda, danes v knjigici piše tole:

10. APRIL

Življenje je takšno, kakršno napraviš. Zakaj ne bi v vsaki situaciji poiskal najboljše in vse to užil ne glede na to, kje si ali kaj počneš? Ne zapravljaj časa in energije, želeč si, da bi bil kje drugje, da bi delal kaj drugega. Morebiti ne moreš vedno razumeti, zakaj si tam, kjer si, vendar si lahko prepričan, da obstajata za to zelo dober razlog in nauk, ki ga moraš sprejeti. Ne upiraj se mu, raje spoznaj, za kateri nauk gre in hitro ga sprejmi, da boš lahko nadaljeval pot. Saj ti ni do tega, da bi obstal na mestu, mar ne? Ko se boš prenehal upirati in boš enostavno sprejel nauke, ki se jih moraš naučiti, ter jih ponotranjil, bo tvoje življenje postalo lažje in – to je pomembnejše – užival boš v spremembah. Rastlina se ne upira rasti ali spremembi; vzvalovi z njo in se razvije v resnično popolnost. Zakaj ne bi ravnal enako?

Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #55 - 11.04.2004 at 08:12:06

11. APRIL

Na svetu si, vendar nisi s tega sveta. Ni ti treba dopustiti, da bi te pota sveta povlekla vase. Uživaj v njih, vendar se jih ne poskusi polastiti ali jim dopustiti, da bi se polastila tebe. V novi dobi se ni treba naučiti oblačiti v raševino in se posipati s pepelom ter hoditi naokrog in razglašati, kakšen beden grešnik si, nevreden, da bi se imel za mojega ljubljenega otroka. Vse to učenje je zastarelo, zmotno in neresnično. Sprejmi, da sva eno in da sem v tebi. Čuti, kako te dvigam iz teme tega napačnega učenja v veličastno svetlobo. Pusti za sabo vse staro in naj umre naravne smrti. Stopi v novo, prerojen v duhu in resnici in spoznaj pomen resnične svobode. Potrebujem te svobodnega, ne vsega ujetega v ego in samoosredotočenost. Bodi kot majhen otrok, svoboden in radosten in živi v večnem zdaj.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #56 - 12.04.2004 at 08:16:59

12. APRIL

Zahvaljuj se za vse, kar imaš, za vse, kar prejmeš in za vse, kar boš prejel. Pravzaprav se nenehno zahvaljuj, saj prav s pozitivno naravnanostjo do življenja in z zahvaljevanjem privlačiš najboljše k sebi. Pomaga ti obdržati odprto srce in um; pomaga ti razširjati zavest. Vedno lahko odkriješ kaj novega, za kar se lahko zahvaljuješ in ko se boš začel zahvaljevati in preštevati vse blagre, se bodo množili. Spoznal boš, da si zelo srečen, da je vse, kar imam, tvoje, da so moja skladišča prepolna obilja in ti nič ne manjka. Vsaka tvoja potreba je zadovoljena; v tem stanju zavesti si sposoben dajati in dajati in nikoli pretehtavati okoliščin, kajti ko daješ, prejemaš. Ko daješ, napraviš prostor, da ti bo vrnjeno več.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #57 - 12.04.2004 at 08:25:53

no comment  Lips Sealed

--------------------------------------------------------------------
P.S. so res krasna, potrjujoča in spominjajoča, Miška HVALA.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #58 - 13.04.2004 at 07:21:11

Gru Gru wrote on 12.04.2004 at 08:25:53:
no comment  Lips Sealed

--------------------------------------------------------------------
P.S. so res krasna, potrjujoča in spominjajoča, Miška HVALA.

Tebi tudi dogaja? Wink Fino...

You are more than welcome...Smiley

Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #59 - 13.04.2004 at 07:21:30

13. APRIL

Tvoj vir oskrbe sem in vse, kar imam, je tvoje. Moje neskončno obilje je dostopno vsem, vendar mora biti tvoja zavest naravnana na obilje in brez vsakršnih misli o pomanjkanju ali pičlosti. Čuti, kako se tvoja zavest širi in širiti, dopusti ji, da se širi brez vsakršnih omejitev, kajti omejitve ovirajo stalni pretok. Z omejitvami se pojavi strah in s strahom zastoj; zastoj ne dopušča pretoka. Dopusti pretakanje. Naj na vseh ravneh potekata nenehno dajanje in prejemanje, spoznaj pomen neskončnega obilja. Vedi, da si eno z mano, da si eno z bogastvom na svetu. Vse je tu zato, da bi bilo modro izkoriščeno. Bodi dober oskrbnik mojih dobrin in darov. Poišči moje vodstvo in usmerjanje, da boš mogel pravilno izkoristiti moje neskončne zaloge.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6