Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1626 times)
DaBi
Ex Member
Od izziva do vključevanja
04.03.2004 at 12:30:40
 
Tečaj usposabljanja
"Od izziva do vključevanja" - Vključevanje družbeno izključenih mladih v Evropsko prostovoljno službo, Latvija


Prioriteta Programa MLADINA je vključevanje družbeno izključenih mladih v aktivnosti, ki jim omogočajo mobilnost. Evropska prostovoljna služba (ali Akcija 2 Programa MLADINA) je sicer tudi odprta za družbeno izključene mlade, vendar njihova udeležba v projektih Evropske prostovoljne službe (EVS) ostaja nizka. Prav zato latvijska Nacionalna agencija programa MLADINA organizira tečaj usposabljanja, ki bo družbeno izključenim mladim omogočil dostop do projektov EVS.

Glavni namen tečaja usposabljanja je spodbuditi in omogočiti mladinskim delavcem, ki so vključeni v izvajanje EVS projektov ali ki delajo v družbeno izključenih skupinah mladih, da sprejmejo nov izziv in izboljšajo kvaliteto in nivo vključevanja mladih z manj priložnostmi v Evropsko prostovoljno službo. Evropska prostovoljna služba je odprta vsem mladim v starosti od 18 do 25 let. EVS prostovoljci iz Slovenije se lahko odločijo za prostovoljno delo v okviru EVSa v katerkoliko državi, ki sodeluje v okviru programa MLADINA.

Tečaj usposabljanja bo potekal v Latviji od 29. maja do 5. junija 2004. Nacionalna agencija programa MLADINA bo udeležencem krila stroške nastanitve, prehrane in programa in mednarodnega prevoza. Udeleženci oz. njihove podporne organizacije bodo morali plačati kotizacijo v višini 10.000 SIT. Nacionalna agencija programa MLADINA Slovenije bo za sodelovanje na seminarju podprla 2 udeleženca oz. udeleženki.

Celoten razpis in prijavnica sta voljo na spletni strani http://mladina.movit.si/content.asp?UnitId=1&LanguageID=1&MenuID=446&Menu=Razpis....
Rok za prijavo je 26. marec 2004!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1