Lilith wrote on 01.03.2004 at 11:24:47:Sem mislila outsiderka v smislu, da se mi v življenju ponavlja, da v psihološkem smislu praviloma ne spadam v socialna okolja, v katerih se gibljem v danem trenutku. Živim s feelingom, da to ni moja čreda.
Da pa se mi ravno to- da se nasilno ne "počredim", na koncu obrestuje, je pa druga zgodba.
He he, welcome to the club. Popolnoma enaki občutki mene prevevajo od sedmega leta starosti, ko sem prišel v prvi razred osnovne šole. Kot da ves čas ne spadam sem, ampak nekam drugam.
Kar se pa pravljic tiče, pa se ne spomnim, da bi imel kakšno priljubljeno, čeprav sem kot otrok požiral knjige pravljic. Najbolj navdušen sem bil na stripi Mikija Mustra, še posebej je bil eden o Gulikoži, ki sem ga prebiral znova in znova in znova in znova in znova, da so se mi v knjižnici, kjer sem si ga sposojal, samo čudili. Ampak naslova se zdajle ne spomnim, mislim pa, da je bil eden izmed njegovih zgodnejših, ko je vse risal še lepo zaobljeno in zaokroženo in prijazno, preden je spremenil stil v robato risanje z ostrimi robovi, podobno kot v Disneyevih starih risankah. Zgodba se je vrtela okoli iskanja gusarskega zaklada izgubljenega na nekih eksotičnih otokih. Notri je bilo vse, kar je spodbujalo že tako prekipevajočo otroško domišljijo - avanture, dirke s časom, gusarji, sabljanje, nevarne pasti, nemogoče situacije, itd.
Hm, potem pa sta se mi v kinu zgodila Indiana Jones 1 in Vojna Zvezd, nakar je tale strip je kojci romal v pozabo... do danes.

Mislim, da je bil naslov tega stripa Lov za zakladom, ali nekaj podobnega.